Z mojej miejscowości nie ma żadnego zespołu. Ani bardziej ani mniej znanego, wiec za bardzo nie mam się czym chwalić
Frontside!
z mojej jest kilka z lokalnym doświadczeniem raczej i wysyp zbieranych chaotycznych gimnazjalnych przeformułowujących się co chwilę i z roszadami wymiennymi składami między sobą. Szukając najbardziej znanego obijam się wciąż o kapele znane jedynie wśród nielicznych słuchaczy sceny niezależnej głównie ludzi z podkarpacia, bo chodzi o Joke.
Słyszałam coś o dwóch zespołach: "Alone" i "Neurotic", ale nie jestem pewna, czy to rock. Oczywiście jest ich więcej, tak sądzę, ale tylko nazwy tych dwóch kojarzę.
Zespoły z Łodzi.
Jest taka jedna \mniej znana capela.Mają już na swym koncie nawet trzy płyty i stronę internetową gdzie można się dowiedzieć o nich nieco więcej jak na prawdziwą,nieznaną gwiazdę. http://www.maholix.com/
Breed [Usunięty]
Wysłany: 2011-05-02, 21:49
Acid Drinkers to jedyny zespol z poznania jaki znam :P
Acidzi oczywiście kopią wiadomo co, ale moim ulubionym poznańskim zespołem jest Lebenssteuer, obczajcie płytę "Deadsmile". Po niej wokalista wyemigrował w celach zarobkowych, na jego miejsce przyszedł inny, ale już nie tak genialny (chociaż był ok). Teraz kapela chyba już nie istnieje. Inną zacną grupą z mojego miasta było Dog Family, grajace coś jakby bardziej sofciarskie Fear Factory. Gitarzysta tej kapeli udzielał się potem w Planecie z kimś z Krishna Brothers (grali coś zblizonego z lekka do grunge). Niestety, Planeta postanowiła wybrać się na Eurowizję, grając w stylu The Darkness, nie wyszło, pokłócili się i rozpadli.
Znam tylko jeden zespół z Pszczyny, jednak nie zapoznałam się jeszcze z twórczością panów z Huge CCM. Z tego, co słyszałam od znajomych, to grają coś pokroju death metalu i, że warto ich posłuchać. Kiedyś będzie trzeba to zrobić.
_________________ – (...) Miłość jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa. To kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku. Przypomina wiecznie głodnego owada.
– A co jada? (...)
– Przyjaźń.
Z mojego miasta, ba nawet z mojego osiedla pochodzi zespol prog-rockowy z lat 80tych Lizard...
ale jest też trochę szmiry..Psio Crew, czy jeden z braci Golcow mieszka w Bielsku-Bialej...
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum