Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiany na Forum
Autor Wiadomość
lather 

Wysłany: 2009-08-09, 14:19   

No ale co z tego, że się rejestrują, jak nie piszą :D

Lua 

Wysłany: 2009-11-26, 16:43   

powinna być opcja zarządzania własnymi zdjęciami w Albumie ;)

lather 

Wysłany: 2009-12-02, 21:23   

SŁUCHAJCIE. Co chwilę rejestruje się ktoś nowy. Ale co z tego, zarejestruje się, napisze jeden post, czasem dwa, a częściej w ogóle. Coś trzeba z tym zrobić... Albo jakaś czystka, jak to ostatnio było. Macie może jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

jordi

Wysłany: 2009-12-02, 21:36   

ja wiem dlaczego tak jest, ale żeby ktoś kto się zarejestruje zaczął pisać minimum 10 postów dziennie, musiałby chyba przenieść całą zawartość forów naszej klasy itp.
jak będę miał czas to kiedyś na dniach rozruszam tematy o zespołach i "okołomuzyczne", czyli te które są bierne do momentu wydania nowej płyty danej kapeli, bądx jakiegoś innego wydarzenia przy którym odnotowuje się pewne informacje w ramach nowinek

zacznijmy od siebie, myslę że dużo osób tutaj wciąz boi się samodzielnie zakładać jakieś tematy, a nowy temat zazwyczaj skutkuje jakimś względnym zainteresowaniem

nie jest xle, bywało gorzej ;)

lather 

Wysłany: 2009-12-02, 22:23   

Nie mówię o 10 postach, tylko po prostu, żeby od czasu do czasu wpadał, napisał, poczytał. Po to chyba jest forum.
Ja się staram pisać co jakiś czas. Ale czytam biernie. Oczywiście przeszkodą jest internet, który stronkę ląduje z 10 minut, nie przesadzam i szkoła ;D

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-12-03, 20:59   

lather napisał/a:
SŁUCHAJCIE. Co chwilę rejestruje się ktoś nowy. Ale co z tego, zarejestruje się, napisze jeden post, czasem dwa, a częściej w ogóle. Coś trzeba z tym zrobić... Albo jakaś czystka, jak to ostatnio było. Macie może jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

Racja. Przypuszczam iż jakieś 10-15% użyszkodników to jakiś cholerny żart!
żaden z nich nie napisał ni źdźbła słowa na forum. Wskoczył i wyskoczył???
Panowie z góry powinni przetrzepać konta i zrobić swoje :)

lather napisał/a:
Ja się staram pisać co jakiś czas. Ale czytam biernie. Oczywiście przeszkodą jest internet, który stronkę ląduje z 10 minut, nie przesadzam

PRAWIE całkiem jak ja. Do jakiegoś czasu miałem wiaderkowe również łącze, lecz co "dobre" szybko się kończy i od miesiąca jestem bzzzzzzzz..... ;p Do tego doszła awaria sprzętu ( kompa ) tydzień temu i katastrofa na całego!
Drugi coś tam piszczy, lecz to tylko piszczenie :\
Teraz czekam aż mi się zepsuje lodówka, spali żelazko i wysiądzie ogrzewanie, na głowę spadnie sufit i z rana przebiegnie mi tłum czarnych kocurów :mrgreen:
Lecz to ma swoje dobre strony, mogę poświęcić więcej czasu na życie artystyczne :) Czas temu sprzyja, zima, święta idą... więc i ja będę wpadał od przypadku na forum. To był taki mały OT ;p ;)

Angevil 

Wysłany: 2009-12-04, 13:41   

Nie można nikogo zmuszać do pisania chyba co?
Co z tego że wszedł, pooglądał i poszedł - może mu się nie spodobało i tyle. Grunge słucha nie tak wiele osób wskutek czego tym bardziej trudno kogoś chętnego do osadzenia się znaleźć ;)
Są też tacy którzy wpadli pościągać jakieś ew. bootlegi itp., mówi się trudno i żyje dalej 8-)

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2009-12-04, 14:48   

poza tym kryzys for internetowych trwa już od ponad roku. ludzie wolą pogadać na gg, fb czy czymś takim

soay 

Wysłany: 2009-12-04, 17:53   

Oczywiście nie mam porównania z tym, jak forum funkcjonowało wcześniej, ale wydaje mi się, że w tej chwili nie jest źle. Sama zaglądam tu prawie codziennie. Co prawda rzadko zostawiam jakiś ślad swojej obecności, ale czytam większość postów. Jeszcze chyba nigdy nie zdarzyło się, żebym weszła tu po dniu nieobecności i nie zastała nowych wypowiedzi do przeczytania. Należy też wziąć pod uwagę jakość tych postów- często bywają wyjątkowo obszerne i widać, że zostały dobrze przemyślane. W tak rozbudowanym komunikacie da się poruszyć wiele aspektów i istnieje spora szansa na to, że któryś z nich zainteresuje innego z użytkowników i tym samym ożywi dyskusję.

Konta- widma też moim zdaniem nie stanowią problemu. Co najwyżej irytują samą swoją obecnością. Skoro ktoś się tu zarejestrował, pewnie miał ku temu jakiś powód. A co się z nim stało później- czy to ważne? Jeśli nieobecność tych mniej lub bardziej przypadkowych przechodniów na forum jest naprawdę problemem, to zrobienie czystek rzeczywiście mogłoby rozwiązać sprawę.

Właściwie z zawężonej ilości udzielających się użytkowników też wypływa pewna korzyść. Może forum nie tętni życiem, ale za to trzyma dobry poziom. Oczywiście nie twierdzę, że nowi użytkownicy mogliby go zaniżyć. Ich obecność jak najbardziej też ma swoje dobre strony.

hook 

Wysłany: 2009-12-04, 21:28   

Patrząc po statystykach nie trudno się zorientować że obecnie nie ma szału:) Forum ma już kilka latek, to już spory bobas, który dużo już wie, coraz trudniej mu o nowe doświadczenia:)

Kapele o których chcielibyśmy rozmawiać w większości już nie istnieją (nie istniały już w momencie powstawania GF:) - poza oczywiście nielicznymi wyjątkami).

Forum może ewoluować na inne obszary - dzięki czemu pojawiać się będą nowe tematy do rozmów - niestety już z grunge'em mające niewiele wspólnego:)

Podsumówując - poza sporadycznymi wydarzeniami (np koncert PJ w Polsce) - nie spodziewałbym się ożywienia na forum. Forum w obecnej postaci funkcjonuje tylko i wyłącznie dzięki stałym użytkownikom, którzy poniekąd z braku laku wolą pisać tutaj niż na gg:) Jak dla mnie - bomba.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-04, 21:49   

No i fajnie :)
A kiedy rozbijemy dział: "Metal, Punk, Rock, Reggae, Ska..." na mniejsze poddziały?

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

hook 

Wysłany: 2009-12-04, 22:10   

Meredith napisał/a:
A kiedy rozbijemy dział: "Metal, Punk, Rock, Reggae, Ska..." na mniejsze poddziały?

Co to nam da?
Oczywiście można tak zrobić, tylko wyjaśnij celowość:)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-12-04, 22:11   

No to chyba nie jest tak...

z wyników ankiety czego słuchamy teraz z grunge wynika tyle,że fanów grunge tu nie ma.Ci co byli faktycznei poszli w większości a sporo osób jest tutaj,bo znajomy pisal,to ja też,ale grunge nie słucham.Live Nirvana czy inne fora pokazują,że WSZYSTKO ZALEŻY OD LUDZI.Powtarzam:

1.Koncert Alice'ów w polsce
2.Nowa płyta alisów
3.Nowa płyta Pearl Jam
4.Reiszju Blicza Nirvany
5.Reading festival 1992 na DVD

na wszystkich innych forach gotowało się w tych tematach a u nas?

Na forum zostali ludzie,co przyszli w większości przy okazji a ludzie,którzy chociażby przyszli z czadu jak Iza_Ilusion,Mika,Hook,Wolfy czy MaaD(podtrzymywał dział PJ ze mną i Swapem na początku) przestali pisać.Tyle w sumie,czyli nic nowego od niemal 1-2 lat ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

hook 

Wysłany: 2009-12-04, 22:30   

JAMik napisał/a:
przestali pisać.

bo ileż można rozpisywać się o powiedzmy fascynacji Nirvaną.. jeśli fascynacja miała miejsce kilka-kilkanaście lat temu:) Pewne rzeczy umierają, rodzą się inne, pojawiają się nowe zainteresowania - a stricte tematyka forum nie jest już magnesem, są nim ludzie.
Nie można wciąż na nowo wymyślać koła i za każdym razem z takim samym entuzjazmem z tego powodu czuć satysfakcję. Niewykonalne:)

Dinozaury muszą odejść:)

jordi

Wysłany: 2009-12-05, 08:23   

otóż to, dochodziły do mnie głosy z zewnątrz na pytanie dlaczego już nie piszesz - z odpowiedzią: "nie czuje juz potrzeby wyrażania swoich myśli poprzez forum, czy wymiany pogladów", ci starzy użytkownicy, starsi, najstarsi czy jak to okreslacie "dinozaury" stażem, mają też trochę więcej latek niż mieli i studia na głowie, pracę na głowie może i dzieci, męża, żonę, obiad do ugotowania, itd :-P
summa summarum zostają ci co chcą, czy ci których dotyczy mniej spraw i obowiązków z wymienionych
jaki jest sens rozbijać dział ogólnomuzyczny? ano mamy tam około 10 stron, szałem to nie jest, bywają fora gdzie stron jest kilkanaście, kilkadziesiąt i kilkaset, natomiast w tak małej społeczności jak nasza łatwiej jest przebierać w tematach i pisać, mamy działy Kultura, Sport, Polityka, Religia, a w zasadzie jest to forum muzyczne i wizualnie by nam dało taki obraz i byc może zachęciloby uzytkowników starych i nowych do przeniesienia ciężaru postów na tematy związane z muzyką
co do grunge to problem przewija sie ciagle, ale stwarzamy sobie go sami uzywając z naciskiem ciągle słów segregujących i rozgraniczających społeczność internetową na "starych", "nowych", "młodych", "dojrzałych", stąd, a stamtąd.
Jesteśmy tutaj JEDNĄ grupą i każdy wnosi cos wartościowego na forum. Każdy pisze wtym temacie więcej w którym czuje się najlepiej bąź go bardziej interesuje. Użytkownicy odchodzą czasami świadomie z róznych powodów i mają do tego prawo, nikt nie jest przywiązany łańcuchami do tego miejsca, chce to się loguje i pisze, chce to tylko czyta, nie chce to nic nie robi i omija forum szerokim łukiem.
Stalismy sie samotną wyspą w internetowej otchłani, brakuje nam pomostów. Ktoś wrzuca jakiś teledysk i czeka 10 dni, moze ktoś inny łaskawie zaakceptuje (bez tego niefunkcyjnym uzytkownikom nie wyświetli się zawartość nowego postu w temacie "inne teledyski") a to tylko kropla w morzu potrzeb, bo wielkie rzeczy buduje się od najmniejszych składników, od zainteresowania sobą, kims, tematem.
Możemy bez końca pisać co jest nie tak
Tak, właśnie, piszmy ciągle o zmianach na forum, bynajmniej ten dział ruszy z kopyta :mrgreen: ole!!

Odpowiedz do tematu