Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Krzywo i nie brzmi. Ale za to nie stroi :D
Autor Wiadomość
stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-06-30, 20:32   

kiriell napisał/a:

Ogólnie ładnie grasz, Graj dla siebie a nie dla innych :P

Dzięki ;) Gram dla siebie, jasne. To moja terapia, pasja, miłość. A także studnia bez dna jeśli chodzi o kasę :D Byłbym bogatym człowiekiem gdyby nie gitara ;p

Jimbo 
Only Rock...

Wysłany: 2009-07-01, 15:12   

Cytat:
:D Byłbym bogatym człowiekiem gdyby nie gitara ;p

Skąd ja to znam:D

Ogólnie twoja muzyka mi się podoba:), choć faktycznie w utworach z 1 serii są nierówności wynikające nie wiem czy z ograniczonych mozliwosci nagrywania czy też zwyczajnie poszły kicksy co się zdarza i nie jest to czymś złym(lepiej być szczerym niż odwalać manianę w studio).To taka moja opinia jako amatorskiego gitarzysty, nie jestem żadnym krytykiem więc nie traktuj tego calkiem serio jednak moim zdaniem na tym etapie na jakim jesteś mówienie że tworzysz dla siebie jest pomyłką lub wrodzoną skromnością bo twoja muzyka jeśłi by ją uporządkować odpowiednio może się podobać i mnie się podoba:)

btw grasz w jakiejś kapeli?

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-07-01, 16:23   

Kleksy są, bo wszystko nagrywam za pierwszym podejściem i nie poprawiam błędów. Raz, że to tylko takie zalążki kawałków. Dwa, za drugim razem jakoś nic mi nie brzmi tak jak powinno, nie ma tego feelingu blablabla ;) Gdybym bawił się w poważne nagrywanie to jasne, przysiadłbym. Ale do takiego mega amatorskiego homerecordingu to mi się nie chce ;p

W kapeli nie gram, nie ma z kim. Wszyscy w okolicy tylko metal i metal. Na hasło "pop rock" wyciągają noże albo uciekają w popłochu.

Jimbo 
Only Rock...

Wysłany: 2009-07-02, 12:28   

Ojj spokojnie przyjdzie czas co trafisz na swoich:)Ja również u mnie w mieście(Częstochowa)mam podobną sytuację tyle że tutaj wszyscy tylko reggae, i to nie są żarty:)w lokalnych mediach moje miasto promowane jest jako "polska stolica reggae":D,w każdym razie ja podszedłem do tego w ten sposób że zachęciłem znajomego parę lat temu do nauki gry na basie, sam chwycilem za gitarę.Obecnie reszta ludzi się znalazła a ja zmieniłem posadę i siedzę za garami:)Wierzę, że usłyszymy o tobie w bliższej lub dalszej przyszłości bo twoje kompozycje choć nie są mega techniczne to naprawdę poraziły mnie swoją "zwartością":), w Polszy faktycznie mało kto tak gra wszyscy nastawieni są na "pentatoniczne rzygi":)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-07-02, 12:34   

Dzięki za miłe słowa :) Fakt, nigdy nie grałem tak, by porażać techniką. Po prostu technika u mnie leży i kwiczy :D Zbyt leniwy jestem, by wkuwać na pamięć szkółki Pietruchy i całej tej reszty gitarowych masturbatorów.

Kurcze, z tym reggae też masz niewesoło ;) "Kto słucha regie ten rucha kolegie" jak głosi popularne u nas hasło ;) btw, masz jakieś swoje nagrania ?

Jimbo 
Only Rock...

Wysłany: 2009-07-03, 10:23   

Nie posiadam nagrań solowych-jestem zbyt nieśmiały, natomiast z moją kapelą szykujemy siędo rejestrowania częsci materiału w sierpniu, jak Bóg da to w warunkach studyjnych się za to weźmiemy.Tyle że tam mojej gitary nie uświadczysz bo w kapeli bębnię jak wspominałem:)A co do techniki stipe powiem Ci tak...pieprzyć to liczy się serce i to co się czuje jeśli potrafisz to rpzelać na gryf to to jest najlepsza muzyka jaką możesz stworzyć:)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-07-03, 15:33   

Jimbo napisał/a:
pieprzyć to liczy się serce i to co się czuje jeśli potrafisz to rpzelać na gryf to to jest najlepsza muzyka jaką możesz stworzyć:)

Amen :)

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-07-05, 07:27   

stipe napisał/a:
Jimbo napisał/a:
pieprzyć to liczy się serce i to co się czuje jeśli potrafisz to rpzelać na gryf to to jest najlepsza muzyka jaką możesz stworzyć:)

Amen :)

... no :)

stipe napisał/a:
Taka klimatyczna rzecz, powstała przez przypadek na dobrą sprawę. Jak na razie mi się podoba i pewnie zrobi się z tego w przyszłości pełnoprawny kawałek.

Świetnie :) By nie było, że Cię nie obserwuję ;) ;p Pierwszy kontrakt, podpiszesz ze mną. A ja zrobię co trzeba i się wyda co trzeba. Zarobię kolejną kaszanę i życie będzie płynęło sobie dalej...

Jaca

Wysłany: 2009-09-29, 14:34   

Cześć. Trafiłem tu totalnie przez przypadek... Kolego, powiem Ci że masz najprawdziwszy talent, ta muzyka nie potrzebuje słów, bo one są zawarte w melodii, gdzieś między dźwiękami. I to takie których nie trzeba tłumaczyć na inne języki. Nie chcę tu Cię jakoś wychwalać pod niebiosa, bo nie w tym rzecz, ale ma naprawdę potencjał to co robisz. Wszystkie te 'kleksy' i niedoskonałości dodają tylko smaczku, bo dzięki temu wszystko brzmi bardzo szczerze i 'z duszą'. Na szczególny plus wg. mnie zasługują 'Huh, Frank' i kawałek z kaczką. Radzę Ci nie szukać do tego żadnego wokalu. Życzę powodzenia w kompletowaniu kapeli!

Pozdro!

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-12-22, 13:19   

I'm back ;p

http://w455.wrzuta.pl/audio/0vUYB0bh12P/bbbllm222

Na razie wersja dość demowa, bez basu i jakiejkolwiek zabawy w dopracowywanie dźwięku. Jakby ktoś wpadł na pomysł wokalu to śmiało, z chęcią przyjmę :)

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-12-22, 21:26   

Brak edycji sukcs.

Ok, to by było na tyle: http://stipe.wrzuta.pl/audio/2khLpEHRl7S/blame
Jest w końcu bas, jest bonus, jest delikatna "postprodukcja".

lather 

Wysłany: 2009-12-30, 01:14   

Toż to fajne... zaśpiewaj coś, i jest git ;D

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-12-30, 11:22   

Przypominam, że śpiewać nie umiem :D Jeśli masz pomysł i ochotę, to sama coś dośpiewaj ;)

heledor 

Wysłany: 2009-12-30, 13:03   

oo lather ładnie śpiewa :)
niech coś bicz da xD
lady gaga na rockowo :shock:

lather 

Wysłany: 2009-12-30, 13:16   

Stipe, tak wałkuje żebyś chociaż spróbował ;D

Odpowiedz do tematu