Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Boks
Autor Wiadomość
pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-03-01, 15:46   Boks

A może coś o bokserach i bokserkach ;)

Tomasz Adamek obronił tytuł bokserskiego mistrza świata organizacji IBF w wadze junior ciężkiej. W hali Prudential Center w Newark pokonał przez techniczny nokaut w ósmej rundzie Amerykanina Jonathona Banksa.

Tomasz Adamek vs Johnathon Banks (28.2.2009)

jordi

Wysłany: 2010-04-25, 08:46   

no i dzisiaj znowu mu się udało, ale to była prawdziwa walka Dawida z Goliatem, spryt kontra siła i duuuzo szczęścia Adamka bo Arreola złapał kontuzję ręki i przesilił się furiackimi atakami w końcówce, a kto choć chwilę uprawiał jakiekolwiek sporty walki ten wie że atak męczy dwa razy bardziej od przyjmowania standardowych ciosów... dawno nie reagowałem na widowisko w ten sposób "no Adamek, dawaj, uciekaj, atakuj, o k..." oglądając przed telewizorem połowę czasu walki na stojąco, ataki Arreoli były groźniejsze ale Adamek dobrze punktował no i niewiarygodne że po żadnym silnym przyjętym ciosie nie upadł, naprawdę niewiarygodne! wystarczy zobaczyć jak uderzał tymi niedźwiedzimi łapskami amerykański latynos.

Brawa brawa brawa.

lukaszo 

Wysłany: 2010-04-26, 13:27   

o,ktos z Gf Oglądał ;-)

Piękna walka.Prawdziwa wojna w ringu,podczas walki malo co nie dostałem zawału.Adamek chyba naprawde ma szczęke z granitu.tyle razy co on dostawał ''piguły'' od Arreoli i jeszcze stał.To co mnie najbardziej cieszy to,że tomek MYŚLI w ringu,nie wdawał sie w bezsensowne wymiany,tylko spokojnie ''obskakiwal'' rywala.Na uwage zasluguje też świetne zachowanie Chrisa po walce,nie miał zadnych pretensii,do sedziów o werdykt,tylko ucziwie przyznał,że był słabszy naszemu góralowi.

Ciekawi mnie czy polak stoczy jeszcze jakąs walke na przetarcie czy od razu pójdzie na Haye(na braci Kliczko jeszcze za wcześnie,poza tym HBO chyba nie chcialo by tej walki)
Gdyby przed mistrzowska walką Adamek miał stoczyc taki pojedynek,Proponowałbym 3 nazwiska
-Povietkin(ale on chyba odpada,wątpie aby Sauerland go puscił)
-Chambers
-Thompson

Tomek jeśli chce byc mistrzem,powinien popracowac troche nad siłą ciosu i obroną-wtedy bedziey miec boksera kompletnego

P.S Dawno w HW nie było tak emocjonującego pojedynku

jordi

Wysłany: 2010-08-22, 06:24   

no i Adamek jednak pomścił Gołotę, ale powiem tak, Tomek ma szczęście do uczciwych sędziów, jest pierwszym chyba Polakiem ktorego w wyrównanym pojedynku uczciwie "punktują" sedziowie przy nieznacznej przewadze.
Grant to już nie byle kto, Grant to przecież jeden z pogromców Gołoty, ale ten najmniej prestiżowy pogromca Andrzeja.
Adamek zdobył pasy IBF Intercontinental oraz NABO federacji WBO w swojej 43 walce w karierze, 42 zwycięstwie w tym czwartym w wadze ciężkiej w której jak na razie punktował wszystkich poza Gołotą, którego kładł na deski. Brawo brawo brawo!!! ;)

Nastawiłem budzik na 4:50 i akurat trafiłem fuksiarsko na kończącą się walkę poprzedzającą i nic nie przegapiłem, dlatego pozdrawiam niewyspanych i oczekujących od 3 w nocy :13:

jordi

Wysłany: 2010-08-22, 07:05   

edit: oczywiście ten drugi pas zdobył a ten pierwszy obronił, dopiero teraz przeczytałem jak niefortunnie to napisałem :P

lukaszo 

Wysłany: 2010-08-22, 10:41   

Kolejna walka tomka i znowu prawie dostałem zawału ;-)
Co do punktacii,to ja punktowałem 115:113,tomek wygrał ale nieznacznie,118-110 jest totalnie z kosmosu.Na braci Kliczko faktycznie jest chyba za wcześnie,góral powinien zrobic sobie przerwe od boksu i juz w tym roku nie walczyc.Warto nadmienic jeszcze o szczęce i sile ciosu tomka.To pierwsze to jeśli nie z granitu,to nie wiem z czego chyba z włokien węglowych ma ;-) takie bomby co przyjmował...Niejeden ciężki by padł.Gorzej z siłą ciosu,zdecydowanie za słaba na wage cięzką.Nie wydaje wam się ,że tomek kondycjnie też wypadł słabiej niz ostatnio,Wg mnie sprawial wrazenie lekko przetrenowanego.Ważne jest to że poraz kolejny wygrał i pokazał ze ma serce do walki.

jordi,oba obronił, NABO zdobył z arreolą,ale to i tak sa tylko ''paski od spodni'' ;-)

jordi

Wysłany: 2010-08-22, 11:39   

wydawało mi się po tym co gadał komentator że jeden pas był w posiadaniu Granta, nie wiem nie znam się na tych pasach i kategoriach, tyle tego porobili a większośc gówno warte, tyle żeby prestiż komuś w tytule nadać "mistrz świata kategorii jvjfv"

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-04-10, 12:02   

Oczywiście, bez komentarza. Kolejna walka za Adamkiem :) Moja szkoła :mrgreen: ;) taki youk :mrgreen: ;)

Odpowiedz do tematu