Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2011-01-17, 13:18
Pearl Jam - Nowa płyta
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-06-03, 13:29   

The recording of Pearl Jam’s 10th studio album is underway earlier than anticipated, according to RollingStone.com. The site caught up with frontman Eddie Vedder at the Los Angeles studio where the band has been working, noting that the project is “coming together faster than the band expected.” Vedder remarked at the beginning of the interview, “I don’t want to jinx it, but it’s on!”
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

lukaszo 

Wysłany: 2011-06-03, 13:49   

hmm coraz więcej informacji się pojawia ale moim zdaniem w tym roku już nie zdążą,chociaż nie obraziłbym się gdybym zle przewidzial.Jeśli chodzi o producenta to chciałbym żeby PJ wrócili do współpracy z Tchadem Blakem,który współprodukował Binaural,uzyskał wtedy bardzo ciekawe brzmienie.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-06-07, 23:11   

Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-09-13, 22:13   

This is from the Toronto Sun a week ago, an interview with Pearl Jam guitarist Mike McCready:

You said you think in terms of what comes next. So what comes next? I hear you’ve been recording.

We do have five or six demos that we feel good about — just rough mixes and things. But first, we have to rehearse for the tour and relearn those songs. We were just having a meeting over the phone about which ones to do. Sometime next year, hopefully, we’ll go back in and record some music. We need to get about seven or eight more songs down to have a full record.

Is the new material heading in any specific direction?

It’s in such an infantile stage that it’s hard to say. Right now it’s a logical extension of Backspacer. There may be a few more dark songs, and a few longer songs. It might not be as poppy.

To naturalna kontynuacja jak na razie Backspacer'a z dodatkami. Ciekawe jak to zmiksują finalnie i co oznaczają te "Dark songs" w ich wypadku.Może mniej rockowo,a bardziej osadzone sprawy powrócą ;-)

garnek 
garnek

Wysłany: 2011-09-14, 13:12   

Nowa płyta?Hmmmm.Wolałbym żeby wyszła styczeń ,luty. Jeszcze się dobrze nie nasłuchałem wszystkich dźwięków z backspacer`a ;-)

Consi 

Wysłany: 2011-09-14, 15:26   

Chyba muszą się zgrać jakoś z Soundgarden ze względu na Matta. Tzn. tak mi się wydaje, to by było dość logiczne biorąc pod uwagę, że SG wydaje swój album za parę miesięcy najprawdopodobniej :p
Ale jakoś podobieństwo do Backspacera mnie nie nastraja dobrze, nie lubię tej płyty, na początku wydawała mi się świetna, a teraz nawet do niej nie wracam...

Leech 

Wysłany: 2011-09-14, 19:08   

Consi napisał/a:
Ale jakoś podobieństwo do Backspacera mnie nie nastraja dobrze

ja mam tak samo. jakoś backspacer do mnie nie trafia. może jak wrócę do niego za kilka miesięcy to coś się ruszy

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-09-25, 14:27   

Credit: NME.com

Pearl Jam have reached the halfway point of the recording of their new album and are hoping to complete the sessions by early next year.

Speaking to Rolling Stone, bassist Jeff Ament said that the grunge veterans have made a “great, great start” on their 10th studio LP, which will be the follow-up to 2009′s ‘Backspacer’.

The band have been recording the album with longtime producer Brendan O’Brien, although they have been working on the material in Los Angeles rather than their usual native Seattle – something Ament said has helped them work efficiently.

Ament commented:

We made the bulk of our records in Seattle, so it’s just great to get out of Seattle for me. Everybody leaves all their stuff at home and you just go down for 12 days and it’s all you do.

He added that hitting the studio has given the band added impetus at a time when they’re promoting their new documentary Pearl Jam Twenty and accompanying book. “It’s been really important for us that in the middle of all this, we got together and recorded a bunch of songs. It sort of gave us a breath to go, ‘OK, we can go back and get ready for the show and book and movie and all that stuff’,” Ament remarked.

