Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2011-01-17, 13:18
Pearl Jam - Nowa płyta
Autor Wiadomość
karia123

Wysłany: 2009-06-21, 23:16   

Wow. Dzięki za info.

Też się zdziwiłam, że tylko 36 minut...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-22, 00:59   

Dokładniejsze tłumaczenie.Swoją drogą to The End znane jest z koncertów Eda solowych.Średnio mi podeszło.

THE NEW PEARL JAM: HERE'S WHAT TO EXPECT

Four mountain ridges, a canyon, a copious green valley, a steep rock, a jungle, veld - and an almost punchline ending. Pearl Jam's ninth studio album "Backspacer" is the first one since "Yield" that has been produced by Brendan O'Brien.

See My Friend: Pearl Jam as you expect them today: straight rock, strong lyrics, hands-on and aggressive.

Got Some: Also rock, also straight and almost angry but with some distinctive guitar licks by Mike McCready.

The Fixer: The first highlight. A tight, almost classic rock tune but clever at the same time. Slightly odd, and with cool vocal melodies and rhythms this track is a mini anthem.

Johnny Guitar: Fortunately not as bland as the title suggests. Also a rocker, but with a remarkable amout of lyrics and sincerity. Grows above average but still a very classical tune.

Just Breathe: The first break and a moment to take some breath. Lovely acoustic ballad. The fingers fly over the fret board, an unobtrusive string arrangement and lyrics about love - mature, wonderful, terrific vocal delivery.

Amongst The Waves: Finally there's not only pushing forward but in all directions with a song that tries to reach the sky. The positive build-up reminds of "Given To Fly" as well as the fact that you just can't point at the root of "Amongst The Waves" (Is it the lyrics? guitars? drums?).

Unthought Known: First very climatic, then a passionate mid-tempo rock song. A slightly blurry ending but still more palpable than anything off the last album.

Supersonic: The obligatory wild song that you can find on every Pearl Jam album since "Vitalogy". Almost cheerful, driven by Matt Cameron's fast pace, in the beginning reminiscent of Soundgarden. But Soundgarden were better at creating those angular bundles of energy.

Speed Of Sound: Exotic. A strange pop song with a different sound than the rest of the album and its clear-cut production. Still: piano, tingling, suspense...

Force Of Nature: A rock song like a Pearl Jam concert: An innocent beginning, but it grows naturally and expands and has you totally in its grip before you know it.

The End: The second acoustic song and to be taken literally. One of the strongest ballads by the band since a long time, amongst other things because its urgency manifests in Vedder's vocals. Even the end of the end needs a worthy ending.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

swapper 

Wysłany: 2009-06-22, 13:44   

niestety są to dość wiarygodne informacje.... w sensie, dla tych co czytali nie będzie niespodzianki

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-22, 13:59   

To Tylko słowa.Jak narazie Got some na + dla mnie a The end na - więc na dwoje punkowiec wróżył ;-)

Ten opis to tak naprawdę bardziej zrelacjonowanie co to za piosenki niż ich ocena,a nawet i ta jest pozytywna całościowo.Posłuchamy zobaczymy.Pewnie Got some będzie singlem i nabije koniunktury sporo,bo to dobra piosenka,a studyjnie zapewne tym bardziej.Zobaczyny jak reszta.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

lather 

Wysłany: 2009-06-24, 12:20   

Może jestem trochę nie w temacie, ale kiedy bedzie wydany ten album??:P

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2009-06-24, 12:33   

Najprawdopodobniej w drugiej połowie września.
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

lather 

Wysłany: 2009-06-24, 13:17   

Aha no to podobnie jak aic.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-26, 15:56   

Unthought known zagrane rok temu na trasie.Znajdzie się na nowej płycie jak się domyślicie po tytule.

Jakość audio bardzo dobra,kto chce się przekonać przed premierowo to niech odpali.

Dla mnie piosenka całkiej fajna.

ps. wrzuci ktoś "The fixer" jeszcze raz?
ps2. Jedna z plot mówi,że własnie wyrzej rikłestowany przeze mnie utwór będzie pierwszym singlem a nie Got some.

KoZA 

Wysłany: 2009-06-26, 16:14   

Proszę bardzo Pearl Jam - The Fixer ;)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-26, 16:23   

to nie the fixer to co wrzuciłaś a Got some ;-)

KoZA 

Wysłany: 2009-06-26, 17:20   

:oops: :shock:
Fakt, teraz to wiem.
Źle miałam podpisany plik...
Ktoś mi permanentnie buszował w folderach czy już taki ściągnęłam?
Nieważne, dwa razy nie zaszkodzi.
A za następnym podejściem będę lepiej uważała na to co wysyłam tudzież poproszę o pomoc osoby dorosłe :-P
:mrgreen:
Dobre chęci się liczą, czyż nie?
<KoZA sieje zamęt i spustoszenie>

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-06-26, 20:01   

Ja tam swoje powiem... do dziś nie słyszałem żadnego z nowych numerów! Chyba po raz pierwszy tak robię. Wcześniejsze płyty już miałem jak na talerzu wcześniej, niż to było możliwe! Tym razem, postanowiłem zachować cały smaczek, na potem! :) Pyszność moja nie będzie znała granic, w dniu premiery! :)

lukaszo 

Wysłany: 2009-06-26, 20:11   

Ja narazie slyszalem tylko Conanowe Got Some,zadnych fixerów,the endów itp wole mniec większą przyjemnośc w dniu premiery Backspacera tym bardziej ze ten będzie trwał pól godziny z groszami ;-) .Podobno singiel The Fixer bedzie mial premiere 21 lipca

KoZA 

Wysłany: 2009-06-30, 18:40   

pearljam.net.pl napisał/a:
Zespół zagrał dwa utwory: Rockin' In The Free World oraz nowy, który według niektórych nazywa się "The Fixer", a najnowsze informacje NBC głoszą, iż jej tytuł brzmi "Got Some".

Got some = The fixer
czy
Got some ≠ The fixer
:-/
Czy jest w tym coś, czego jednak nie mogę pojąć? Tłumaczcie... :-P

lukaszo 

Wysłany: 2009-06-30, 19:31   

Tytuły które wymieniłaś,są dwoma różnymi kawałkami Got Some Zagrali 1 czerwca u Conana, a The Fixer jest utworem,który ''wyciekł'' (w słabej jakości) podczas występu zespołu w klubie showbox w celu sfilmowania go przez Camerona Crowa.

Odpowiedz do tematu