Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Muzyczny zlew powszedni
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-12-30, 20:20   

Melissa Auf der Maur zakończyła prace nad multimedialnym projektem zatytułowanym "Out Of Our Minds".

Dzieło, stanowiące połączenie albumu, filmu i powieści graficznej, ukaże się 13 marca. Wokalistka opublikuje wydawnictwo własnym sumptem. Na razie udostępniła tytułowe nagranie za pośrednictwem strony internetowej. W innym utworze, "Father's Grave", artystkę wspomógł Glenn Danzig. Krótkometrażowy obraz towarzyszący płycie będzie pokazywany na niektórych festiwalach.

Jedyny dotąd solowy krążek byłej basistki Hole i The Smashing Pumpkins to "Auf der Maur" z czerwca 2004 roku.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Lua 

Wysłany: 2010-01-19, 12:23   

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? ;-) przyznam się że pierwszy raz natknęłam się na tą grupę :shock: słyszał ktoś może ich płytę ? jak wrażenia?

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2010-01-19, 15:21   

płyta w pytę. jedna z najlepszych płyt poprzedniego roku.

Consi 

Wysłany: 2010-01-19, 19:25   

Na początku skład grupy mnie trochę przeraził ze względu na lekki... rozstrzał, jeśli wiecie, o co mi chodzi, ale przesłuchałam i faktycznie, jedna z najlepszych jak nie najlepsza płyta 2009 roku :)
Dawno czegoś takiego w muzyce rockowej nie było. Za dużo (popularnych) kapel chce iść w elektronikę, a szkoda kurczę.

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-01-19, 20:13   

Podobno mają nagrac druga płytę. Czekam z niecierpliwością :]

Norbert 

Wysłany: 2010-01-21, 19:35   

A właśnie mi jakoś nie bardzo podchodzi ten zespół, taki trochę odgrzewany kotlet, a co do tej elektroniki to fakt ze nei kazdemu to pasuje ani tez nei kazdy umie to robic, jak posluchalem albumu katatonii z 2009 to ta elektornika wszystko im popsula.

jordi

Wysłany: 2010-02-16, 21:17   

może komus się marzy zobaczyć Dave Abbruzzese na żywo? to szybciutko szybciutko..

http://opole.gazeta.pl/op...w_Domecku_.html

jordi

Wysłany: 2010-02-17, 19:08   

Nie wiem czy jakieś zainteresowanie ten powyższy fakt wzbudził, ale dopiszę, że Domecko znajduje się 7 km od Opola (przynajmniej tyle kilosow wynosi z Opola do miejsca docelowego w restauracji). Jak pisze - koncert w restauracji "Stary Dom". Dzwoniłem dzisiaj do tej restauracji i jakiś gość powiedział że jest możliwośc uzyskania biletów drogą wysyłkową, pisze się na maila restauracji (starydom@o2.pl), oni odsyłają wiadomośc z numerem konta bankowego wpłaca się, dostaje bilet, tylko gorzej z komunikacją, jak ktoś nie zamierza wybrać się autem to trochę problem. Trochę napaliłem się i lekko przygasam, ale może jednak się wybiorę.

Nie wiem co to za miejsce, pewnie koniec Polski i dalej już nic nie ma, bardzo niszowe przedsięwzięcie, nierozgłaśniane poza lokalną społeczność, ale chyba nie sądzą że reszta kraju się o tym fakcie nie dowie ;]

Ok, nie przejmujcie się tym, ale prędzej czy później zapytacie o drogę na podopolską wieś.. może już 13 marca? :P

Kij, pójdę pieszo Z i DO Opola przez pola i wertepy :mrgreen:

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2010-03-05, 20:02   

http://flavorwire.com/743...e-that-painting

Chwytliwy kawałek z świetnym teledyskiem. Ciekawe, ile obrazów rozpoznacie, bo ja 4 nie kojarzę ;-)

Agrafka 
koniu

Wysłany: 2010-03-11, 11:32   

Hey Jordi bez końców Polski mi tu :P woj opolskie to moje rejony i mieszkam jeszcze dalej od Opola ...

ja miałam problem z trzema obrazami , ale faktycznie teledysk genialny :)

jordi

Wysłany: 2010-04-22, 14:52   

tak...
tak?
taaak :D
tak tak!!!
taktaktaktaktaktaktak!!!!!!!!!

http://www.infomuzyka.pl/...Polsce_.html... czyli jak ktos nie kojarzy Mondo Cane, kiedyś Marianne tu wrzucała link z Metropole Orchestra jak Patton śpiewa po włosku :)

Consi 

Wysłany: 2010-11-26, 14:24   

Kasia Kowalska śpiewa utwory Ciechowskiego - cała płyta do przesłuchania (2 min każdego utworu) dostępna o tu:

http://muzyka.interia.pl/...sluchaj,1563176

(nie zrażajcie się 'nazwiskiem' - na swój sposób wcale jej to tak źle nie wyszło, jak się spodziewałam; chciała oddać jakiś hołd, gdyby nie on to by nigdy nie zrobiła żadnej kariery przecież)

lukaszo 

Wysłany: 2010-11-26, 14:53   

Przed wejściem Na Grunge Forum wlaśnie to sprawdzałem ;-)
Całkiem fajnie jej to wyszło,najbardziej podobają mi sie interpetacje Obcego astronoma i Tak... Tak... To ja i tak jak pisała Consi nie zrażajcie się nazwiskiem.

jordi

Wysłany: 2010-11-26, 18:21   

a co to Kowalska jakaś taka straszna żeby się zrażać? :) dziwi mnie troche wasze podejście

lukaszo 

Wysłany: 2010-11-26, 18:34   

Mi absolutnie nie przeszkadza.Ba,nawet podobają mi się niektóre piosenki zasłyszane w radiu,chodzi tylko o to,że to jest grandzforum i niektórzy jak zobaczą nazwisko Kowalska,to pomyślą sobie ''e,pewnie jakaś lipa,bo ona przecież robi pop, nie wchodze''

Odpowiedz do tematu