Z Gniezna jest pare kapel, np. Usta Mariana, niezłe pogo na tym było, zajebiste w sumie. To był tylko support i kiedy wszedł Dezerter wszyscy krzyczeli "Usta, Usta!". ;D
Poza tym, o ile dobrze mi wiadomo, Marek Piekarczyk spędził tutaj 14 lat swojego życia i jeden z gitarzystów Turbo tu mieszka (mieszkał, nie wiem...), ale mój ojciec chodził z nim do szkoły czy tam klasy nawet.
Na pewno jest tego jeszcze duuuuuuużo, ale sama nie wiem...
a ja nie znam żadnej kapeli z Polic.. takiej znanej bardziej. mała miejscowość, nie ma nikogo takiego. poza takimi miejscowymi kapelami . moi kumple mają, jak chcecie możecie zobaczyć dustbin . macie linczka do jednej z moich ulubionych.
http://www.youtube.com/watch?v=NzJ4LzrD-Jg
Ray - wokal/gitara prowadząca
Krist - gitara basowa/wokal wspierający
Max - perkusja
nie wiem jak to jest, ale mam nadzieje, że nie zablokują mi konta za żadną reklame, czy cuś.. : )
co myślicie?
_________________ 'Would you like to hear my voice
Sweetened with emotion?'
No to poza Huge CCM w Pszczynie istnieją również takie formacje, jak:
PomaU - jest to zespół, łączący muzykę hip-hopową z funkiem i jazzem. Całkiem przyjemne dla ucha.
Flies - pseudorockowa kapela ze szkoły mojego brata. Można posłuchać, na koncercie dobrze się pobawić, jednak szybko się nudzą.
Strefa - zespół grający alternatywnego rocka. 15-letni staż już mają, a ciągle grają tylko w okolicach Pszczyny. Jedynym małym sukcesem był występ na Debiutach Opolskich w 2009 roku.
Mortus - pszczyński trash metal. Jakoś zapoznana z ich twórczością nie jestem, ale zamierzam to nadrobić. :P
_________________ – (...) Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
– A co jada? (...)
– Przyjaźń.
Z Bielska-Białej, konkretnie z osiedla gdzie aktualnie mieszkam (os Karpackie) pochodzi legenda polskiego prog-rocka ..zespół Lizard.
Jest też kapela Psio-Crew..łącząca góralski folk z hip-hopem
W Bielsku-Białej mieszka jeden z braci Golców
A także stąd pochodzi wiekszość składu zespołu ska- regowego Akurat..
Żadnej z tych kapel nie słucham
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
Z moich okolic to tylko Gosia Andrzejewicz, Feel. Zbytnio popisać się nie mogę.
No ale blisko jest Chorzów, gdzie się urodził Riedel.
Hej, jesteś z Katowic?..no to z twych okolic akurat jest sporo kapel..SBB, Dżem, Cree, Myslowitz - to chyba te najbardziej znane...
Z moich okolić, może nie z samego BB, ale z nieopodal polozonego żywca pochodzi zespół OH Ohio, własnie się dowiedziałem przy okazji Off-ensywy w radiowej 3ce w programie Piotra Stelmacha..
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum