Jest to lista 20 obrazów do których zespół pisał muzykę, w których grał, lub z którymi są lub byli w jakikolwiek sposób zamieszani. Znajdują się tu tak znane tytuły jak "Singles"(z galerią fotosów) i "Dead man walking" oraz te mniej popularne np. "Benny & Joon" czy też "Cradle Will Rock" gdzie można usłyszeć duet Eddiego z Susan Sarandon w utworze "Croon Spoon".
Zapraszam do lektury :-)
_________________ 2006 Praga
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga
Temat odgrzebałam, bo wczoraj zapodałam sobie film "Imaginary heroes" i tam w pewnym momencie jest mała niespodzianka, choć nie muzyczna... Polecam nie tylko ciekawskim, film naprawdę na poziomie
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Adres który podał nam pan Biggerman, już nie istnieje " Error 404!!!...
Nie zdążyłem przeglądnąć strony... napiszę więc co wiem ( co pamiętam )...
"Judgement Night" Utwór "the real thing" zostal zapodany przez ekipę Pearl Jam & Cypress Hill...
Kiedyś się natknąłem w kilku filmach na plakaty czy inne gadżety związane z PJ.
W jakimś teledysku małolata idzie z biletami na koncert Pearl Jam, a we filmie tata sprawił córce prezent i podarował jej bilety oczywiscie również na koncert Pearl Jam... Troszkę nie z tematem, ale... ;P ;)=
Oczywiście wyżej wspomniane "The Singles", "Dead Man Walking" również zasługują tu na wspomnienie.
Świetny utwór zrobili do filmu "Big Fish" - "Man Of The Hour"...
Temat dość dziwny bo na jednego posta...? Gdyby oczywiście link działał. Tam chyba wszystko zostało już napisane (chyba?)
Fajnie by było gdybyś bigerrman zapodał jeszcze raz poprawnie działający link ).. ;)=
Tak z ciekawości ma ktoś napisy do "Cradle Will Rock"?
kiedyś oglądałam ale w Niemczech wypożyczony na dvd, trochę kijowo, bo nicht verstehen i wszystkiego musiałam sie domyślać z obrazu
a teraz jak ściągnęłam to znów niemiecka wersja a jedyne napisy na jakie trafiłam to francuskie
filmy/seriale/gry w których pojawiła się muzyka Pearl Jam'u:
* Wetlands Preserved: The Story of an Activist Nightclub (2008) ("Even Flow")
* Guitar Hero III: Legends of Rock (2007) (VG) ("Even Flow")
* SingStar Amped (2007) (VG) ("Alive")
* Arctic Tale (2007) ("The Whale Song")
* Surf's Up (2007) ("Big Wave")
* Reign Over Me (2007) ("Love, Reign O'er Me")
* The Namesake (2006) ("Once")
* "Friends" ("Yellow Ledbetter")
* Memron (2004) ("Green Disease")
* Riding Giants (2004) ("Go")
* Big Fish (2003) ("Man of the Hour")
* Chicago Cab (1998) ("Who You Are", "Hard To Imagine")
* Hype! (1996) ("Not For You")
* The Basketball Diaries (1995) ("Catholic Boy")
* Jugement Night (1993) ("Real Thing")
* Singles (1992) ("State of Love and Trust", "Breath")
* Spider-Man (2002) – („Hero” – Chad Kroeger, ale na perkusji gra Matt Cameron)
* Almost Famous (2000) – ("Fever Dog" - Nancy Wilson, na gitarze gra Mike McCready)
* The Cable Guy (1996) – (“Oh! Sweet Nuthin'” - $10,000 Gold Chain, na gitarze Mike McCready)
i Eddie'go:
* Dead Man Walking (1995) ("The Face of Love", "The Long Road")
* Cradle Will Rock (1999) ("Croon Spoon")
* Last Party 2000 (2001) ("The Times They Are A'Changin")
* I Am Sam (2001) ("You've Got To Hide Your Love Away")
* A Brokedown Melody (2004) ("Our Love is to Remember")
* Too Tough to Die: A Tribute to Johnny Ramone (2006) ("I Believe In Miracles", "Sheena Is A Punk Rocker")
* Into the Wild (2007)
* I'm Not There (2007) ("All Along the Watchtower")
* Body of War (2007) ("No More", "Long Nights")
szalom!
w następnym razie pobawię się w szukanie gdzie jeszcze są ich piosenki, oraz pojawili się, bo tego jeszcze nie dopisałam
Jeśli chodzi o soundtrack z Into the Wild to jest to według mnie prawdziwe mistrzostwo. Eddie stworzył coś naprawdę wyjątkowego- ta muzyka w połączeniu z krajobrazem Alaski dostarcza niesamowitych wrażeń :D Myślę, że osiągnięcie jest tym ciekawsze, że Eddie jednak wyhamował i nie pozwolił sobie na skomponowanie folkowego albumu, czego w gruncie rzeczy można było się obawiać :P
16 utworów Pearl Jam zostanie wykorzystanych w serialu "Dowody zbrodni". Piosenki pojawią się w dwóch odcinkach zamykających ostatni sezon.
W epizodach zatytułowanych "The Long Blue Line" i "Into the Blue" trwać będzie dochodzenie w sprawie kadetki zamordowanej w akademii wojskowej. Twórcy serii sięgną m.in. po kompozycje z pierwszej płyty zespołu "Ten".
- Muzyka Pearl Jam nie tylko znakomicie oddaje ducha wyalienowanej młodości, lecz także stanowi świetną narrację do podróży w dorosłość, rozczarowanie i wybawienie - wyjaśniają wybór producenci wykonawczy, Jennifer Johnson i Greg Plageman. - Ich muzyka idealnie pasuje również do wątku śledztwa w sprawie zabójstwa kadetki.
Wspomniane odcinki serialu z Kathryn Morris w roli głównej zostaną wyemitowane w USA 3 i 10 maja na kanale CBS.
23 marca ukaże się reedycja kultowego już debiutanckiego albumu formacji z Seattle
Nuta.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum