Fani Pearl Jam chyba odpoczywają i zbierają siły na koncert. Przy okazji zapomnieli też o swoim zespole, a tu nowości trochę się pojawiło.
Chodzi mianowicie o utwory jakie Eddie ma nagrać na potrzeby dokumentu o tytule "Body Of War" jak mnie pamięć nie myli. Ma to być film o weteranie z wojny irackiej.
Jako pierwszy na potrzeby zapchania czymś setlist poszedł utwór "No More". Zagrany przez Eddka na Kokua Festival parę dni temu.
Tu go można obejrzeć i posłuchać
_________________ 2006 Praga
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga
“Setting Forth”
“No Ceiling”
“Far Behind”
“Rise”
“Long Nights”
“Tuolumne”
“Hard Sun”
“The Wolf”
“End of the Road”
“Society”
“Guaranteed”
Album jest ścieżką dźwiękową do filmu “Into The Wild”.Jego (albumu) premiera planowana jest na 18 września, 3 dni później premierę (w USA) ma mieć sam film.
when I look to leave her
I always stagger back again
once I built an ivory tower
so I could worship from above
and when I climbed down to be set free
she took me in again
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
when she comes to greet me
she is mercy at my feet
when I see her pin her charm
she just throws it back again
once I sought an early grave
to find a better land
she just smiled and laughed at me
and took her blues back again
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
when I go to cross that river
she is comfort by my side
when I try to understand
she just opens up her eyes
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
once I stood to lose her
when I saw what I had done
bound down and flew away the hours
of her garden and her sun
so I tried to warn her
i'll turn to see her weep
40 days and 40 nights
and it's still coming down on me
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
there's a big
a big hard sun
beaten on the big people
in the big hard world
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Ja przesłuchałem sobie płytkę całą i powiem tyle: genialne! Ostatni raz tak ładną, spokojną płytę to chyba nagrali Simon i Garfunkel. Najjaśniejszy punkt to jak dla mnie "Society" - aż do płaczu mnie zmusza. No i "The Wolf" i zawodzenie jakie tylko Eddie potrafi... Z drugiej strony szkoda, że utwory takie króciutkie co niektóre są, ale dodaje to płycie swoistego klimatu... W 10-stopniowej skali, daję bez wahania 9. Jeśli ktoś lubi akustyczną muzykę i Pearl Jam, to spodoba się na pewno...
Oj tak... Dość ciekawy materiał zrobił pan Vedder. Nie mogę się oderwać od słuchania tych 11 numerów.
Od czasu pojawienia się "Hard Sun" nie mogę przestać go słuchać. Tak mnie zauroczył, no nie mogę...
Właśnie to jest moc pana Veddera, może bardziej jego głosu. Ale może od początku, w szybkim skrucie...
Więc "Setting Forth" - hmmm, ta chrypa i melodyjność, z jaką śpiewa Vedder jest powalające, szkoda że tak krutko.
Następne "No Ceiling" - czysty dziki zachód, fajnie. "Far Behind" troszkę taki zakręcony, dużo się dzieje, śpiew na dwa głosy ok.
"Rise" - nie.. i "Long Nights" - Sam początek już wprawia mnie w ciareczki, tekst...
"Tuolumne" - ... "Hard Sun" - Co tu pisać, sam miodzik, ściskający klatę, pięknie.., umieram ;P
"Society" - nie będę plakał ;)=... "The Wolf" - ... również ściska. "End of The Road" - Podobają mi się pojawiające w tle klawisze, jest dobrze.
"Guaranteed" ... "I have to go..." mmmmm,ooooo,mmmmm i koniec. :)
Tak, trzeba posłuchać tej płytki, przy nastrojowym świetle np lampki na biurku ;)=...
z taką ścieżką dźwiękową nie ma bata! film musi być świetny Słuchałam.. słuchałam.. i szukałam piosenki która mi sie nie podoba, ale kurcze doszłam do wniosku, że nie ma takiej
..szkoda, że nie wszyscy tak uważają, moja siostra dostaje szału kiedy z mojego pokoju dobiega głosik Vedder'a.. codziennie słysze 'Mrówa! wyłaczaj te swoje country hity!' ;]
Zostalo juz wspomniane o sciezkach dzwiekowych do "Body of War" oraz "Into The Wild". O "All Along The Watchtower" w wykonaniu Veddera oraz The Million Dollar Bashers nikt jednak jeszcze nic tu nie mowil! Dylan, Hendrix, teraz Vedder. Zabojcza kontynuacja? Zobaczymy. Pewne jest natomiast, ze kazdy powinien to uslyszec!
"I’m Not There" to tytuł filmu biograficznego poświęconego postaci Boba Dylana. Na potrzeby soundtracku do niego nagrano aż 34 piosenki, a wykonują je m.in. Cat Power, Sonic Youth, Mark Lanegan, The Black Keys, Jack Johnson, Los Lobos, Calexico, Antony & The Johnsons, Sufjan Stevens, Yo La Tengo, czy w końcu "nasz" Ed Vedder. Wokalista Pearl Jam zapśpiewał "All Along The Watchtower" przy akompaniamencie podawanym przez The Million Dollar Bashers.
Film ma mieć premierę w USA 21 listopada, soundtrack 30 października.
[ źródło: www.pearljam.pl ]
Dopiero wczoraj dowiedziałam się o ścieżce dżwiękowej do "Into The Wild".. I to zupełnie przez przypadek z radiowej trójki. Od tamtej pory żyję jak w amoku:) do premiery filmu trzeba jeszcze poczekać, na razie zadowala mnie w zupełności soundtrack i zwiastun . Ja właściwie z zapytaniem czy ktoś posiada tekst do utworu "no ceiling"??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum