Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Ulubiony Album
Autor Wiadomość
wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2007-11-04, 23:59   

Cytat:
Polecam bootlegi z Binaural Tour. Po pewnym czasie sluchania czlowiek rzyga tymi kawalkami. ;)

no bo ja wtedy promowali, to oczywiste. ja żałuję, że nie grali ich często na następnych trasach.

Moth napisał/a:
Co do klasy albumu wątpliwości nie ma, natomiast z tą undergroundowością PJ na poczaku ich kariery różnie bywało :).

teraz są bardziej undergroundowi.

MaaD 

Wysłany: 2007-11-05, 01:04   

Flam napisał/a:
dzięki :)

Alez nie ma sprawy. Dwa sztandarowe bootlegi z tej trasy znajdziesz nawet na naszym forum:
http://www.grunge-forum.com/2000-r-vf84.htm | Enjoy!

wieczór napisał/a:
no bo ja wtedy promowali, to oczywiste

Oczywiscie ze oczywiste, zreszta nie napisalem jakoby mialo byc inaczej. ;)

Wydaje mi sie zreszta, ze piosenki z Binaural jednak przewijaja sie trasa po trasie (a zaznaczyc trzeba, ze repertuar sie powiekszyl i promowac trzeba bylo tez inne albumy). Niemozliwym jest, zeby byly one grane tak czesto jak niesmiertelne hity z Tena i Versusa, jednak statystycznie rzecz biorac nie jest zle.

http://www.pearljam.com/s...p?type=PearlJam
Z zeszlorocznej trasy nie slyszalem tylko Evacuation i Rivala (ostatnio zagrane w 2003).
I uprawiać fantastyczny sport."

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-03-21, 14:42   

moim zdaniem najlepsze sa TEN i VS :):)
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

pearljamka 

Wysłany: 2008-03-21, 17:05   

Ja tam lubię wszystkie płyty PJ chociaż najlepsza to Ten :P czekam na kolejne... :)

Once upon a time I could control myself
Once upon a time I could lose myslef

Justynka 

Wysłany: 2008-03-23, 22:22   

Sentyment zawsze będę miała do Ten'a, bo to płyta dzięki ktorej poznalam i zainteresowalam sie głebiej Pearl Jamem. To własnie taki PJ uwielbiam. Ostry, energiczny z głosem zachrypnietego Eda :) Nie trudno sie domyslec ze zaraz po Tenie lubie Vs. i PJ
Ale ostatnio pokochałam wrecz Yield~! A pomyslec ze zawsze uwazalam ten album za najslabszych w ich dorobku :-> :-P

lukaszo 

Wysłany: 2008-08-30, 20:50   

Ulubiony album? bez wątpienia Vitalogy,za klimat Za tajemniczosc, za opakowanie ;-) i oczywiscie za TREMOR CHRIST-najlepszy utwór by Pearl jam wg mnie.Betterman,Corduroy,Bugs,Satan bed można wymieniac bez końca a i tak nie znajdzie sie słabego punktu

Na drugim miejscu Avocado za to ze Vedder i spólka po czterech latach od czasu wydania Rownie dobrego Riot Acta powrocili w wielkim stylu,nawet nie znalazłem jeszcze nigdzie negatywnej recenzii tej płytki Znakomity powrot do korzeni.

Trzecie miejsce na "pudle" zajmuje u mnie No code.Za to że po wydaniu 3 ostrych plyt nie stali sie "niewolinikami seattle" nagrali Wspaniały roznorodny Album,który gdy go słucham jestem jakby w innym swiecie. ;-)

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2008-11-21, 11:48   

Ja podobnie jak przedmówca, tyle że No Code i Vitalogy stawiam na 1. Przechodziłem już stadia fascynacji wszystkimi płytami PJ, ostatnimi czasy na piedestale stawiam te dwie. Ale pewnie historia zatoczy koło i znów będę kontemplował Binaural i Riot Act'a..... a potem Awokado..... etc. etc. ;-)

Tessa

Wysłany: 2008-11-23, 15:59   

Trudno wybrać jeden album jaki najbardziej lubie, każdy ma coś w sobie, to że kocham Ten nie musze mówić, oprócz tego wyrózniłabym No Code za niepowtarzalny klimat.

Póki co najmniej przekonują mnie 2 ostatnie albumy, ale to napewno się wkrótce zmieni :-D

Jack 

Wysłany: 2009-03-18, 17:16   

Yield (pomijająć Ten oczywiście,bo to już taka legenda,że w zasadzie nieporównywalna z niczym) ,płyta dla mnie nierozelwalnie już związana z magicznym Single Video Theory,polecam wszystkim,którzy jeszcze nie widzieli (swoja drogą fajnie by było gdyby wydawali tego typu dvd przy okazji każdej płyty,bardzo lubie takie rzeczy) 8-)

Album świetny jako całość,gdzie wszystko stoi na właściwym miejscu,dopełniając się nawzajem.Brain of J.-energetyzujący poczatek,świetnie wprowadza w klimat płyty,Do The Evolution-kulminacja i błogie wyciszenie z All Those Yesterdays...Niesamowity klimat ma ta płyta.

Co wazne,wciąż w pewnym stopniu zachowuje dla mnie świezość,staram się bardzo nie "zatłuc jej na śmierć" ;-)

KoZA 

Wysłany: 2009-04-02, 18:29   

Ten - nie muszę nikomu chyba tłumaczyć, za Even flow i Black (ta płyta jest starsza ode mnie...dziwne uczucie)
Vitalogy za Not for you i energię...

heledor 

Wysłany: 2009-04-23, 12:23   

Nie będę oryginalna i powiem TEN. Tej płyty mogę słuchać bez końca, świetnaa !

Baggins 
Spoonman

Wysłany: 2009-04-23, 12:30   

A ja będę oryginalny i powiem,że moim ulubionym albumem Pearl Jam jest Yield ;-)

uzytkownik 
abrakadabra

Wysłany: 2009-06-15, 11:30   :D

no własnie mojim ulubionym jest Ten ale tak naprawde to kocham wszystkie płytki :D

Kam7ls 

Wysłany: 2009-06-16, 14:36   

No Code jakoś mam do niej sentyment :))

lather 

Wysłany: 2009-06-16, 20:08   

Ten, bo to pierwsza płytka Pearl Jamu, która poznałam :D

Odpowiedz do tematu