Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
PEARL JAM TWENTY
Autor Wiadomość
lukaszo 

Wysłany: 2011-09-21, 14:12   

JAMik napisał/a:
Jakby to nie brzmiało,ale po tym okresie do podziemia zeszli w jakimś stopniu.

Nie do końca się zgodze,bo z tym to różnie bywało.Jak wiadomo era tena przyniosła im sławe i pieniądze,byli megagwiazdami,potem przyszło VS i mimo tego,że nie nakręcili żadnego klipu,płyta i tak sie świetnie sprzedala,bo zespół był jeszcze na topie.z Vitalogy było podobnie,czyli lata 1992-1995 można uznac te,w których odnośili największe sukcesy komercjne.W 1996 przyszło No Code i tu można powiedziec,że ''zeszli do podziemia'' jak to ujałeś.Owsze zadebiutowali na 1 miejscu Billboardu,ale praktycznie przy zerowej promocji,żadnych klipów,udzielone zostały jedynie 2(słownie DWA) wywiady :!: pierwszy album grupy który nie uzyskł statusu mulitiplatyny.

1998-Yield,tutaj zabiegi promocyjne wróciły,nawet teledysk nakręcili ;-)
dużo wywiadów,kampania reklamowa(znaki na chodnikach,czy billboardach.2000 to kolejny zwrot-przeznaczyli 2 dni dla prasy,czyli stosunkowo nie dużo.

Teraz to, do czego zmierzam.Około 2002 roku ogólna sprzedaż płyt zaczeła znacznie spadac,od tego roku przy okazji każdego albumu PJ,jest duża reklama,klipy,sporo patronatów medialnych,teraz sprzedają mniej niż w latach 90,ale w tych czasach,osiągnięcie złota w USA,bez promocji jest niemożliwe.

Co chwile mamy jakieś reedycje,filmy,koncertówki,nawet tramki Pearl Jam są :mrgreen: .Dlatego myślę,że nie ''zeszli do podziemia'' ;-)

Consi 

Wysłany: 2011-09-21, 17:38   

...za ile to będzie na DVD? :roll: bardzo dużo mi ochoty narobiliście, sama iść nie mogłam bo w szkole mam trochę za dużo teraz i nie mogłam opuszczać, a ten seans by się musiał z tym wiązać ;-)
Poczekam nawet na jakąś fajną wersję w internecie, często te z internetu filmy mają o wiele lepsze tłumaczenia niż w kinach albo DVD :)

mosquito 

Wysłany: 2011-09-21, 18:41   

Podobno polska wersja 24 października... czyli całkiem szybko ;-) Na TC jest informacja o 25... Ja już zaczynam wypatrywać przedsprzedaży w empiku. Jedna z wersji TC ma być wypasiona - trzypłytowa, ale o tym chyba ktoś już pisał, więc nie powielam :mrgreen:

Leech 

Wysłany: 2011-09-21, 19:16   

a! nie wiem czy zauważyliście ale w filmie pojawił się ten oto plakat z Katowic :)

http://www.pearljam.pl/images/2007/06/plakat2.jpg

mosquito 

Wysłany: 2011-09-21, 19:49   

Zauważyliście :mrgreen: Wywołało to oczywiście aplauz na sali ;-)

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-09-21, 20:01   

Tutaj taka mała recenzja filmu.

Leech 

Wysłany: 2011-09-21, 20:05   

mosquito napisał/a:
Zauważyliście :mrgreen: Wywołało to oczywiście aplauz na sali ;-)

to chyba w Gdańsku ludziska ślepe bo u nas aplauzu nie było :roll:

Vikowski 
Firma Muzyczna

Wysłany: 2011-09-22, 14:04   

Jak tak czytam to stwierdzam, że cały kraj żywo reagował na to co było na filmie.
A w Krakowie dało się słyszeć tylko ciche chichoty przy scenach z zabarwieniem humoru jak choćby sławny już pewnie kubek Stone'a.
Film dla prawdziwych fanów. Człowiek z ulicy nic by się o zespole nie dowiedział :)
Pijany Edek na scenie.. niezapomniane :):):):)

mosquito 

Wysłany: 2011-09-22, 17:36   

Vikowski napisał/a:
Film dla prawdziwych fanów. Człowiek z ulicy nic by się o zespole nie dowiedział :)

Czy ja wiem... Nie zgodzę się z tą tezą ;-) Dowiedziałby się i to całkiem sporo... ale o samych poczatkach. Potem coraz trudniej byłoby mu się połapać, ale być może dzięki temu chciałby dokładniej zgłębić temat i na PJ Forty miałby już całą historię w małym paluszku? ;-)

Opowiadałam o filmie koleżance, która nie jest fanką, a która po streszczeniu przeze mnie fabuły, stwierdziła, że chętnie by go zobaczyła, mimo że o PJ nie wie praktycznie nic :mrgreen:

Ja jeszcze żyję tym tematem ;-) Wciąż mi się przypominają jakieś drobiazgi i kopara cieszy się sama z siebie :mrgreen: Teraz odliczam już czas do dvd...

swapper 

Wysłany: 2011-09-22, 21:39   

Film jedynie od strony dźwiękowej mnie trochę zawiódł. Albo w kinie w Zabrzu mają jakieś stare głośniki, albo po prostu film był już tak nagrany. Spodziewałem się trochę bardziej dopracowanego, ciepłego dźwięku w lepszej jakości. Pojawi się DVD to zweryfikuję to.

Co do filmu: widać, że został on nakręcony przez człowieka z pasją. 2 godziny to trochę mało jak dla mnie, równie dobrze film mógłby trwać godzin sześć. No i na koniec pozostał pewien... niedosyt? żal? Lata 90` już za nami, ta energia, eksplozja rocka… [chlip]

Vikowski 
Firma Muzyczna

Wysłany: 2011-09-22, 22:45   

Myślę jednak, że jest jeszcze sporo osób i zespołów, w których drzemie mnóstwo energii :)!
Są młodzi tak jak nasi idole wtedy. Świat zawsze będzie kochał szaleńców ! :)

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2011-09-23, 11:22   

BLU-RAY and DVD are Subtitled, Region 0 NTSC.

Confirmed Subtitle Languages:
English , French, German , Spanish, Italian , Dutch , Polish

70$BD 60$DVD oba 3dyskowe
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

mosquito 

Wysłany: 2011-09-23, 23:51   

O żesz... ! Nie wierzę! :shock:
Ale takie wydanie ma być tylko dla TC? W Polsce raczej się tego nie kupi... ?

Leech 

Wysłany: 2011-09-24, 00:05   

aż mi się morda uśmiechnęła :mrgreen:
mosquito napisał/a:
Ale takie wydanie ma być tylko dla TC? W Polsce raczej się tego nie kupi... ?

kurde wydaje mi się że jak już przetłumaczyli na polski to chyba mądzrze by było dac do sprzedaży właśnie w Polsce

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-09-24, 09:33   

Vikowski napisał/a:

Trafne spostrzeżenie ') ...

Odpowiedz do tematu