Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
soiz kloa
Autor Wiadomość
rzeper1984

Wysłany: 2010-12-27, 18:43   soiz kloa

Hej.
Oto linki do trzech utworów wykonanych przeze mnie.
Chciałbym uzyskac kompletnie szczere opinie od każdego, kto będzie miał ochotę tego posłuchac.

http://www.youtube.com/watch?v=pqljTHJLn_U

http://www.youtube.com/wa...feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gihIhQTbZF8

dzięki.

junkie

Wysłany: 2010-12-28, 22:30   

Ja przesłucham i ocenię.

Pierwszy utwór. ooo jak pijacko... popracuj trochę nad dykcją, bo chwilami tekst nie trafia do słuchającego. no ogółem wokal do mnie nie trafia, nie wybija się, to jest mało ciekawe. coś bym z nim jeszcze uczyniła. Co do muzyki, to gitara na słuchawkach chwilami drażni, ale to pewnie przez to, że nagranie nie jest profesjonalne. Nie jest źle, ale ja bym to jeszcze dopracowała. Nie można spocząć na laurach tak od razu.

druga. kurde, co wy tam zmulacie? do czego dążycie? nie, nie podoba mi się, to jest takiee powolneee i takie bez życia. za ciężko, to nie ma tej lekkości. pierwszą piosenkę mogłam zrozumieć, bo miała mieć taki klimat i już, ale satysfakcja? tak? nie, to nie jest psychodeliczne. dziwnie widzicie tę piosenkę, dziwna wersja.

trzecia piosenka. Nowhere najlepsze. Najciekawsze i brzmi najlepiej.

Jeśli chodzi o to, kto ocenia. To ocenia osoba, która śpiewa już parę lat i gra na gitarze. Ale śpiewam dłużej, niż gram :P

junkie

Wysłany: 2010-12-28, 22:32   

ale myślę, że na forum znajdzie się jeszcze parę ekspertów, którzy bardziej szczegółowo ocenią ^^ ja to bardziej jako przeciętny słuchacz, co się rzuca w uszy, jak to odbieram.

Norbert 

Wysłany: 2010-12-28, 22:55   

znajdź kogoś kto umie śpiewać, albo kup jakiś dobry mikrofon, dodaj efektów na wokal i może jakoś zabrzmi, bo jak mam być szczery to na razie wstyd głośno puszczać.
Bo tak to ja śpiewam, a jestem osobą, która tego robić nie umie i nawet jak miałem muzyke w szkole to ledwo trójki ze śpiewania dostawałem, a Ty to wstawiasz na yt. Jest XXI wiek, mnóstwo programów, nie trzeba umieć spiewac, żeby to jakoś brzmiało i żeby móc 'wyrazić siebie', ale w takiej postaci to nie da rady.

Pokombinuj coś.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-12-28, 23:14   

Ja tam nie umiem grać ani spiewać,ale :)

Podoba mi się klimat 1 piosenki.Szczerze i bez pierdolenia instrumentalnie jest bardzo fajnie dla mnie a o jakość jak na takie demo bardzo dobra,więcej niż słuchalna.

DYKCJA PANIE JANIE!!! Nie wiedziałem w 1 piosence przez pierwsze chwile czy śpiewasz po polsku czy po angielsku,a tak być nie powinno.

Wokalnie trochę mocy,znaczy mniej przez nos knajpianie a tak bardzie z gardła trochę,bo barwę masz niezłą.

ale powtarzam ja to pisze jako muzyczny laik ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

junkie

Wysłany: 2010-12-28, 23:43   

Norbert, jak ostro. Nie no, słychać, że chłopak śpiewa, tyle, że czasami dziwne maniery albo niechlujstwo sprawia, że pewne rzeczy brzmią marnie. Nie słuchaj Norberta, popraw technikę śpiewu, nie poprawiaj głosu komputerowo. Chociaż po części Norbert ma rację. Wszyscy w pewien sposób uważamy, że wokal trzeba poprawić. Trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, może coś z tego będzie. Na razie po prostu nie trafia do ludzi. No i ta dykcja..

rzeper1984

Wysłany: 2010-12-29, 10:25   

eee... to ja nie będę gwiazdą rocka???
A tak na poważnie: dzięki wielkie za wszystkie komentarze. Często słyszałem, że ten mój wokal to nie za bardzo, ale nie wiedziałem, że mam aż taki problem z dykcją. Seplenię - to wiem.
Ogólnie to moja muzyka jest z założenia zmulona i uwierz mi: satisfaction to jest skoczny kawałek w porównaniu z innymi utworami... Słyszałem też opinie ,że moje przeciąganie jest wku$%#ące. No cóż, przynajmniej ta muza nie jest odbierana obojętnie. I tak to zawsze było tylko ''do szuflady''.
Dzięki raz jeszcze za opinie (szczególnie te konstruktywne) i rady. Teraz mniej więcej wiem, na jakich błędach się skupic.
p.s. na wokale nałożony jest reverb i miejscami delay i lekki phaser. Będę wdzięczny Norbert jak pomożesz mi wybrac jakieś jeszcze efekty, które pomogą zamaskowac niedoskonałości związane z wokalem. Czekam na propozycje. (nie odwołuj się do google).

junkie

Wysłany: 2010-12-29, 19:33   

rzeper1984, jeszcze delay nałożyłeś? haha, rozwalające ;d

rzeper1984

Wysłany: 2010-12-30, 08:29   

to był sarkazm...
ej, to brzmi jak orgazm,,, sarkazm-orgazm orgazm-sarkazm-marazm.

junkie

Wysłany: 2010-12-30, 13:51   

w takim tempie, to możesz pomarzyć o... czemu Twoja muzyka jest powolna?

rzeper1984

Wysłany: 2010-12-30, 17:26   

nie wiem czemu jest powolna. taka jest po prostu. a czemu muzyka the cure jest powolna?a czemu pissed jeans grają szybko? wyczuwam złośliwośc w twoich ostatnich postach. acha i o czym mogę pomarzyc? peace

junkie

Wysłany: 2010-12-30, 20:36   

nie jestem złośliwa, po prostu zapytałam, nie wiem, może masz jakieś inspiracje... najlepiej od razu zarzucić człowiekowi złośliwość, sarkazmy orgazmy i nie wiadomo co jeszcze!

rzeper1984

Wysłany: 2011-06-05, 13:19   

RAZ JESZCZE
http://www.myspace.com/soizkloa

x-man

Wysłany: 2011-11-24, 00:59   

Nawet spoko.
Mało w tym grunge, trochę dziwny wokal i depresyjne klimaty.

Hann

Wysłany: 2011-11-24, 15:33   

Nie chcą się otworzyć, jakieś pomysły?

Odpowiedz do tematu