Czyli płytka nie wcześniej niż w połowie 2012,a zakładam wrzesień i coś koło tego...

karia123

Wysłany: 2011-09-25, 22:11   

Do mnie Backspacer też trafia mniej niż ich wcześniejsze płyty. Jak dla mnie jednak lepsze było, gdy dłużej myśleli nad utworami i je dopieszczali, anie - jak ostatnio- szli na żywioł. Dlatego info o nowej płycie przyjmuje z entuzjazmem i jednocześnie lekkim zatroskaniem.

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-10-08, 01:19   

Myślę, że to zależy od okresu w żuciu (w tym wypadku kapeli). Jeżeli masz radosny okres, jesteś na fali życia to taką też komponujesz muzykę i myślę, że w takim momencie życia trafia do człowieka Backspacer. W innych bardziej trafiają Riot Act czy No Code etc. Ja cieszę się na nową płytę PJ, bo zawsze się cieszę i nigdy mnie jeszcze mnie nie zawiedli, bo jak ktoś tu już gdzieś napisał, każda ich płyta ma coś w sobie co przyciąga i każe przesłuchać tą płytę jeszcze jeden raz.

lukaszo 

Wysłany: 2012-03-10, 15:31   

Eksperymentalny album Pearl Jam
Zespół pracuje nad swoim 10. studyjnym krążkiem.

Gitarzysta Stone Gossard zdradził, że choć zespół nie czuje presji na wydanie nowej płyty, od zakończenia sesji nagraniowej dzielą go jedna lub dwie piosenki.

- Oczywiście może się też zdarzyć tak, że dogramy jeszcze jakieś sześć czy siedem utworów - zaznaczył Gossard w rozmowie z "Rolling Stone". - Najważniejsze to wydać coś, czym poszerzymy granice w naszej muzyce. To dobry czas, by zrobić eksperyment. Chcemy, by ludzie z jednej strony dziwili się temu brzmieniu, ale za dzięsięć lat mówili: "Tak, to mój ulubiony okres w ich karierze", co przecież bardzo często się zdarza.

http://www.cgm.pl/aktualn...l_jam,news.html

:115:
Po prostym i melodyjnym Backu,nadchodzi EKSPERYMENT
Fajnie,że chce im się jeszcze kombinowac,przecież do konca kariery mogli by koncertowac i wydawac płyty na 25 i 30-lecie,a tak.Nie moge się doczekac :!: :!: [/b]

ZIUT 

Wysłany: 2012-03-10, 15:38   

Nie mogę się doczekać :shock:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2012-03-10, 18:20   

Czasem się boje słowa eksperyment po płycie Cornella z Timbalandem...to nie to samo,ale i tak obawa jest ;-)

Ciekawe czy piosenki będa takie jak mówili,czyli dłuższe i bardziej pokręcone po zwięzłym Backspacerze. Pytanie tez w jakiej formie rockowego wokalu jest aktualnie już prawie 48 letni Vedder, bo po 50 siła głosu to już tylko w dół idzie.

Consi 

Wysłany: 2012-03-10, 18:59   

JAMik napisał/a:
Czasem się boje słowa eksperyment po płycie Cornella z Timbalandem...to nie to samo,ale i tak obawa jest ;-)

No co ty. To przecież miało być prawie jak "The Dark Side Of The Moon"! 8-)

Ja się nie boję, nie lubię Backspacera, jakby nagrali coś podobnego to bym chyba nawet nie przesłuchała do końca... ;-) Wcale bym się nie zdziwiła, jakby ich płyta wyszła prędzej, niż ta Soundgarden.

lukaszo 

Wysłany: 2012-03-10, 19:58   

Jak Stone powiedział,że nie czują presji żeby wydac,to pewnie 2013.Soundgarden też sie nie śpieszy.

JAMik napisał/a:
Pytanie tez w jakiej formie rockowego wokalu jest aktualnie już prawie 48 letni Vedder, bo po 50 siła głosu to już tylko w dół idzie.

W studiu można stosowac różne triki,po których będzie brzmiał jak młody bóg,ciekawe tylko jak na żywo się będzie prezentowac.

JAMik,ty śpiewasz,jak myślisz czy jakby Vedder nigdy nie palił szlugów,to jego wokal byłby mocniejszy przez te pare lat dłużej?

Odpowiedz do tematu