Za kazdym razem jak przegladam dzial "Rozne" w moim folderze z muzyka Pearl Jam trafiam na jakies rzadkie i dosyc nietypowe nagrania. Szkoda wymieniac je wszystkie. Sa wsrod nich mniej i bardziej popularne kawalki o gorszej i lepszej jakosci. Te, na ktore zwrocilem uwage tym razem to:
* PJ - Brother ( wersja z wokalem! )
* PJ - Driven to Tears ( live cover )
* PJ - Plush ( live cover - genialne wykonanie )
* PJ - Can't Help Falling In Love ( live cover )
* PJ - Smells Like Teen Spirit ( err, live cover )
* PJ - Daytripper ( live z Oasis )
Z pewnoscia dopisze jeszcze kilka, musze wszystko dokladnie przeszukac i wybrac te najlepsze. Jesli ktos bedzie chcial miec ktorys z utworow moge go wrzucic na serwer. Zamiescic moge rowniez pare improwizacji i kawalkow nazwanych "parodic nonsense".
A Wy? Macie cos nietypowego? Cos, czego nie slyszeli inni?
Love boat captain - preformens Veddera z chórem pewnej amerykańskiej szkoły średniej
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ja wszystkim polecam cover "Little Wing" Jak do tej pory nie znalazłem osoby która pogardziłaby taką solówką... Wraz z Biggerem polecamy tego słuchać pod gwiazdami, ewentualnie w ciemnym pokoju... Na prawdę warto :)
Ja wszystkim polecam cover "Little Wing" Jak do tej pory nie znalazłem osoby która pogardziłaby taką solówką... Wraz z Biggerem polecamy tego słuchać pod gwiazdami, ewentualnie w ciemnym pokoju... Na prawdę warto :)
Pj i cover radiohead Creep może to znacie. Miłego posłuchu.
p.s. Ed czyżbyś zapomniał słów i jak się śpiewa? ;)
Klikaj na własne ryzyko http://www.yousendit.com/...D0F9C216C08E5A4
[ Dodano: 2006-09-09, 18:28 ]
Jeremy - rare live pearl jam cover!
można i tak we dwoje razniej
Swego czasu składałem sobie do jednego folderu wszystkie możliwe nagrania studyjne Pearl Jamu (lub po prostu z samym Eddiem), które nie znajdują się na żadnym albumie. Oto co mam:
-Eddie Vedder & Susan Sarandon - Croon Spoon
-Eddie Vedder & The Supersuckers - Poor Girl
-Pearl Jam - Angel
-Pearl Jam - Believe You Me
-Pearl Jam - Breath
-Pearl Jam - Brother (inna wersja niż na Lost Dogs. Już nie pamiętam czy na LD jest z wokalem czy bez, ale chodzi o tę drugą hyh)
-Pearl Jam - Crazy Mary
-Pearl Jam - Daddy (Could Swear, I Declare)
-Pearl Jam - Just A Girl
-Pearl Jam - Happy When I'm Crying
-Pearl Jam - Hide Your Love Away
-Pearl Jam - I Got ID
-Pearl Jam - I Just Want To Have Something
2 instrumentalne - to co na dvd Touring Band leci w tle czasem.
-Pearl Jam - I've Got a Feeling
-Pearl Jam - Leatherman
-Pearl Jam - Live For Today
-Pearl Jam - Man of the Hour
-Pearl Jam - Olimpic Platinum
-Pearl Jam - One Step Up
-Pearl Jam - Ramones
-Pearl Jam - Sonic Reducer
-Pearl Jam - State of Love and Trust
-Pearl Jam - Weird A
Oczywiście dużą część tego na pewno dobrze znacie. A część ukazała sie na składance ale jej nie liczę. Z innych ciekawostek różnistych to fajne jest np MACC - Hey Baby = McCready, Ament, Cameron, Cornell. A także parę Bad Radio. Yo
hm... ja uwielbiam wychwalane tu już kilkakrotnie pod niebiosa "Little Wing" i "Rockin' in a free world" z Pinkpop Festival Landgraaf co działo się 06.08.1992 w Holandii
_________________ nieważne, jak o tobie mówią- ważne, żeby mówili nie przekręcając nazwiska...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum