Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiany na Forum
Autor Wiadomość
Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-05, 16:34   

hook napisał/a:
Meredith napisał/a:
A kiedy rozbijemy dział: "Metal, Punk, Rock, Reggae, Ska..." na mniejsze poddziały?

Co to nam da?
Oczywiście można tak zrobić, tylko wyjaśnij celowość:)

Super, że można to zrobić. :)
A o tym, dlaczego warto, pisałam - razem z innymi użytkownikami - na pierwszej stronie tego tematu. Zerknij, jak będziesz miał chwilę. :)

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

hook 

Wysłany: 2009-12-06, 00:28   

Meredith napisał/a:
A o tym, dlaczego warto, pisałam - razem z innymi użytkownikami - na pierwszej stronie tego tematu. Zerknij, jak będziesz miał chwilę. :)

Owszem czytałem.
Meredith napisał/a:

Wtedy będzie większe pole do dyskusji o muzyce. Będzie można więcej rozmawiać o innych gatunkach i zespołach, nie ograniczymy się jedynie do wymarłego grunge'u.

Pole do dyskusji jest, w dziale ogólno muzycznym. Jeśli rozbicie tego na kolejne działy ma pomóc w dyskusjach (mnie taka argumentacja nie przekonuje:) to możemy tak zrobić, choćby dlatego że padł taki pomysł.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-06, 22:19   

Okej... Uporządkowaniem działu Muzyka zajmę się jak będę mieć trochę wolnego czasu, czyli za jakieś 2 tygodnie. ;) Proszę o trochę cierpliwości. :)

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-06, 23:02   

Okej, trochę poprzenosiłam.

- Proponuję utworzyć kategorie: "Pop" i "Rap", bo jest parę takich tematów.
- Warto zrobić kategorię "Muzyka lat '50 i '60", żeby wrzucić do niej początki Rock'N'Roll'a, np. Elvisa Presley'a czy Janis Joplin.
- Myślę, czy całej muzyki polskiej nie wrzucić do jednego działu pt. "Muzyka polska". (?)
- A nazwę poddziału "Metal, rock, punk itp" proponuję zmienić na "Rozmowy o muzyce" - zostawiłam tam tematy ogólne, dotyczące muzyki, piosenek schizowych, smutnych, miłosnych, itp.

Sama tego zrobić albo nie mogę albo nie umiem. ;D

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-12-07, 01:32   

pop i rap? może bez przegięcia,to nie forum onetu niech reszta poza-rockowa będzie w innych,no nie przeginajmy ;-)

Pozatym na grunge-forum i tak przyjdą ludzie szukajac fraz około tegoż hasła a nie info o rege...już proponowałbym WRESZCIE zrobienie działu grunge do końca a nie zostawienie tego rozkopane i nieskończone,no ale góra tu decyduje ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-07, 09:48   

Dobra, więc można zrobić kategorię "Inne gatunki" i wrzucić tematy dotyczące rapu i popu. Ogólnie propozycje forumowiczów mile widziane. :)

Jak myślicie, żeby wrzucić takich artystów jak Janis Joplin czy Elvis Presley, albo też Hendrix czy Beatlesi - lepiej stworzyć kategorię: "Lata '50 i '60" czy "Rock'N'Roll" (albo coś w tym stylu)??

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2009-12-07, 11:07   

Ekhm... to ja z tego miejsca pogratuluję Mer zielonego koloru i obiecam być grzeczną dziewczynką :117:

jordi

Wysłany: 2009-12-07, 12:01   

Meredith napisał/a:
lepiej stworzyć kategorię: "Lata '50 i '60" czy "Rock'N'Roll" (albo coś w tym stylu)??

Mer a po co aż taki rozdrobnienie na g-f? myslę że jeśli już to "subkategorie" na takiej zasadzie jak widnieja "Albumy", "Video", "Bootlegi" przy kategoriach głównych.
Byłoby to przy rocku, ale zauważmy też że lata 50-te czy 60-te to też nie tylko rock, ciągły rozkwit jazzu itd. jestem zwolennikiem takiego podziału jak punk, rock, reggae, inne gatunki ale nie całkowitego rozdrobnienia 8-)
chyba że większość chciałaby rap, pop czy lata 50 i 60.
Myślę że Forum-Grunge to przede wszystkim ten klasyczny podział na tą trójcę, niektórzy wspominali jeszcze o Soundgarden, ale ta kategoria nie ma takiego wzięcia jak trzy pozostałe więc nie wiem... następnie cała reszta grunge, kolejno forum zaprasza nas niżej do udziału w dyskusji w kategoriach oscylujących wokół rocka wraz z jego podziałami - metal, punk, rock, będącymi przeciez tez fundamentalnym podziałem podgatunków grunge czy inspiracjami z jakich czerpie ten gatunek, więc jakby nie patrzeć rozsądne rozbicie, ale rozbijać dalej kategorie na forum o jednoznacznym tytule nie ma dla mnie iększego sensu.
dziekuje i zapraszam innych do dyskusji i przedstawiania mozliwych zmian dopóki Mer w gotowości bojowej do pracy :-P ;-)

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-07, 13:19   

Dzięki, Scarlett. :) Więc... co doradzasz? :)
Wiem, Jordi, co masz na myśli, też nie chciałabym tego za bardzo rozdrabniać. Nowe kategorie miały za zadanie zrobić dział o muzyce bardziej przejrzystym, czytelnym. Przesadne rozdrabnianie się przyniesie odwrotny skutek.

To co myślicie - żeby to wszystko wrzucić do kategorii "Rock"?

jordi

Wysłany: 2009-12-07, 14:25   

Meredith napisał/a:
To co myślicie - żeby to wszystko wrzucić do kategorii "Rock"?

nie no, zostawić w tym dziale, i jakoś zmienić mu nazwę by "przyjął" zlepek resztek do siebie, "rozmowy o muzyce" czy jakoś tak (nie pamiętam) to była dobra propozycja ;) ew. taka nazwa plus dział "inne gatunki" czy jakoś tak 8-)

lukaszo 

Wysłany: 2009-12-07, 16:40   

Meredith napisał/a:
- Proponuję utworzyć kategorie: "Pop" i "Rap", bo jest parę takich tematów.

Jak najbardziej popieram.Myśle ze dzięki wprowadzeniu tych kategorii, tak jak pisala Meredith,dział o muzyce będzie bardziej przejrzysty,po prostu zostanie wprowadzona nowa jakosc do forum ;-) Nigdy na GF nie podobało mi sie wrzucanie do jednego worka wszystkich gatunków,bo przez to niektóre tematy znikały gdzieś w zapomnieniu.Podsumówując,pomysł z rozbiciem dzialu metal,punk,rock,ska ,uważam za trafiony ;-) Najchętniej widzial bym jeszcze dział ''Muzyka Elektroniczna'' ale chyba to juz nie przejdzie :-P

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-12-07, 17:34   

Na wszystkich innych forach grunge jest podział na zespoły grunge oraz na resztę...dojdzie do tego,że zmieni sie nazwę forum,bo zagłosuje na to okresona liczba osób akurat piszących a nie słuchajacych tejże muzyki.

I tak jest sporo podziałów i takich tam.Proponuje,uparcie od ponad 2 lat uprzątnąć dział z muzyką grunge i zrobić z niego podział na zasadzie tekstów i tłumaczeń,gdzie kazdy zespół będzie miał prezentacje,teksty i tłumaczenia,dział z bootami i albumami oraz tematy z nim związane.Reszte sie wpierodli do działu muzyka pod którym mozna podpiąć małe działy jak punk czy inne,ale nie róbmy odwrotnie,tj. zostawić w pizdu po staremu a babrać się w działach jak pop i rap,jak ktoś chce o tym pogadać to jest forum rapowe albo popowe i tam jest wszystko.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Consi 

Wysłany: 2009-12-07, 17:39   

Właśnie jak przyszłam na to forum, to byłam zdziwiona, że PJ, AiC i Nirvana mają własne działy, a Soundgarden nie. I że tematy o SG nie mają takiego wzięcia ;) I tu już nawet nie chodzi o moją chwilową fascynację tym zespołem, bo tu dotarłam wcześniej :P, tylko o to, że SG na to tak samo zasługuje ;)

Co do zmian - to przede wszystkim forum o grunge, jak to aż tak bardzo porozbijamy, to w sumie się już zrobi forum ogólnotematyczne... Chociaż tematy o grunge'u już się nie cieszą taką popularnością, chyba, że Pearl Jam bo gra (o AiC jakoś ciszej), więc małe zamieszanie mogłoby wyjść na dobre...
I mówię definitywne raczej nie dla działów pop i rap :P metal, rock i ska wystarczy, ew. jeszcze jakaś elektronika... ;)

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-07, 17:52   

Super, że się wypowiedzieliście. Dzięki za propozycje i sugestie. :)

Póki co mamy więc dział "Muzyka" z podkategoriami: "Metal", "Punk", "Rock", "Reggae" oraz "Inne gatunki", a także poddział "Rozmowy o muzyce". Plus "Koncerty" i "Gitara". Jak na mnie jest czad. :115:
Dziękuję administratorom za tak szybkie spełnienie mojej prośby. :)

We wspomnianych działach zrobię porządek za jakiś czas, póki co spadam uczyć się na kolokwium. ;p Pozdrawiam wszystkich i jakby coś było nie tak (np. metalowy zespół w dziale o Reggae :-P ) to dajcie znać - mnie albo komuś z moderacji. :)

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2009-12-07, 18:21   

jak juz mamy dzielić to bez bluesa tudzież bluesrocka sie nie obedzie

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

Odpowiedz do tematu