Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Dla Kontrastu
Autor Wiadomość
Norbert 

Wysłany: 2012-01-08, 17:18   Dla Kontrastu

od pewnego czasu bawimy się w takie różne ciekawe rzeczy i oto, co się udało stworzyć - epka do ściągnięcia: http://prd-rap.art.pl/dlakontrastu/

Wiem, że grunge to nie jest, ale może akurat się i wam spodoba. Mile widziane jakieś opinie, mam nadzieje, że będzie się miło słuchać

Norbert 

Wysłany: 2012-01-08, 22:58   

i jeszcze zapomniałem, jakby się komuś nie chciało ściągać całej Epki to dla przykładu 2 single:

W klimatach surrealistycznego filmu:

Oraz w bluesowo-deszczowych klimatach:

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2012-01-10, 10:41   

To może ja pierwszy. Naprawdę jestem mile zaskoczony.
Dobre teksty, wszystko ładnie brzmi. Osobiście lubię te klimaty.
Moimi faworytami tego projektu są utwory:
"Na Mojej ścianie", "A ja dzwonię, dzwonię" i "Pielgrzym".
Styl nawijania jak i również barwa głosu, bardzo przypomina mi jednego gostka.
O ile się nie mylę, to nazywa się Rafi. Udziela się, lub udzielał w w Poznańskim RRBrygda? chyba tak, nie jestem do końca pewien.
Jeszcze mogę dodać, że wyczuwam również w tym wszystkim, nutkę CKOD.
Co tu dużo pisać, pozostało tylko oczekiwać kolejnego napędu ;) Powodzenia :)

lukaszo 

Wysłany: 2012-01-10, 12:24   

pustak napisał/a:
Naprawdę jestem mile zaskoczony.

Nom.Mam tak samo.Dobrze Norbert,że wrzuciłeś online bo bym nie sciągał,a tak-epka jest juz na dysku.Przesłuchałem póki co ''Budzi się'' dwa razy z rzędu,to o czyms swiadzy,zaraz zabieram sie za resztę.fajny utwór taki surrealistyczno-rozkminkowy,podkład kosmiczno-klimatyczny ;-)
Jaka jest twoja rola w tym projekcie,nawijasz,grasz na czymś?

Norbert 

Wysłany: 2012-01-12, 02:39   

Dzięki za komentarze :), Na razie w planach mamy kilka koncertów w warszawie jakoś tak w lutym, a później zobaczamy, bo na ewentualne nagrywanie LP dopiero pewnie koło wakacji byłby czas. Bo ogólnie materiału jest wiecej ale nie wszystko dało się nagrac, dlatego jak będą jakieś nagrania koncertowe to podrzucę. A w projekcie udzielam się na basie ;)

muller 
Nightrain

Wysłany: 2012-01-12, 20:52   

hehehe :D przerwałam słuchanie pantery, żeby napisać :P ogólnie nie mogę ściągać na mojego kompa - cóż nie pytaj dlaczego, ale dobrze że online jest. no ładnie. Nowicki od razu mi się spodobał - wychowana na bluesie zatęskniłam za tym klimatem. NORB PIONA ZA BAS :D aż normalnie kołyszę się na krześle - jak na haju ;-) budzi się w pierwszym ułamku jak house :P ale jestem za :) OJ a tam jest przeeekleństwo! norb ;-)

no powodzenia kolego.

Norbert 

Wysłany: 2012-02-08, 00:13   

Ogłoszenie!

Nadeszła ta chwila i będziemy grać premierowy koncert w Warszawie, tak więc serdecznie zapraszam, jakby ktoś miał ochotę :)

Data: 15.02.2012, 20:30
Miejsce: Sen Pszczoły
, Inżynierska 3
Wstęp: Wolny

Gramy materiał z epki powiększony o nowy materiał i utwory z epki PRD zagrane z żywymi instrumentami tak więc będzie dużo nowości i dobry melanż ;D

http://www.facebook.com/events/230901750330462/ - link do wydarzenia na FB

a tutaj opis w wersji rozszerzonej z fb skopiowany:

Pierwszy koncert zespołu DLA KONTRASTU po premierze EP-ki "vol. 1"! Usłyszycie materiał nie prezentowany dotychczas przed szerszą publicznością, przygotowywany na długogrający album! Wstęp wolny! Start koncertu ok. 20:30!

Koncert odbędzie się w ramach imprezy Karnawał z "Teatrem", organizowanej przez Miesięcznik "Teatr", w którym publikują dwaj spośród członków zespołu. Przed występem DK, ok. 19:00, będzie miał miejsce wejściówkowany spektakl Teatru Improwizowanego Klancyk. Po koncercie zaś będzie można potańczyć do rytmów setu, przygotowanego na tę okazję przez DK!

Zespół DLA KONTRASTU zagra w składzie:
Adam Karol Drozdowski - leading voc
Michał Ostrowidzki - backing voc
Tomasz Nowakowski - guitars
Norbert Sosik - bass guitar
Szymon Domagała - keys
Szymon Kazimierczak's spirit - programmed drums

DLA KONTRASTU to eksperymentalny projekt muzyczny, wyrosły z pnia hiphopowego składu PRD, oferujący słuchaczom niepowtarzalną fuzję gatunkową. EP "vol. 1" do pobrania ze strony http://prd-rap.art.pl/dlakontrastu !

facebook.com/dlakontrastu
prd-rap.art.pl
prd.kontakt@gmail.com

Zapraszamy!

Podawanie wieści dalej w świat mile widziane :)[/b]

Odpowiedz do tematu