Wysłany: 2006-07-16, 01:35 Ulubiony klip Pearl Jam'u
Mój wybór.Jeremy.Nie ze względu na piosenkę,ale na fazowy klimat teledysku,taki wkręcający.Są fajne metafory zawarte w tych "aktach" pasujące do tekstu piosenki.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Nie mam ulubionego - każdy ma to "coś" w sobie... w szczególności jak ma się okazje słuchać i oglądać ich na kinie domowym (głośniki 5.1). Daje to na prawde porażający efekt
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Mnie najbardziej podobał się Jeremy,chociaż może "podobał" to nienajlepsze słowo,ze wględu na to,o czym jest ta piosenka i na sam teledysk,który,moim zdaniem,jest poruszający.
Na następnej pozycji jest u mnie Even Flow i Do The Evolution-jest dobrze zrobiony,a poza tym bardzo lubię ten utwór.
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
"Last Kiss"..nie widziałam tego,muszę dorwać.
Prawda,"Even Flow" jest dobry,zwłaszcza jak Eddie biega bez koszulki
No dobrze,mniejsza z moimi wywodami na ten temat,nie są to jedyne atuty tego teledysku,zgadzam się z trampkiem.Chciałabym się cofnąć w czasie,żeby być na takim koncercie Pearl Jamu.Dużo hałasu,bieganie po scenie..
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Ógólnie panowie mają fajne teledyski. Niesamowity jest "Do The Evolution"- to jak bardzo krytyczne spojrzenie na ówczesny świat... Even Flow ma niepowtarzalny, koncertowy klimat, a I Am Mine zadziwia prostotą i naturalnością...
Jednak na mnie największe wrazenie wywarł Jeremy. To jest coś, co normalnie rozdziera mi dusze. Kiedy dawno temu obejrzałam ten teledysk, przez kilka dni z rzędu chodziłam jak w transie. Może dlatego, że wtedy zrozumiałam na jaką skalę rozpowszechnione jest zjawisko osamotnienia, braku akceptacji i zrozumienia, zaś ciągłego nakładania coraz to nowych i nowych zadań i obowiazków, mówienia "jesteś już duży/duża, radź sobie sam"...
No i jakie mogą być tego konsekwencje... Nawet jeśli ktoś uniknie samobójstwa...
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Meredith:jak obejrzałam teledysk do "Jeremy" to czułam się,jakbym dostała w łeb.Przez jakiś czas też łaziłam jak w transie.Głównie dlatego,że przypomniały mi się czasy podstawówki i gimnazjum,ze wszystkimi szczegółami,niestety..
Jeremy- kocham tą piosenke i teledysk też mi sie podoba, zawsze słuchałam ją w trudnych chwilach
Oceans-podoba mi sie klimat , to że teledysk jest biało-czarny
_________________ ..Niechce Cię truć pigułkami ze snu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum