A kiedy rozbijemy dział: "Metal, Punk, Rock, Reggae, Ska..." na mniejsze poddziały?
Co to nam da?
Oczywiście można tak zrobić, tylko wyjaśnij celowość:)
Super, że można to zrobić. :)
A o tym, dlaczego warto, pisałam - razem z innymi użytkownikami - na pierwszej stronie tego tematu. Zerknij, jak będziesz miał chwilę. :)
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
A o tym, dlaczego warto, pisałam - razem z innymi użytkownikami - na pierwszej stronie tego tematu. Zerknij, jak będziesz miał chwilę. :)
Owszem czytałem.
Meredith napisał/a:
Wtedy będzie większe pole do dyskusji o muzyce. Będzie można więcej rozmawiać o innych gatunkach i zespołach, nie ograniczymy się jedynie do wymarłego grunge'u.
Pole do dyskusji jest, w dziale ogólno muzycznym. Jeśli rozbicie tego na kolejne działy ma pomóc w dyskusjach (mnie taka argumentacja nie przekonuje:) to możemy tak zrobić, choćby dlatego że padł taki pomysł.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Okej... Uporządkowaniem działu Muzyka zajmę się jak będę mieć trochę wolnego czasu, czyli za jakieś 2 tygodnie. ;) Proszę o trochę cierpliwości. :)
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
- Proponuję utworzyć kategorie: "Pop" i "Rap", bo jest parę takich tematów.
- Warto zrobić kategorię "Muzyka lat '50 i '60", żeby wrzucić do niej początki Rock'N'Roll'a, np. Elvisa Presley'a czy Janis Joplin.
- Myślę, czy całej muzyki polskiej nie wrzucić do jednego działu pt. "Muzyka polska". (?)
- A nazwę poddziału "Metal, rock, punk itp" proponuję zmienić na "Rozmowy o muzyce" - zostawiłam tam tematy ogólne, dotyczące muzyki, piosenek schizowych, smutnych, miłosnych, itp.
Sama tego zrobić albo nie mogę albo nie umiem. ;D
pop i rap? może bez przegięcia,to nie forum onetu niech reszta poza-rockowa będzie w innych,no nie przeginajmy
Pozatym na grunge-forum i tak przyjdą ludzie szukajac fraz około tegoż hasła a nie info o rege...już proponowałbym WRESZCIE zrobienie działu grunge do końca a nie zostawienie tego rozkopane i nieskończone,no ale góra tu decyduje
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Dobra, więc można zrobić kategorię "Inne gatunki" i wrzucić tematy dotyczące rapu i popu. Ogólnie propozycje forumowiczów mile widziane. :)
Jak myślicie, żeby wrzucić takich artystów jak Janis Joplin czy Elvis Presley, albo też Hendrix czy Beatlesi - lepiej stworzyć kategorię: "Lata '50 i '60" czy "Rock'N'Roll" (albo coś w tym stylu)??
lepiej stworzyć kategorię: "Lata '50 i '60" czy "Rock'N'Roll" (albo coś w tym stylu)??
Mer a po co aż taki rozdrobnienie na g-f? myslę że jeśli już to "subkategorie" na takiej zasadzie jak widnieja "Albumy", "Video", "Bootlegi" przy kategoriach głównych.
Byłoby to przy rocku, ale zauważmy też że lata 50-te czy 60-te to też nie tylko rock, ciągły rozkwit jazzu itd. jestem zwolennikiem takiego podziału jak punk, rock, reggae, inne gatunki ale nie całkowitego rozdrobnienia
chyba że większość chciałaby rap, pop czy lata 50 i 60.
Myślę że Forum-Grunge to przede wszystkim ten klasyczny podział na tą trójcę, niektórzy wspominali jeszcze o Soundgarden, ale ta kategoria nie ma takiego wzięcia jak trzy pozostałe więc nie wiem... następnie cała reszta grunge, kolejno forum zaprasza nas niżej do udziału w dyskusji w kategoriach oscylujących wokół rocka wraz z jego podziałami - metal, punk, rock, będącymi przeciez tez fundamentalnym podziałem podgatunków grunge czy inspiracjami z jakich czerpie ten gatunek, więc jakby nie patrzeć rozsądne rozbicie, ale rozbijać dalej kategorie na forum o jednoznacznym tytule nie ma dla mnie iększego sensu.
dziekuje i zapraszam innych do dyskusji i przedstawiania mozliwych zmian dopóki Mer w gotowości bojowej do pracy
Dzięki, Scarlett. :) Więc... co doradzasz? :)
Wiem, Jordi, co masz na myśli, też nie chciałabym tego za bardzo rozdrabniać. Nowe kategorie miały za zadanie zrobić dział o muzyce bardziej przejrzystym, czytelnym. Przesadne rozdrabnianie się przyniesie odwrotny skutek.
To co myślicie - żeby to wszystko wrzucić do kategorii "Rock"?
To co myślicie - żeby to wszystko wrzucić do kategorii "Rock"?
nie no, zostawić w tym dziale, i jakoś zmienić mu nazwę by "przyjął" zlepek resztek do siebie, "rozmowy o muzyce" czy jakoś tak (nie pamiętam) to była dobra propozycja ;) ew. taka nazwa plus dział "inne gatunki" czy jakoś tak
- Proponuję utworzyć kategorie: "Pop" i "Rap", bo jest parę takich tematów.
Jak najbardziej popieram.Myśle ze dzięki wprowadzeniu tych kategorii, tak jak pisala Meredith,dział o muzyce będzie bardziej przejrzysty,po prostu zostanie wprowadzona nowa jakosc do forum Nigdy na GF nie podobało mi sie wrzucanie do jednego worka wszystkich gatunków,bo przez to niektóre tematy znikały gdzieś w zapomnieniu.Podsumówując,pomysł z rozbiciem dzialu metal,punk,rock,ska ,uważam za trafiony Najchętniej widzial bym jeszcze dział ''Muzyka Elektroniczna'' ale chyba to juz nie przejdzie
Na wszystkich innych forach grunge jest podział na zespoły grunge oraz na resztę...dojdzie do tego,że zmieni sie nazwę forum,bo zagłosuje na to okresona liczba osób akurat piszących a nie słuchajacych tejże muzyki.
I tak jest sporo podziałów i takich tam.Proponuje,uparcie od ponad 2 lat uprzątnąć dział z muzyką grunge i zrobić z niego podział na zasadzie tekstów i tłumaczeń,gdzie kazdy zespół będzie miał prezentacje,teksty i tłumaczenia,dział z bootami i albumami oraz tematy z nim związane.Reszte sie wpierodli do działu muzyka pod którym mozna podpiąć małe działy jak punk czy inne,ale nie róbmy odwrotnie,tj. zostawić w pizdu po staremu a babrać się w działach jak pop i rap,jak ktoś chce o tym pogadać to jest forum rapowe albo popowe i tam jest wszystko.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Właśnie jak przyszłam na to forum, to byłam zdziwiona, że PJ, AiC i Nirvana mają własne działy, a Soundgarden nie. I że tematy o SG nie mają takiego wzięcia ;) I tu już nawet nie chodzi o moją chwilową fascynację tym zespołem, bo tu dotarłam wcześniej :P, tylko o to, że SG na to tak samo zasługuje ;)
Co do zmian - to przede wszystkim forum o grunge, jak to aż tak bardzo porozbijamy, to w sumie się już zrobi forum ogólnotematyczne... Chociaż tematy o grunge'u już się nie cieszą taką popularnością, chyba, że Pearl Jam bo gra (o AiC jakoś ciszej), więc małe zamieszanie mogłoby wyjść na dobre...
I mówię definitywne raczej nie dla działów pop i rap :P metal, rock i ska wystarczy, ew. jeszcze jakaś elektronika... ;)
Super, że się wypowiedzieliście. Dzięki za propozycje i sugestie. :)
Póki co mamy więc dział "Muzyka" z podkategoriami: "Metal", "Punk", "Rock", "Reggae" oraz "Inne gatunki", a także poddział "Rozmowy o muzyce". Plus "Koncerty" i "Gitara". Jak na mnie jest czad.
Dziękuję administratorom za tak szybkie spełnienie mojej prośby. :)
We wspomnianych działach zrobię porządek za jakiś czas, póki co spadam uczyć się na kolokwium. ;p Pozdrawiam wszystkich i jakby coś było nie tak (np. metalowy zespół w dziale o Reggae ) to dajcie znać - mnie albo komuś z moderacji. :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum