Wysłany: 2006-07-06, 20:58 Pearl Jam na żywo (bootlegi i nie tylko)
Czy lubicie Pearl Jam na żywca? Jaki koncert możecie polecić, jaki wam się podoba, może wszystkie? Ja uwielbiam ich na żywo! Jak narazie jestem za BENAROYA HALL. Wyżyjcie się w tym temacie i wyciśnijcie z niego wszystko
chodzi Ci o bootlegi ?
Szczerze mówiąc BENAROYA HALL tez mi sie bardzo podoba... jest bardzo dobrze nagrana i jak ją słucham to czuję że gdzieś tam jestem w środku, wsród tych ludzi...
często też wracam do:
23-04-2003 Assembly Hall; Champaign, Illinois
oraz
19-07-2003 Mexico City
To jedne z moich ulubionych bootlegów które mógłbym słuchać na okragło...
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Ja przy Benaroya,jak pierwszy raz usłyszałem Black z końcówką odśpiewaną przez publikę to miałem dreszcze.Zajebisty jest też New york,New york znane też jako Live in MSG - second night z 2003 roku.Super wyszło Red mosquito i Present tense.
Często wracam do MTV unplugged i do wykonania Alive z Saturday night live.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Już niedługo dotrze do mnie nowy Bootleg PEARL JAM - LIVE AT EASY STREET
Na albumie znajduje się zapis niezwykłego koncertu, jaki Pearl Jam dał w sklepie Easy Street Records w Seattle. Występ ten został zorganizowany jako wyraz wsparcia dla CIMS, (Koalicja Niezależnych Sklepów Muzycznych), organizacji, która obchodziła swoją 10tą rocznicę istnienia. Obok takich utworów Pearl Jam jak "1/2 Full", ultraszybkiego "Lukin" i "Save You" oraz klasycznego już "Porch" z albumu "Ten", formacja zagrała także 3 kompozycje - covery, które nigdy wcześniej nie były wydane! Są to "American In Me", "Bleed For Me" oraz "New World" z gościnnym udziałem Johna Doe.
1. Half Full
2. Lukin
3. American In Me
4. Save You
5. Bleed For Me
6. New World (Ft. John Doe)
7. Porch
...napiszę jak się delektowałem gdy będe już miał.
A ja już płytkę Easy street records mam trochę ponad cztery dychy za nią dałem, ale tylko raz przesłuchałem. Trudno mi na razie coś więcej napisać. Porch dziwne trochę na nowo, ale b.dobrze zagrane.
Koncert energetyczny.
Moje ulubione bootlegi może póżniej zapiszę, które to, bo z pamięci jakoś trudno coś wybrać jak ma się ich już ponad 40.
_________________ 2006 Praga
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga
Ja polecam m.in:
19.07.03 Mexico City, ze względu na fajny set i gości z meksyku grających Stoneowi happy birthday(dostępny też w wersji video), 14.08.95 koncert z trasy Mirrorball z Neilem Youngiem,
03.03.05 State College, Bryce Jordan Center Pennsylvania -39 utworów 3 godziny 11minut np. Daughter /Higway to Hell/ABITW 8min.55sek. Betterman 10min.39sek. po którym Eddie zaproponował żeby publika sama wybrała następny kawałek, a skończyło się na satan's bed,(pierwszym od 9lat) do którego eddie zapomniał tekstu . Świetna publika polecam opis na http://www.fivehorizons.com/tour/cc/t2003p2.shtml na samym dole
25.05.00 Barcelona za kibiców - fanów :wink:
23.02,2003 Perth
no i koniecznie Atlanta z 03.04.1994 powalająca (kiedyś, i to chyba w sierpniu leciała cała w radiowej trójce)
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
Polecam koncert z tegorocznej trasy po europie z 19.09 z Włoch a dokładnie z Torino.
Set 1 Go, Corduroy, Animal, Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Life Wasted, World Wide Suicide, Comatose, Severed Hand, Marker In The Sand, Parachutes, Unemployable, Big Wave, Gone, Wasted Reprise, Army Reserve, Come Back, Inside Job, Do The Evolution, Rearviewmirror
Encore 1 Jeremy, Lukin, Better Man, Black, Tremor Christ, Alive
Encore 2 Blood, Even Flow, Baba O'Riley, Indifference
Ciąg piosenek zaznaczony na biało czyż nie przypomina wam ostatniej płyty.Wszystko odegrane w idealnej kolejności jak na CD studyjnym.Pozatym zajebiste piosenki i super setlista.Polecam
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Set: Severed Hand, Corduroy, Hail Hail, Save You, Worldwide Suicide, Dissident, Even Flow, Army Reserve, Whipping, State of Love and Trust, I got shit, Garden, Do the Evolution, Sad, Daughter/It's OK, Insignificance, Black, Rearviewmirror
Encore 1: Portugal Improv, Come Back, I believe in miracles, Big Wave, Once, Footsteps , Alive
Encore 2: Wasted Reprise, Betterman, Smile, Why go, Rockin' In The Free World, Yellow Ledbetter
Słuchałem dzisiaj 2x powala energią i zachowaniem publiczności. Nie wiem czy to nie będzie najlepszy bootleg z europejskiej trasy.
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
Możliwe,że kroi się jakiś oficjalny bootleg lub dywydy.
W dniach 21 i 22 października bieżącego roku Pearl Jam zagrał tzw. "Bridge School benefit".Koncert nie jest dostępny w planie do ściągnięcia więc kto wie kto wie
Setlysta:
21.10.06:
Set 1 Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Parachutes, Throw Your Hatred Down(Young), Daughter, Picture In A Frame(Tom Waits), Man Of The Hour, Better Man, Crazy Mary
22.10.06:
Set 1 Masters Of War, Gone, Around The Bend, Thin Air, Lukin, Better Man, Black, Throw Your Hatred Down(Young)
Polecam gorąco stare ale jare "Self Pollution Radio" całe... a także:
7-11-95 Chicago "Everyday People" (coś mi to przypomina z lat dziecinnych ;)= ) i "Let My Love Open The Door"
6-18-92 Zurich "Leash" Najwspanialsze wykonanie tegoż numeru ;)= Do dziś nie spotkałem się z lepszym wykonaniem :)=...
...a resztę koncerów sami sprawdzcie i oceńcie ;= miłego słuchania... co złego to nie ja ;=
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum