Mi też chodziło o Deep.Co do albumów.Kiedyś mówiło się,że istnieje pdoział fanów PJ na takich co kochają ten oraz inne albumy i na takich co chcą widzieć winne albumy bardziej niż Ten).Na forach niektórzych jest tego potwierdzenie.Ba.Niektórzy twierdza z nich iż Ten to najsłabsza płyta,tak samo jak Vs.
By nie zakładac nowego tematu bo to co napisze zachacza o albumy a mianowicie...a co tam.Założe wątek C.D.N.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Pearl Jam - Ten, Nirvana - Nevermind, Bloodhound Gang - Hooray For Boobies, The Offspring - Americana, RHCP - Californication, Prodigy - The Fat Of The Land... ach, czemu dzisiaj nie wychodzą już takie genialne albumy ?:)
dennis, temat dotyczy ulubionych albumow PJ ;)
Edit:
Wybacz mu, późna pora była. Później przeniesiemy. :D
Hole.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
"Ten" - mój ulubiony. Wśród pozostałych nie mam ulubionego, słucham ich w zależności od nastroju, jak się czuję, byłby to trudny wybór wskazania jednego oprócz "Ten", bo są wyjątkowe, każda posiada swoją różnorodną osobowość w tym zamkniętym pudełku...
_________________ Delikatny przypływ...
Myśli przybywają jak motyle..
Mój ulubiony album Pearl Jam to... Pearl Jam. Zdecydowanie najrówniejsza płyta, wszystkie piosenki są świetne. Na każdej płycje Eddiemu i spółce zdażały się piosenki, które mi się nie podabają, oprócz tej. 2 miejsce daje VS, 3- Yield
Ten :) Ten album najbardziej zapadł mi w pamięć. To była pierwsza płyta pearl jam'u jaką kupiłem i jest ona wyjątkowa. Dzięki niej pokochałem ten zespół. Szczególnie lubię utwory "alive" i "black". Z tą płyta wiąże się także wiele wspomnień... :)
Ten.
Surowy, nieokrzesany, totalnie niekomercyjny. Cały album od początku do końca.
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
Ten.
Surowy, nieokrzesany, totalnie niekomercyjny. Cały album od początku do końca.
Co do klasy albumu wątpliwości nie ma, natomiast z tą undergroundowością PJ na poczaku ich kariery różnie bywało :). Podobnie jak z surowością i nieokrzesaniem TEN.
Vs. i Pearl Jam jak bliźniaki syjamskie stać będą razem. Potem Vitalogy, za nimi, żeby Ten był trzecim. Zdecydowanie wolę ekhm, jak to kumpel stwierdził "pierd**nięcie".
Ale ogólnie to uwielbiam ich za całokształt i tyle.
Nie da rady wybrać tego jednego ulubionego albumu.Każda płyta pearl jam`u jest szczególna, ma swój klimat.Z każdym albumem .piosenką wiąże się jakieś wspomnienie.
Ja słuchałem pare i ch płyt i żadne Yieldy ani Teeny mi do gustu nie przypadły, a ta ostatnia chyba Riot Act to poraszka. Ale nagrali moim zdaniem jedną genialną płytę do której chętnie zawsze wracam. Jest naprawde fajna. Wszystkie piosenki mi się na niej podobają.
Nazywa się Binaural. Ma na okładce jakieś ciała niebieskie czy gwiazdy.
Naprawdę DOBRA płyta polecam wszystkim.
ja nie jestem jakimś wielkim ich fanem ale podoba mi się że grają tam bardziej organicznie niż na innych. Do tego jest bardzo równa co nie znaczy że wszystkie piosenki są takie same, tylko że pasują do siebie. Wchodzą na pewien poziom energii na początku w Breakerfall i nie odpuszczają do końca. Na tej plycie jest Energia, nie ma solowych popisów, hiciorów. Za to słychać zgranie i porozumienie muzyczne na poziomie intuicji. Nie ma mdławego patosu co mi się bardzo podobywuje w tym albumie
Wielka szkoda że nie grają kawałków z tej płyty na koncertach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum