Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiany na Forum
Autor Wiadomość
lukaszo 

Wysłany: 2009-12-07, 19:12   

Bluesa można dac zamiast Rege i tak tam nikt nie bedzie pisał-niedlugo miną 2 lata od ostatniego postu w tym wątku,większych fanów na forum ów rodzaj muzyki tez nie ma.To samo dotyczy ska,o którym wspomniała Consi.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-08, 02:28   

Dobra, kolejna tura porządków w dziale "Muzyka", obczajcie i dajcie znać, gdzie mam wrzucić tematy o EMO i Tokio Hotel. ;D

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

jordi

Wysłany: 2009-12-08, 04:00   

No i Boba Marleya miejsce jest zdecydowanie w kategorii reggae bo i tak tam biednie jest ;] Tokio Hotel najbardziej przyswaja termin teen popu i tego się trzymajmy ;) emo jest ściśle przywiązane do muzyki rockowej, a jeszcze ściślej do punka, jako gałąź hardcore punk, jeśli mowa o prawdziwym emo, tej tzw pierwszej fali, boju o jego miejsce na forum toczyć nie będę, warto jednak napomnieć z szacunku dla fanów

QbaM napisał/a:
jak juz mamy dzielić to bez bluesa tudzież bluesrocka sie nie obedzie

jestem za tym, widzę jednak zywą dyskusję, oby nie doprowadziło to do forsowania argumentów i bitwy o kolejne kategorie, blues i jazz w jednym, wysoka półka bo muzyka ambitna... też chętnie bym zamienił z reggae

to tak w neutralnej opinii, ide wreszcie spać :-P

jordi

Wysłany: 2009-12-08, 14:25   

i chyba jakąś reforme w "innych teledyskach" przydałoby sie zrobić, wracając do kategorii lepiej by wyglądało "Metal/hard rock", "Blues/jazz", "Punk/reggae/ska", niewielkie przeformowania a mniej pustek w kategoriach.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-09, 16:20   

Zastanawiam się, czy nie warto zrobić kategorii z polską muzyką. "Polska muzyka" albo "Polski rock". Ustosunkujcie się, proszę, do tego pomysłu. Czy nie byłoby dużo wygodniej, przejrzyściej znaleźć jakiegoś polskiego wykonawcę? Poza tym byłby to dział z twórczością naszych rodzimych artystów, który można byłoby stopniowo poszerzać... :)

Jordi napisał/a:
"Metal/hard rock", "Blues/jazz", "Punk/reggae/ska"

Metal i rock - Niech zostanie jak jest. Zdecydowanie lepiej, żeby byłyby osobno - nie ma co się bawić w hard rock, soft rock, glam rock, art rock itp...
Kategoria "Blues i Jazz" - dobry pomysł, można zrobić. W "Innych gatunkach" jest dużo tematów o zespołach jazzowych (albo z wpływami jazzu), a i podejrzewam, sporo bluesa z czasem się znajdzie...
Punk - Niech zostanie jak jest. To duży dział i lepiej, żeby był osobno.
"Reggae i ska" - temat o Ska i tak wrzuciłam do działu "Reggae". W sumie można zmienić nazwę, to chyba nie problem. ;-)

jordi

Wysłany: 2009-12-10, 02:14   

Meredith napisał/a:
nie ma co się bawić w hard rock, soft rock, glam rock, art rock itp...

nie równoważyłbym tych, np. hard rock częściowo wchłania niektóre, chodzi bardziej o to że pomiędzy zespołami metalowymi a hard rockowymi bywa niewielka roznica, bowiem płyty w dyskografii np. przeplatają się pomiędzy tymi gatunkami,

ale co tam, może i racja, za duzo kombinowania
Mer, zrób to po prostu porządnie z administracja, wg propozycji jakie padły dotychczas, najrozsadniejsze zwazając na glos większości jako glos ludu forumowego i dajemy spokoj z postami tutaj a zajmujemy się i ekscytujemy PJ :mrgreen:

hook 

Wysłany: 2009-12-10, 18:00   

Mnie od jakiegoś czasu intryguje to:

JAMik napisał/a:
I tak jest sporo podziałów i takich tam.Proponuje,uparcie od ponad 2 lat uprzątnąć dział z muzyką grunge i zrobić z niego podział na zasadzie tekstów i tłumaczeń,gdzie kazdy zespół będzie miał prezentacje,teksty i tłumaczenia,dział z bootami i albumami oraz tematy z nim związane.Reszte sie wpierodli do działu muzyka pod którym mozna podpiąć małe działy jak punk czy inne,ale nie róbmy odwrotnie,tj. zostawić w pizdu po staremu a babrać się w działach jak pop i rap,jak ktoś chce o tym pogadać to jest forum rapowe albo popowe i tam jest wszystko.

Działy typowo grunge - np Nirvana - można skonsolidować wszelkie info dla tej kapeli w jednym miejscu --> np z działu teksty-tłumaczenia zrobić pod-dział, podobnie z teledyskami.

Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł uporządkowania nowo tworzonych działów (metal, punk etc) ale póki co wstrzymam się z opinią.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-12-10, 18:04   

hook napisał/a:
Mnie od jakiegoś czasu intryguje to:

JAMik napisał/a:
I tak jest sporo podziałów i takich tam.Proponuje,uparcie od ponad 2 lat uprzątnąć dział z muzyką grunge i zrobić z niego podział na zasadzie tekstów i tłumaczeń,gdzie kazdy zespół będzie miał prezentacje,teksty i tłumaczenia,dział z bootami i albumami oraz tematy z nim związane.Reszte sie wpierodli do działu muzyka pod którym mozna podpiąć małe działy jak punk czy inne,ale nie róbmy odwrotnie,tj. zostawić w pizdu po staremu a babrać się w działach jak pop i rap,jak ktoś chce o tym pogadać to jest forum rapowe albo popowe i tam jest wszystko.

Działy typowo grunge - np Nirvana - można skonsolidować wszelkie info dla tej kapeli w jednym miejscu --> np z działu teksty-tłumaczenia zrobić pod-dział, podobnie z teledyskami.

Chodzi mi po głowie jeszcze pomysł uporządkowania nowo tworzonych działów (metal, punk etc) ale póki co wstrzymam się z opinią.

hook: stosowny projekt ustawy złożyłem do Słapa,pewnie omówi to z Tobą i zobaczymy co i jak z tego wyjdzie,lub nie ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-10, 19:03   

hook napisał/a:

Trochę nie rozumiem. Uporządkować nowe działy? Czyli co w nich zrobić?
Ostatnio posegregowałam wszystkie tematy adekwatnie do gatunków muzycznych, zespoły metalowe umieściłam w kategorii "Metal", punkowe w kategorii "Punk" itp. Nie wiem, jak można bardziej to uporządkować. Ale jeśli masz jakieś zastrzeżenia, to po prostu powiedz.

hook 

Wysłany: 2009-12-10, 19:14   

Wg mnie jest dobrze. Zero zastrzeżeń. Staram się iść tropem wypowiedzi Jamika - dział muzyka (z sub-działami nowo utworzonymi) - jak to może wyglądać jako monolit. Na ile to zmieni przejrzystość dostępu do treści, na ile zmieni całość naszego forum.

QbaM 
mehene?

Wysłany: 2009-12-11, 23:44   

Ciagle nie ma BLUESA!!! jak ma byc podzielone ma byc BLUES!!!!

SPRZEDAM FENDER FRONTMAN 212R za 880PLN do negocjacji!

lather 

Wysłany: 2009-12-12, 00:11   

Myślę, że jest ok. Chociaż z osobnym działem dla reggae to nie wiem, bo mało osób będzie pisać. No i Judas Priest powinno znaleźć się w dziale z muzyką metalową.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-12-12, 10:11   

Lather napisał/a:
No i Judas Priest powinno znaleźć się w dziale z muzyką metalową.

Zrobione.

Proszę więc o utworzenie dwóch nowych kategorii: "Blues" i "Polska Muzyka".
Nie mam za dużo czasu na rozpisywanie się. Po prostu - jak nie zda egzaminu, to grupę się skasuje i będzie jak dawniej. Ale myślałam o tym i sądzę, że tak jednak będzie lepiej.

hook 

Wysłany: 2009-12-12, 12:06   

Wątek dotyczący kapeli Behemot - trafi do działu metal.. czy Polska Muzyka?

Dzały zostały utworzone.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2009-12-12, 13:43   

po co tyle działów, skoro na przykład w reggae są tylko cztery tematy? brzytwa ockhama, moi drodzy.

Odpowiedz do tematu