Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
REEDYCJE PŁYT
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-04-02, 17:33   REEDYCJE PŁYT

Temat o tenie był,ale pewno niebędą wydawac 1 reedycji rocznie,a kilka pytań jak sądze się pojawi w głowach fanów.

Mnie ciekawią nastepujące sprawy:

1.Ile albumów zostanie poddanych formie reedycyjnej.

Osobiście ovstawiam,że wszystkie do Riot act,choć to pewne nie jest

2.Remixy reszty:

Skoro ten w remixach O'Brien'a stracił pogłos,przestrzeń na rzecz surowisci,to co bedzie np: z Vs? Skoro był surowszy,to dla odmainy w remixach zaopatrzą go w atrybuty Ten'a?

3.Dodatki do płyt:

Poszła plotka po paru forach jakoby np: takie Vitalogy zostało opatrzone w zrewitalizowany i zremasterowany DVD z tour z 95 po australi i Azji.Ten film ma klimat i moc nawet na średnim ripie z VHS,a co dopiero po obróbce orginalnych taśm?

Nagrania z MTV koncertów jak milan czy innych jak Pinkpop.Czy one ozdobią np: deluxe versusa?

4.Bez dodatków?

Może źle patrzę/patrzymy...możę nie będzie schematu i każda reedycja będzie miała coś kompletnie innego? może Yield będzie bez remixu tylko z remasterem? a może tylko z DVD?

Czekamy ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2010-11-19, 18:15, w całości zmieniany 1 raz  

Justynka 

Wysłany: 2009-04-02, 17:51   Re: po krótkiej przerwie nadamy...

JAMik napisał/a:

1.Ile albumów zostanie poddanych formie reedycyjnej.

Osobiście ovstawiam,że wszystkie do Riot act,choć to pewne nie jest

Słyszałam że do 2011 mają zostać wydane wszystkie płyty :) Nie wiem czy PJ sie załapie, ale do Riot Act na pewno :lol:
Pinkpop na Versusie, jestem jak najbardziej za :) Choc na tym koncercie PJ zagrał głównie utwory z tena. Bodajże tylko Leash był z Vs.

Don't cry
Don't raise your eye
It's only teenage wasteland..."

Marianne 

Wysłany: 2009-04-02, 19:37   

Ja tez mam pytanie.. po co to wszystko?
Jak to wszystkie.. to tak jakby nie byli zadowoleni z nich.. tak samo w przypadku Nirvany, przezylabym gdyby były darmowe te wznowienia a tak to mnie sie te pomysly nie za bardzo podobają :shock:

karia123

Wysłany: 2009-04-02, 20:55   

Nie ukrywam, że ja także mam tylko to jedno pytanie: po co to wszystko?
Tj. po co reedytować wszystkie płyty? :-?

NeonDevil 

Wysłany: 2009-04-03, 12:34   

Myślę, że robią to z myślą o nowej generacji fanów, którzy jeszcze tych płyt nie mają. Te bonusy mogą przekonać do kupna, zamiast ściągnięcia z sieci. Jako, że już swój "Ten" mam, to na pewno go nie kupię.

lukaszo 

Wysłany: 2009-04-03, 13:21   

Jestem Więcej niz pewien ze na Vitalogy dadzą film z Tour 1995.Pinkpop powinni juz dac na tena,chociaz nie wykluczam ze bede go chcieli dac na VS.Zastnawia mnie tylko jakie DVD Pearl Jam zamiesci na wznowieniu No Code.Znacie jakis dobry material z tamtego okresu?.Riot Act powinni zreedytowac w koncu w 2011 plya bedzie miala juz 9 lat,niewiem jak z Avocado.Hehe jaja by byly jakby wyszla reedycja tego najnowszego jeszcze nie wydanego albumu :-P

Pytacie po co to wszystko-Moze dla kasy,moze dla fanów nie myslalem o tym,ja sie tam ciesze ;-)

Justynka 

Wysłany: 2009-04-03, 15:21   

A to jest jakaś zasada że do każdej reedycji będzie jakiś materiał filmowy? Mam nadzieję, że tak bo to chyba najbardziej mnie interesuje 8-) :-P
Swojego TENA również mam, ale chyba pokuszę sie o kupienie nowego, chocby tylko dla MTV Unplugged. Choc przyznam sie że ja tam róznicy nie słysze <lol> <lol>
Chyba że jeszcze dobrze nie porównywałam. Musiałabym puścić sobie równolegle ;-) ;-)
Wy tu piszecie o jakis pogłosach, surowości...... kurcze :oops: :oops: :-P ;-)

Don't cry
Don't raise your eye

karia123

Wysłany: 2009-04-03, 21:30   

Najlepiej jest sobie zapuścić najpierw oryginał a zaraz potem reedycję każdej piosenki. koniecznie na słuchawkach (jak dla mnie).Wtedy można wyłapać różnice. i oczywiście słuchać w skupieniu.
Ostatnio zauważyłam, że zajedwabiście przeprowadza mi się pewne zabiegi chirurgiczne na zwierzątkach słuchając PeJotów, choć niby nie miałam podzielności uwagi. Ale uspokaja mnie to (zawsze chirurgia mnie trochę stresuje)... Sorry, taki out-topic.
Najpierw sądziłam, że za żadne skarby nie kupię tej reedycji, ale w końcu, cóż... moja pazerność zwyciężyła. czekam tylko na trochę gotówki. Hmmm chyba jestem jak dziecko - chcę to mieć, buuuu!!!!

Justynka 

Wysłany: 2009-04-04, 19:38   

ja zamierzam powalczyć jeszcze o nią w Esce Rock ;-) Mam już wprawę, bo parę gadżetów już wygrałam ;-) ;-)

Karia -> nie dochodzą do mnie Twoje wiadomości. Ani moje do Ciebie. Wysłałam email :)

Don't cry
Don't raise your eye

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-11-19, 18:12   

No i pierwsze info i w sumie dosyć szybko ma się to ukazać:

"Forthcoming releases from Pearl Jam include a new compilation album, Live On Ten Legs (Island Records), which is set for release internationally on January 17, 2011. Also planned in 2011 are re−packaged, re−issues of vs. and Vitalogy."

Jestem ciekaw teraz formy tej reedycji.Bo Vitalogy i tak miało zajebistą grafikę.Do tego.Na pewno będą remastery i pewnie remix O'Brien'a Vs. bo Vitalogy to on robił.Winyle na pewno,może jakaś demówka postary no i...DVD.Właśnie.

Do Ten'a mieliśmy MTV Unplugged,ciekawe co w dobrej jakości i dobrze nagrane mają.Może pinkpop pełny Uncut z remasterem? było by miodzio a do vitalogy słynne taśmy z trasy australijsko-"wschodniej".Na DVD jest ok,a jak mają źródłowe do montażu to remaster obrazu i dźwięku plus jakieś pewno niewykorzystane rzeczy.Możliwości jest wiele.tylko czekać ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

lukaszo 

Wysłany: 2010-11-20, 16:01   

I to jest informacja,reedycje płyt to jest to.Teraz może byc jeszcze ciekawiej niż na tenie,bo szczerze mówiąc tam chyba łatwiej było się domyślic co nas tam spotka ;-)
Też myślałem o pinkpop,ale tam oprócz Leash nic z Versusa nie grali.Chyba że nie ma takiej zasady,to wtedy wolałbym już poprawiony Mediolan
Na Vitalogy kiedyś napisałem,że dadzą wpomniany przez jamika film z trasy 95.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-01-13, 19:17   

W ostatniej audycji w radio Pearl Jam padł tekst,że ma wyjść Boxet z albumami oraz ze starymi bootlegami.

Wychodzi więc na to,że takich reedycji z rozmachem jak w przypadku Ten'a nie będzie.

Jestem ciekaw też co znaczy reedycja starych bootlegów? Tych kolorowych z ok 2005,tych tektuerowo kolorowych z 2003 czy tych najstarszych?

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2011-01-16, 17:28   

JAMik napisał/a:
W ostatniej audycji w radio Pearl Jam padł tekst,że ma wyjść Boxet z albumami oraz ze starymi bootlegami.

Wychodzi więc na to,że takich reedycji z rozmachem jak w przypadku Ten'a nie będzie.

Jestem ciekaw też co znaczy reedycja starych bootlegów? Tych kolorowych z ok 2005,tych tektuerowo kolorowych z 2003 czy tych najstarszych?

Za pj.com a pro po 20 urodzin:

Cytat:
A hint of what more to expect in the months ahead:

- A spring reissue of Vs. and Vitalogy in new, deluxe formats;
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-01-16, 20:03   

NO własnie :) Byla już wzmianka o tym wcześniej a potem ten box.

Wole deluxy bo szansa jest na DVD jakieś wtedy :)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-01-30, 03:57   

Zdjęcie z amazona:

Cena to 28 euro.Najbardziej zastanawia mnie ten napis na grzbiecie 1993 | 1995.To będzie pack? Z Vitalogy,czy po prostu takie "nowe wydanie" Vs.'a obejmujące przy okazji 2 lata działalności zespołu? W opisie jest tylko,że to "Audio CD" więc same cd,znaczy remaster/temix i co? jakaś koncertówka?

Odpowiedz do tematu