Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2011-01-17, 13:18
Pearl Jam - Nowa płyta
Autor Wiadomość
pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-09-12, 02:10   

Kurwa jak ją mam chęć zapuścić sobie choć jedne nowy kawałek z "backspacera"!!! aż mnie mdli! wsłuchuję się w głupie blood! obiecując sobie że to już koniec z pearl jam . Jak ja się boję tej nowej płyty? a szkoda, szkoda, bo wspomnienia lgną. Tak bardzo bym chciał usłyszeć, nacieszyć się... lecz nie... bo wszystko zapisane w Pear Jam jest!? kurwa tyle lat! fuck! ... chyba muszę zapomnieć.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-12, 02:19   

Mistrzu,posłuchaj rady młodszego kolegi i nie łącz muzyki z wydarzeniami,zwłaszcza tej dobrej ze smutnymi.Muzyka to coś,co zostaje na zawsze.Ja np: nie pozwoliłem nigdy by Kult jakaś laska/zdarzenie w życiu/czas mi zabrało.To moja bajka i nikogo tam nie wopuszczam.Może mi sie nie podobac muzyka,ale nie pozowle by coś pozamuzycznego miało wpływ jak odbieram muzykę.Wolność jest wazna.

a Backspacer? szczypta into the wild,lekko posypane riot act lecz główny owoc to avocado z takimi przyprawami jak binaural czy też może no code...kto to wie.

3maj się i walcz ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

thedrift

Wysłany: 2009-09-12, 11:34   

Cytat:
a Backspacer? szczypta into the wild,lekko posypane riot act lecz główny owoc to avocado z takimi przyprawami jak binaural czy też może no code...kto to wie.

czy ja wiem... Mi ta płyta się muzycznie najbardziej z Yield kojarzy. Jedynie Just Breathe wali na kilometr Into the wild, normalka ;-) A okładka z kolei budzi kojarzenia z No code ;]

Consi 

Wysłany: 2009-09-12, 12:58   

Nie wytrzymałam, ściągnęłam. Wiedziałam, że tak będzie :evil:
Płyta jest świetna, ale nie po pierwszym przesłuchaniu. Dużo energii. Panowie dojrzeli :) Wpadło mi "Unthought Known", zakochałam się w tej piosence, coś cudownego.
Na razie nie mam nic do dodania, żeby nie załamywać tych, którzy chcą poczekać do premiery :)

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-09-12, 15:05   

JEDNA, DWIE a może TRZY??? O co tu chodzi?

Od piątku do niedzieli w przyszłym tygodniu, będę wrzucał na forum różne utwory muzyczne Pearl Jam.
To będą mixy trzy w jednym i zabawa będzie polegać na tym by odgadnąć jak najwięcej utworów i nazw płyt z których pochodzą te utwory.
Będzie decydował czas i aktywność w tych dniach. Odpowiedzi proszę przesyłać na moją prywatną skrzynkę na forum.
By nie było zamieszania i niepotrzebnych sprzeczek, całością zajmuję się sam. Od początku do końca, by nie było przecieków i narzekań ;)
Takich mixów będzie w sumie 10 co daje nam 30 utworów, które trzeba będzie odgadnąć. To chyba nie jest aż takie trudne ;)
TRZY osoby, które odgadną najszybciej i podadzą prawidłowe odpowiedzi dostaną po oryginalnej nowej płytce Pearl Jam.
Mam nadzieję że wszystko jasne? Jeżeli nie to pytajcie, a ja postaram się odpowiedzieć na wasze pytania.
W przyszłym tygodniu zostanie utworzony osobny temat, by zabawa mogła się rozpocząć na całego.
Do zobaczenia już wkrótce :)

thedrift

Wysłany: 2009-09-12, 15:09   

konkurs troszkę z d... bez obrazy, ale nagroda przednia :mrgreen: powodzenia.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-09-12, 15:12   

thedrift napisał/a:
konkurs troszkę z d... bez obrazy, ale nagroda przednia :mrgreen: powodzenia.

Z dupy nie z dupki, ważne że szybko i prosto :) Przy ostatnim było kawał zamieszania, więc tym razem poszedłem na łatwiznę ;)... a i z pozoru może się to wydawać dla kogoś za proste, lecz... hmmm niespodzianki czekają?

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-12, 17:13   

Widzisz pustak...tylko wiarygodny jest artysta głodny.Mimo teoretycznego zmarnowania umysłu i zmęczenia masz dalej ochotę i siłę na działanie i pomysły,a to oznacza,że się nie wypaliłeś.Gratuluje pomysłu.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-09-12, 17:46   

mała odskocznia, od rzeczywistości... da nam poczucie własnej wartości :) hehe... myślę, że od czasu do czasu należy się dzielić z ludzikami czymś.
nadarzyła się okazja, więc ją wykorzystuje :) chociaż tyle od siebie mogę dać, troszkę zabawy ( chyba? ) ;p
Już kiedyś to pisałem, że mnie nie było kiedyś stać by kupić sobie oryginała, nawet pracując się żydziłem. Ważniejsze wydatki były, nadal są :)
Lecz odłożyłem troszkę zaskórniaków i uszczęśliwię kogoś, dając mu szansę wykazania się znajomością tematu i otrzymaniem za to nagrody, w postaci oryginalnej płytki pejotów :)
to tyle...
a i przypomniałem sobie, że jak wracałem z Krakowa to widziałem w pociągu gościa, całkiem jak ty Jamus. Masz sobowtóra chłopie ;P miałem się skusić na pogawędkę, lecz księżniczki za bardzo broiły i robiły wiochę na całego w pociągu, więc zrezygnowałem :)
ok spadam bo art czeka :) miłego, do.

I niech żyją byki, a moderatorzy to zboczeńcy i dziady :mrgreen: ;)... hehehe ;p

Angevil 

Wysłany: 2009-09-12, 18:47   

JAMik napisał/a:
szczypta into the wild,lekko posypane riot act lecz główny owoc to avocado z takimi przyprawami jak binaural czy też może no code...kto to wie.
Uwierz mi że dobrze trafiłeś ;-) Więcej tu Riot Act/Binaural niż "avocado"

karia123

Wysłany: 2009-09-13, 12:50   

Ta... padł mi net a w tym czasie tyle się działo...
pustak - konkurs przedni, choć ja nawet nie myślę się pisać, bo z refleksem i słuchem u mnie marnie... Dzięki Bogu juz kupiłam płytkę.
Tymczasem staram się słuchać przecieku, ale ludzie skutecznie mi to uniemożliwiają. Ale Just breath jest cudne. Mniamiste, smakuśne i cieplutkie.
Płyta szybko wpadła mi w ucho, ufam, ze tym razem nie będzie to zły znak dla mnie. Just breath już prawie znam na pamięć, z niektórymi słowami jeszcze nie do końca, ale ogólnie nucę bez podpórek. Gonna see my friends jest lepsze niż sądziłam, że może być. Z kolei Johnny guitar, który zapowiadał mi się przednio teraz stracił troche na uroku, ale ratuje go z pewnością mostek. Got some brzmi gorzej niż u Conana, brakuje mi tego wyyyciągnięcie na końcu w górę gitary i głosu Eda, co było dla mnie dużym plusem piosenki.
Speed of sound spieprzyli. Chyba, że myślą grać ten song na weselach, wtedy pasuje jak ulał.
Reszta - przyjdzie z czasem. Pewnie zmienię zdanie co do powyższych jeszcze niejednokrotnie, ale to takie pierwsze wrażenie.

Osobiście poza typowym Into the wild - Toulumne w Just breath i nalotami w the end, nie potrafie znaleźć podobieństwa tej płyty do żadnej poprzedniej. Inne zajmowały mi więcej czasu do przełknięcia. Ta nie.

karia123

Wysłany: 2009-09-15, 23:07   

Teksty do Backspacera znajdziecie tutaj:

http://backspacerlyricspe...-pearl-jam.html

Ktos wrzucił linka na 10c, ale temat w ekspresowym tempie został zamknięty. Stronka jeszcze nie... w każdym razie ja tam sobie zdążyłam ściągnąć słówka

swapper 

Wysłany: 2009-09-15, 23:29   

hyhy myślałem że będe pierwszy na mojej stronie, już mam wszystko gotowe, tylko czekam na date premiery żeby opublikować a tu widze już forumowicze sobie znaleźli ;)

karia123

Wysłany: 2009-09-15, 23:44   

BTW. Nie nudzę się, ale siedze przy tekstach.
No i ze niby do Johnny Guitar inspiracją był dla Edka ten
plakat w kiblu?

Ciekawe... i dziwne. że niby ta po NASZEJ lewej wygląda na niewinną??

Just breathe:
I don't wanna hurt, there's so much in this world to make me believe

A mnie bardziej pasowało:
I don't wanna hurt, there's so much in this world to make me bleed

Aha. I niektórzy już kupili Backspacera i mają go legalnie. Taa... a ja bede czekać na 10c. To chyba uswierknę.

karia123

Wysłany: 2009-09-17, 23:49   

ej, no, rozczarowujecie mnie.
na Wishlist dyskusja wre, a tu cisza.
Nie będę przecież sama ze sobą rozmawiać, choć mnie roznosi i może by mi ulgę przyniosło...

Odpowiedz do tematu