Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Immagine in cornice (DVD)
Autor Wiadomość
swapper 

Wysłany: 2007-09-14, 21:37   

a ja za parę dni też skuszę się na to DVD! A jakże!

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2007-09-23, 12:23   

:12: juz płynie. Przed świętami chyba będzie :cry:
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-09-28, 18:04   

Taki 8 minutowy zrzut kogoś kto posiada juz owe DVD ;-)

Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Domisiek 
No Bass, No Fun

Wysłany: 2007-09-30, 20:08   

Woh, jeszcze dwie dyszki i spokojnie moge zakupić nowe Dvd. Ciesze sie jak małe dziecko. Pomoze mi ktoś? xD

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-10-27, 19:23   

Tak mi przykro :/...

Justynka 

Wysłany: 2007-10-31, 11:03   

Dvd posiadam od paru dni :mrgreen: Naprawde polecam!! Jakosc i dzwiek czyste jak łza!!!! Skromny dobor piosenek wynagradzają dodatkowe sceny :) Najbardziej co mnie rozczula to Ed z Olivią!!Jaki ona ma sliczny glosik ;-) ;-)
Takich fajnych scen jest duzo.Jeff w skateparku, Eddie i Boom w kosciele :D Najlepsze jest tlumaczenie Eda co znaczy nazwa zespolu :-P :-P :-P
A co do samych koncertow to wykokane perfekcyjnie!!! Alive,Comatose,severed hand i Corduroy mozna zobaczyc na youtube.
Kawalki ktore zasluguja na uwage to RITFW, Alive i COme back! Jest tez grupka fanow spiewajaca poczatek Porch, wspaniale przejscie do Even Flow!
To trzeba miec :D

Minus -> płaczaca fanka......nie fanki, tam tylko jedna ryczy ;-) Pokazuja ja chyba z 3 razy. Psuje to klimat :roll: :lol:

A moze jestem po prostu zazdrosna :mrgreen:

MaaD 

Wysłany: 2007-12-10, 15:13   

Immagine In Cornice to taki zloty srodek pomiedzy Single Video Theory a Touring Band. Sa zarowno ujecia ze sceny jak i spoza niej, a to bardzo cieszy. Co wiecej, tak rewelacyjnej jakosci obrazu i tak kapitalnych scen nie mozna bylo zobaczyc w przypadku Pearl Jam nigdy wczesniej. Rowniez jakosc dzwieku powala na kolana. Danny Clinch na prawde sie postaral, a i chlopaki z PJ tez! Brawo!

Czy DVD jest krotkie? Nie jest to moze trwajacy prawie 3h LATG i pewnie brakuje paru kawalkow wiecej, ale w porownaniu do 45minutowego SVT, 111minut tego, jakby nie patrzec, dokumentu to na prawde sporo. Jedyne co moze draznic to powtarzanie tych samych scen przez cala dlugosc video (jak chociazby placzacej fanki, Eddie rzucajacy gitara czy skok Jeffa). Niewiele, dlatego na prawde warto zainwestowac w oryginal.

Hail, Hail!
I uprawiać fantastyczny sport."

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-01-25, 00:39   

Alive

ps.
MaaD napisał/a:
Co wiecej, tak rewelacyjnej jakosci obrazu i tak kapitalnych scen nie mozna bylo zobaczyc w przypadku Pearl Jam nigdy wczesniej. Rowniez jakosc dzwieku powala na kolana.

...co ty gadasz??? Zakup sobie oryginalne DVD Pearl Jam "Live At the Garden" ;)= ;P...

...a i ten upadek Edka podczas wykonywania "alive" - został celowo nie wycięty. ( ktoś coś kiedyś pisał na ten temat, że coś tam blablabla..... ;)= ) Idealnie ukazuje znaczenie słów:

"Oh, I... Oh, I'm still alive.
Hey, I... Oh, I'm still alive.
Hey, I... Oh, I'm still alive.
Hey, ooh. "

...po upadku,czyli życiowych porażkach ( tak zwanych przejściach ) zawsze można wstać, podnieść się i żyć dalej!!! Nie traćmy nadziei na lepsze jutro ;)= ... Choć czasami nadzieja matką głupich, od czasu do czasu przenosi góry. Warto się nad tym zastanowić...??? Albo nie ;P

wpis moderatora:

post nie zniknie ;)=...
Ostatnio zmieniony przez pustak 2008-01-25, 23:19, w całości zmieniany 1 raz  

MaaD 

Wysłany: 2008-01-25, 01:25   

[ wpis sprowokowany przez pustaka ;-) ]

pustak napisał/a:
...co ty gadasz??? Zakup sobie oryginalne DVD Pearl Jam "Live At the Garden" ;)= ;P...

Wiem co mowie, zakupilem 8-) Nie przypadkowo, w koncu LATG to rewelacyjny koncert. Nie zmienia to jednak faktu, ze jakosc obrazu, poszczegolne ujecia i montaz nie dorownuja Immagine in Cornice.

Celne spostrzezenie co do upadku, szkoda ze Twoj post wygasnie. W Gazecie Wyborczej to potkniecie uznano za swoisty symbol antygwiazdorstwa. Artykul w odpowiednim temacie: http://www.grunge-forum.c...czej-vt1154.htm

Chcialem tu wkleic interesujace screeny, wiec zdaloby sie zeby i ten post zniknal, bo wyedytowac go za jakis czas nie dam rady (yeah). Nie moge tez ustawic wygasniecia wiadomosci, usun ja jak juz sobie przeczytasz (albo lepiej zostaw oba posty i napisz cos jeszcze). ;-)
I uprawiać fantastyczny sport."

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-01-25, 23:25   

MaaD napisał/a:
Chcialem tu wkleic interesujace screeny, wiec zdaloby sie zeby i ten post zniknal, bo wyedytowac go za jakis czas nie dam rady (yeah)

...blablabla panie MaaD Nie płacz już tyle, tylko wklejaj te fotki ;)=...

ps.ja również mam ciekawe co nie co na temat pewnego utworu, lecz to w innym już temacie... tym czasem - borem, lasem czekam na Ciebie :mrgreen: ;)=...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2012-02-21, 18:45   

Lepiej późno niż wcale...

Dostałem wczoraj w Swoje ręce ten produkt i miałem okazję obejrzeć w spokoju przed snem.

Bardzo klimatyczny koncert połączony z takimi ujęciami "celowo" postarzanymi i przybrudzonymi by oddać klimat Włoch. Całość to taki mini dokument w połączeniu z piosenkami live w świetnym miksie i obrazie. Zajebista wersja Life wasted oraz Corduroy.

Płyta bardzo ładnie wydana, ale w wypadku PJ to standard!
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-02-24, 12:49   

Cytat:
...a i ten upadek Edka podczas wykonywania "alive" - został celowo nie wycięty. ( ktoś coś kiedyś pisał na ten temat, że coś tam blablabla..... ;)= ) Idealnie ukazuje znaczenie słów:

Kiedy nie byli tacy starzy... kiedy byli zbuntowani i chcieli coś wykrzyczeć a nie po prostu grać jak dzisiaj... takie upadki nie wyglądały aż tak głupio zapewne : P

garnek 
garnek

Wysłany: 2012-02-24, 16:08   

ButtholeSun napisał/a:
Kiedy nie byli tacy starzy...
A wtedy(gleba z filmu) czy teraz już są starzy? :roll: :lol: :mrgreen: ;-)

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-02-25, 01:02   

Cytat:
czy teraz już są starzy?

Wyobraź sobie gówniarzy skaczących po scenie i nagle jeden się wywraca. Coś w tym głupiego? Nieeee.
Wyobraź sobie gościa w wieku Eddiego (gleba z filmu)... gleba ze śmiechu : )

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2012-02-25, 09:39   

ButtholeSun napisał/a:
Wyobraź sobie gówniarzy skaczących po scenie i nagle jeden się wywraca. Coś w tym głupiego? Nieeee.
Wyobraź sobie gościa w wieku Eddiego (gleba z filmu)... gleba ze śmiechu : )

Yyyy? ...

Odpowiedz do tematu