Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2008-01-13, 21:32
Wasze sugestie - czyli co Was boli i jak to zmienić
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-01-02, 20:58   

Ostrzeżenie może być zdjęte przez administratora w każdej chwili. Zwykle przeprowadzane są co jakiś czas 'ostrzeżeniowe czystki', także czasowość warnów jest całkowicie zbędna.

Tym bardziej nie rozumiem Twojego problemu, marlo. Zagadnienie ostrzeżeń powininno dotyczyć tych, którzy coś mają, lub mają zamiar mieć na sumieniu ;). Mam nadzieję, że Ty się do nich nie zaliczasz, hm ? :).

Zwykle 'wywalenie' usera z forum za pomocą ostrzeżeń, wiąże się z raczej nieodwołalnym jego usunięciem. Zablokowanie możliwości pisania zwykle jest stosowane na jakiś czas, o ile faktycznie konkretną osobę poniosły emocje, sprawa była kontrowersyjna, trzeba pomyśleć, żeby dany problem rozstrzygnąć sprawiedliwie - to taka blokada, żeby nie robił się niepotrzebny bałagan na forum.

Podsumowując - wymiar kary zalezy od zbrodni użytkownika. Trzeba pamiętać, że przy blokadzie możliwości pisania, dany forumowicz zawsze może pisać PW i próbować wyjaśnić dany problem w ten sposób.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

MaaD 

Wysłany: 2009-01-02, 21:08   

Wymiar kary zalezy od widzimisie administracji/moderacji, a PW w 90% spotyka sie z brakiem odpowiedzi albo szyderczymi ripostami. Wszelkie proby publicznej dyskusji sa natychmiast usuwane, a emocje ponosza zazwyczaj tych, ktorzy ostrzezenia rozdaja. Sprawiedliwosci tu ze swieca szukac, wiec nie piepsh glupoth Moth. ;)
I uprawiać fantastyczny sport."

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-01-02, 21:20   

Zależy do kogo piszesz i co przeskrobałeś.

Aha. Odpowiedź na dane pytanie zależy również od dnia i humoru moderacji. Nie ma co ukrywać, to chyba oczywiste. Każdy ma lepsze i gorsze dni, nikt tu jednak na nikogo się nie uwziął i każdy oceniany jest w sposób najbardziej obiektywny w jaki się da.

Chciałbym napomknąć, że wymiar kary w postaci bana na pisanie lub na forum, nigdy nie jest podejmowany przez jedną osobę, a cały zespół z Zarządu, więc bez insynuacji proszę. ;)

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-03-27, 14:27   

Proponuję, aby Dział Religia stał się działem otwartym (w sensie widocznym) dla wszystkich użytkowników. Nie każdy będzie miał możliwość pisania w nim, ale przeglądać go chyba może każdy. Nie wydaje mi się, aby było to w jakikolwiek sposób szkodliwe. ;-)

Ci, którzy będą się chcieli tam wypowiadać, zaakceptują regulamin Hooka i uzyskają możliwość pisania, a ci, których tematyka religii podejmowana na forum nie interesuje zwyczajnie skorzystają z opcji "ignoruj".

A taką możliwość - możliwość samego czytania - powonień mieć każdy.

Co sądzicie o mojej propozycji?

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-03-27, 15:17   

Meredith, zaakceptuje regulamin Hook'a? Przeciez z tym człowiekiem nie da się dyskutowac o religii, bo on temat traktuje nieobiektywnie. Każdy gorszy ślad z historii chrzescijaństwa jest przez niego traktowany jako kłamstwo i powód do miesięcznego bana. Sam regulamin jest sam w sobie śmieszny "brak obrażania uczuć religijnych" . No skoro palenie na stosie oskarżanych o herezje, przeinaczanie przykazań czy krwawe chrystianizacje "dobrotliwych" chrześcijan to "obrażanie uczuc", a nie fakt historyczny to ja dziekuje, nie wypowiem się tam wiecej. Żły pomysł.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-03-27, 15:56   

Chainer, sorry, ale Twój post jest nie na temat. Nie obchodzi mnie, czy chcesz pisać w Dziale Religia czy nie. Dlaczego masz takie a nie inne zdanie też mnie nie obchodzi, to Twoja sprawa. Nie o tym była moja propozycja. Ja napisałam o możliwości czytania Działu Religia. I dodałam też, że Ci, co nie chcą go czytać, zawsze mogą dane tematy dodać do ignorowanych i git.

Stary, czytaj żesz uważniej te posty. :-P

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-03-27, 16:47   

Musiałem wykrzyczeć swoje oburzenie. ;] Pamiętam "jak to wyglądało", czytanie, pisanie co jeszcze kto chce, nie ma sensu na tym forum..bo tu Hook rzadzi i dzieli a to rządy są niesprawiedliwe tak więc
Meredith napisał/a:
Proponuję, aby Dział Religia stał się działem otwartym (w sensie widocznym) dla wszystkich użytkowników.

jest to bezsensem tak czy inaczej. Niech już siedzi na niewidocznym.

Meredith napisał/a:
tary, czytaj żesz uważniej te posty.

lol.

Marianne 

Wysłany: 2009-03-27, 18:34   

Zły pomysł. Co z oczu, to z serca.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-03-27, 19:09   

Chainer napisał/a:
Musiałem wykrzyczeć swoje oburzenie. ;]

Jak mus, to mus. :-P

Chainer napisał/a:
lol.

Świnia. :mrgreen:

Ogólnie moim zdaniem lepiej mieć wybór: chcę - czytam, nie chcę - temat ignoruję i nawet go nie widzę.
Ale jak uważacie. To była tylko propozycja. ;-)

MaaD 

Wysłany: 2009-03-27, 19:31   

Marianne napisał/a:

Bardzo slusznie ;-)
I uprawiać fantastyczny sport."

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-03-28, 01:11   

Marianne napisał/a:

:*

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-03-31, 11:05   

Zgadzam się z Meredith, być może to pozwoli na uniknięcie duplikatów w tematach, a i pewnie znajdą się tacy, którzy chcą podyskutować na ten temat (będzie do niego ułatwiony dostęp - szczerze mówiąc wątpię, żeby nowi userzy zagłębiali się w dział zakazów i nakazów), a sam ton dyskusji byłby zgodny z regulaminem hooka.

Co z oczu to z serca? Zawsze można ignorować temat, wtedy ten jest niewidoczny. I w ten sposób na sercu będzie lżej i oczy będą zdrowsze.

jordi

Wysłany: 2009-03-31, 12:55   

Meredith napisał/a:
Nie każdy będzie miał możliwość pisania w nim, ale przeglądać go chyba może każdy

Ja jestem przeciwny takiemu rozwiązaniu. Dlaczego? Ja - widząc temat ale nie mogąc na niego odpowiedzieć..? sami się domyślcie. Sposób? - Nie wchodzic do działu? - ciekawośc to nie grzech, a nie móc odpowiedzieć na coś co się widzi?...

Nie wprowadzajmy nieładu, niekonsekwencja decyzji powoduje chaos, kolejne oczekiwania lub kłótnie. Jest albo "jeden" albo "dwa" nie ma "jeden i pół". Nowi użytkownicy poprzez zamknięty temat (nie dział) "religia" (w Hyde Park) mogą się odnieść do stanu rzeczy.
Ale demokracja to demokracja, anonimowa ankieta to głos większości, jak jest taki podział to zróbmy ją, podzielmy głosy administracji i użytkowników, albo zbierzmy je razem, tyle że ta sprawa już była i każdy powiedział chyba swoje.
Tak więc wyraziłem swoje zdanie

Mika 
T-1000

Wysłany: 2009-04-01, 09:31   

Ja uważam, że ten dział powinien być widoczny. Pisanie pisaniem, ale czasami warto mieć możliwość samego poczytania, a było w tym dziale parę fajnych tematów. Jeżeli nadal ma być niewidoczny, to proponuję przenieść gdzie indziej tematy z tego działu, które odbiegły od tematyki religijnej, a był przynajmniej jeden taki, który nawet od początku nie miał z religią wiele wspólnego.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

Marianne 

Wysłany: 2009-04-01, 15:04   

To jest forum, a forum służy do dyskusji a nie do nazwijmy to.. biernego czytania. Toc każdy ma mozliwosc czytania tego dzialu, wytarczy wyslac swoje zdjecie do hooka, nie zapomniawszy o numerze telefonu. Uiscic oplate, 665 000 pln również nie zaszkodzi.
Jak by tego było mało, jest to forum muzyczne a takie działy psuja klimat(!). Nie wiem czemu na sile chcecie robic go widocznym. Bo co ta za powod, by patrzec.. to tak jak by przy głodnym(bo rozumiem nie wszyscy wysyłają chętnie swoje zdjecie hookowi) wcicnac marchewke, niech sobie patrzy.. eee.. po to by patrzec :111: A jak nie chce patrzec, niech zamknie oczy :D (ignoruje temat) .. bezsens.

Odpowiedz do tematu