Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiany na Forum
Autor Wiadomość
lukaszo 

Wysłany: 2009-12-07, 19:12   

Bluesa można dac zamiast Rege i tak tam nikt nie bedzie pisał-niedlugo miną 2 lata od ostatniego postu w tym wątku,większych fanów na forum ów rodzaj muzyki tez nie ma.To samo dotyczy ska,o którym wspomniała Consi.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-08, 02:28   

Dobra, kolejna tura porządków w dziale "Muzyka", obczajcie i dajcie znać, gdzie mam wrzucić tematy o EMO i Tokio Hotel. ;D

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

jordi 
bez tytułu

Wysłany: 2009-12-08, 04:00   

No i Boba Marleya miejsce jest zdecydowanie w kategorii reggae bo i tak tam biednie jest ;] Tokio Hotel najbardziej przyswaja termin teen popu i tego się trzymajmy ;) emo jest ściśle przywiązane do muzyki rockowej, a jeszcze ściślej do punka, jako gałąź hardcore punk, jeśli mowa o prawdziwym emo, tej tzw pierwszej fali, boju o jego miejsce na forum toczyć nie będę, warto jednak napomnieć z szacunku dla fanów

QbaM napisał/a:
jak juz mamy dzielić to bez bluesa tudzież bluesrocka sie nie obedzie

jestem za tym, widzę jednak zywą dyskusję, oby nie doprowadziło to do forsowania argumentów i bitwy o kolejne kategorie, blues i jazz w jednym, wysoka półka bo muzyka ambitna... też chętnie bym zamienił z reggae

to tak w neutralnej opinii, ide wreszcie spać :-P

jordi 
bez tytułu

Wysłany: 2009-12-08, 14:25   

i chyba jakąś reforme w "innych teledyskach" przydałoby sie zrobić, wracając do kategorii lepiej by wyglądało "Metal/hard rock", "Blues/jazz", "Punk/reggae/ska", niewielkie przeformowania a mniej pustek w kategoriach.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-09, 16:20   

Zastanawiam się, czy nie warto zrobić kategorii z polską muzyką. "Polska muzyka" albo "Polski rock". Ustosunkujcie się, proszę, do tego pomysłu. Czy nie byłoby dużo wygodniej, przejrzyściej znaleźć jakiegoś polskiego wykonawcę? Poza tym byłby to dział z twórczością naszych rodzimych artystów, który można byłoby stopniowo poszerzać... :)

Jordi napisał/a:
"Metal/hard rock", "Blues/jazz", "Punk/reggae/ska"

Metal i rock - Niech zostanie jak jest. Zdecydowanie lepiej, żeby byłyby osobno - nie ma co się bawić w hard rock, soft rock, glam rock, art rock itp...
Kategoria "Blues i Jazz" - dobry pomysł, można zrobić. W "Innych gatunkach" jest dużo tematów o zespołach jazzowych (albo z wpływami jazzu), a i podejrzewam, sporo bluesa z czasem się znajdzie...
Punk - Niech zostanie jak jest. To duży dział i lepiej, żeby był osobno.
"Reggae i ska" - temat o Ska i tak wrzuciłam do działu "Reggae". W sumie można zmienić nazwę, to chyba nie problem. ;-)

jordi 
bez tytułu

Wysłany: 2009-12-10, 02:14   

Meredith napisał/a:
nie ma co się bawić w hard rock, soft rock, glam rock, art rock itp...

nie równoważyłbym tych, np. hard rock częściowo wchłania niektóre, chodzi bardziej o to że pomiędzy zespołami metalowymi a hard rockowymi bywa niewielka roznica, bowiem płyty w dyskografii np. przeplatają się pomiędzy tymi gatunkami,

ale co tam, może i racja, za duzo kombinowania
Mer, zrób to po prostu porządnie z administracja, wg propozycji jakie padły dotychczas, najrozsadniejsze zwazając na glos większości jako glos ludu forumowego i dajemy spokoj z postami tutaj a zajmujemy się i ekscytujemy PJ :mrgreen:

hook 
mgr inż.

Wysłany: 2009-12-10, 18:00   

Mnie od jakiegoś czasu intryguje to:

JAMik napisał/a:
I tak jest sporo podziałów i takich tam.Proponuje,uparcie od ponad 2 lat uprzątnąć dział z muzyką grunge i zrobić z niego podział na zasadzie tekstów i tłumaczeń,gdzie kazdy zespół będzie miał prezentacje,teksty i tłumaczenia,dział z bootami i albumami oraz tematy z nim związane.Reszte sie wpierodli do działu muzyka pod którym mozna podpiąć małe działy jak punk czy inne,ale nie róbmy odwrotnie,tj. zostawić w pizdu po staremu a babrać się w działach jak pop i rap,jak ktoś chce o tym pogadać to jest forum rapowe albo popowe i tam jest wszystko.

Działy typowo grunge - np Nirvana - można skonsolidować wszelkie info dla tej kapeli w jednym miejscu --> np z działu teksty-tłumaczenia zrobić pod-dział, podobnie z teledyskami.

Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł uporządkowania nowo tworzonych działów (metal, punk etc) ale póki co wstrzymam się z opinią.
Jezus nie przebacza nam dlatego, że się nawróciliśmy, ale czyni to wpierw, byśmy mogli się nawrócić.
Chociaż nikomu nie wyrządził krzywdy i w Jego ustach kłamstwo nie postało. Spodobało się Panu zmiażdżyć Go cierpieniem

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-12-10, 18:04   

hook napisał/a:
Mnie od jakiegoś czasu intryguje to:

JAMik napisał/a:
I tak jest sporo podziałów i takich tam.Proponuje,uparcie od ponad 2 lat uprzątnąć dział z muzyką grunge i zrobić z niego podział na zasadzie tekstów i tłumaczeń,gdzie kazdy zespół będzie miał prezentacje,teksty i tłumaczenia,dział z bootami i albumami oraz tematy z nim związane.Reszte sie wpierodli do działu muzyka pod którym mozna podpiąć małe działy jak punk czy inne,ale nie róbmy odwrotnie,tj. zostawić w pizdu po staremu a babrać się w działach jak pop i rap,jak ktoś chce o tym pogadać to jest forum rapowe albo popowe i tam jest wszystko.

Działy typowo grunge - np Nirvana - można skonsolidować wszelkie info dla tej kapeli w jednym miejscu --> np z działu teksty-tłumaczenia zrobić pod-dział, podobnie z teledyskami.

Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł uporządkowania nowo tworzonych działów (metal, punk etc) ale póki co wstrzymam się z opinią.

hook: stosowny projekt ustawy złożyłem do Słapa,pewnie omówi to z Tobą i zobaczymy co i jak z tego wyjdzie,lub nie ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-10, 19:03   

hook napisał/a:

Trochę nie rozumiem. Uporządkować nowe działy? Czyli co w nich zrobić?
Ostatnio posegregowałam wszystkie tematy adekwatnie do gatunków muzycznych, zespoły metalowe umieściłam w kategorii "Metal", punkowe w kategorii "Punk" itp. Nie wiem, jak można bardziej to uporządkować. Ale jeśli masz jakieś zastrzeżenia, to po prostu powiedz.

hook 
mgr inż.

Wysłany: 2009-12-10, 19:14   

Wg mnie jest dobrze. Zero zastrzeżeń. Staram się iść tropem wypowiedzi Jamika - dział muzyka (z sub-działami nowo utworzonymi) - jak to może wyglądać jako monolit. Na ile to zmieni przejrzystość dostępu do treści, na ile zmieni całość naszego forum.
Jezus nie przebacza nam dlatego, że się nawróciliśmy, ale czyni to wpierw, byśmy mogli się nawrócić.
Chociaż nikomu nie wyrządził krzywdy i w Jego ustach kłamstwo nie postało. Spodobało się Panu zmiażdżyć Go cierpieniem

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2009-12-11, 23:44   

Ciagle nie ma BLUESA!!! jak ma byc podzielone ma byc BLUES!!!!

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

lather 

Wysłany: 2009-12-12, 00:11   

Myślę, że jest ok. Chociaż z osobnym działem dla reggae to nie wiem, bo mało osób będzie pisać. No i Judas Priest powinno znaleźć się w dziale z muzyką metalową.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-12, 10:11   

Lather napisał/a:
No i Judas Priest powinno znaleźć się w dziale z muzyką metalową.

Zrobione.

Proszę więc o utworzenie dwóch nowych kategorii: "Blues" i "Polska Muzyka".
Nie mam za dużo czasu na rozpisywanie się. Po prostu - jak nie zda egzaminu, to grupę się skasuje i będzie jak dawniej. Ale myślałam o tym i sądzę, że tak jednak będzie lepiej.

hook 
mgr inż.

Wysłany: 2009-12-12, 12:06   

Wątek dotyczący kapeli Behemot - trafi do działu metal.. czy Polska Muzyka?

Dzały zostały utworzone.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2009-12-12, 13:43   

po co tyle działów, skoro na przykład w reggae są tylko cztery tematy? brzytwa ockhama, moi drodzy.

Odpowiedz do tematu