Wysłany: 2006-07-15, 12:21 Projekt koszulki forumowej.
Może to wcześnie,ale wiem z doświadczenia z forum Kultu,że to się trohę ciągnie i obdyskutowanie projektów i takich tam trwa mnóstwo czasu.Co o tym sądzicie,zeby takową koszulkę zaprojektować i zrobić? Na Kulcie zrobiliśmy taką koszulkę,a jej cena wraz z kosztami przesylki wyniosła 39,90zł.Dobra jakość.Mówcie co o tym sądzicie,a potem za jakiś czas zacznie się gadanie o konkretach i przedstawianie projektów
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
JAMik: To jest bardzo dobry pomysł. A ile smiechu miałbym chadzając w takiej po ziemii
Ze swej strony moge zapewnić załatwianie formalności związanych z zakupem/nadrukiem/wysyłką (odbiór osobisty preferowany;) ) koszulek.. we Wrocławiu spora konkurencja a więc i ceny atrakcyjne.. zasada jedna obowiązuje wszystkich: im więcej zamawiasz tym mniej płacisz za sztukę!
Jeśli ktoś znajdzie taniej (albo ma znajomego co prowadzi taki zakład) to automatycznie spada ze mnie ten ciężar
Co do strony graficznej nadruków.. dałbym tu pole do popisu naszemu naczelnemu grafikowi Rudzielcowi oraz Pustakowi bo widać fach artystyczny w jego rękach drzemie, pozostałych również dopinguje.
Kwestia najważniejsza to oczywiście Cena!!. Aby cokolwiek jednak załatwiać musi być projekt, koszty zależeć będą od ilości użytych barw, powierzchni, w dalszej mierze ilości zamówionych sztuk i jakości samej koszulki. Biorę 1 na bank, jeśli cena wyniesie w okolicach 25-30zł wezmę dwie
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
hook: Sądzę,że każdy niech rzuci projekt,kto uznaje,ze czuje się na siłach by cos takiego zrobić.Niech zamieści przeód i tył.Potem sie to zbierze do kupy,zrobi ankietę i reszta to formalność.Ja np: nie jestem grafikiem,ale taki amatorski,lecz własny pomysł mam
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
JAMik to z tymi zdjęciami to niezbyt dobry pomysł mi sie wydaje, bo po co ma np. nosić koszulke z Vedder'em skoro nie lubie tak bardzo PJ. Pomysł hooka podoba mi sie bardziej tylko jak by mozna załatwić dla dziewczyn taki bardziej kobiecy krój tych koszulek bo ja np. nie lubie w takich workach chodzić
_________________ Nie próbuj mnie uczyć swoich tez
Kiedy mówić "tak" - kiedy mówić "nie"
Nie prowadź do reguł bram
Nie każ żyć jak każe plan
Dumb: mój pomysł jest tylko przykładowy.. aby zachęcić innych do pracy. Jak kto chętny popracować nad projektem (juz profesjonalnie) to udostępnie nasza forumową czcionke (wraz z kolorami).
Tak na marginesie.. nie wyjde na miasto z Vedderem na klacie ani zadnym innym.. nigdy nie musialem tego robic.. głupie to moze ale dla mnie to obciach
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
tylko bez żadnych zdjęć czy takiego podobnego taka koszulka będzie przypominać reklamę witryny internetowej ze sklepu internetowego.Zero sztuki,ale takie jest moje zdanie.
JAMik: Racja.. ale zdjęcia podwyższają koszty, wiele kolorów. Wolałbym na koszulce umieścić szkic/grafike (dla przykładu serce z płyty FF albo szkic Pustaka - jest w jego prywatnej galerii, dział Album) aniżeli zdjęcia kapel, byłoby prościej, schludniej.. skromniej? (tak wiem bierzmy z życia co najlepsze i nie oglądajmy się za siebie.. ja na to za stary juz jestem )
Dumb: krój, rozmiar, gramatura, nadruk itd każdy indywidualnie sobie dobierze.. ja też nie chce wora dla siebie
Jak nam się uda sprawnie załatwić to jeszcze na woodstock coniektorzy będą mieli;) Osobiscie moge dostarczyć Dziś poszukam firmy co by to dla nas zrobiła, podam szczegóły. A Wy zabierajcie się za projekt!!!
[Edycja 16 lipca 2006, 18.06]: W dziale Download >> Gadżety Forumowe zamieśćiłem czcionkę forumową oraz użyte kolory. Uprości to nam wszystkim prace.
[Edycja 17 lipca 2006, 18.53] Rospytałem wstępnie jak to wygląda, aby nam wycenili potrzeba wcześniej projektu.. więc streszczać się koszulki sobie wybieramy sami, rodzaj, wielkosc, kroj itd nie maja wplywu na cene nadruku. ponizej podaje miejsca gdzie mozna zamowic koszulki (odbiore je osobiscie wiec koszty wysylki odpadaja):
http://www.modra.pl/?modu...&id_kategorii=1 http://www.hanes.com.pl/
Zmuszacie mnie abym napisał jednego posta pod drugim
No więc.. nie widze innych projektów.. idzie lato, a po lecie jesień i koszulki już nie nałożycie.. trzeba sie streszczać.. więc spytam: kto chętny i ile sztuk chce. Projekt taki jak wyżej skoro nie ma innych Jak nie bedzie chetnych sam sobie zrobie
Hook: Widzę,że małe jest zainteresowanie.Na początku to normalne.Z rzesztą za mało jest projektów.Tak na szybkiego nie ma co taiej koszulki robić.Takie moje zdanie.Trza składować projekty może potem jakies połączyć,żeby koszulka była zajebista
A myślisz że później zainteresowanie wzrośnie.. kiedy?
Jak nie będzie chetnych to się zrobi z 5 sztuk i tyle.. jaki by ten projekt nie był.. a myśle fajnie będzie w czymś takim na miasto wyleźć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum