Koniec świata - a no, to prawda.
Taki Bryryjczyk co myśli ? Euro na słowiańskim zadupiu... koniec świata.
I tak cała Europa Zachodnia :). W ten oto sposób przepowiednia stała się ciałem, czy jak to tam leciało.
Czytam tak sobie różności na temat naszej doskonałej reorezentacji piłkarskiej i już całkiem abstrachując od poziomu jej gry, posłuchałem co mówi Franciszek "Dyzma" Smuda.
Ominę temat Euro 2012 bo tutaj nam nic nie grozi. Jesteśmy pewni udziału.
Całkiem inaczej ma się sprawa z Mistrzostwami Świata w 2014 w Brazylii. Nie dośc, że już osiągneliśmy historyczne dno w rankingu, to jeszcze pociągnęło ono za sobą groźbę rozlosowania z 5 koszyka. Nie musze chyba tłumaczyć, że w ten sposób automatycznie do grupy rozlosowani zostaniemy z europejskimi potęgami. Franek oczywiscie niczym się nie martwi i ripostuje całkiem wyszukanymi zdaniami:
Nie wypowiadam się o głupotach - odpowiedział niegdyś zagadnięty o naszą pozycję. Innym razem wypalił: - Już mnie nie denerwują, ale wku...ają te wyliczanki dziennikarzy, dla których zestawienie FIFA jest wyrocznią. - Wyprzedziła nas Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pałętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami
wygląda na to, że Smuda kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego co jest tak na prawdę najważniejsze.Bo te pałętające się po buszu drużyny realnie zagrażają nam, nie bezpośrednio ale w walce o najważniejsze sportowe imprezy. Widać, że gościu nastawił się na Euro 2012 a co będzie potem nie jest już jego problemem. Nie sądze, aby była toi dobra droga, ba! uważam, że ten Pan po takiej wypowiedzi powinien być natychmiast zwolniony z funkcji selekcjonera. Kto za niego? Nie mam pojęcia, może ktoś myślący?
Do tego wszystkiego dochodza jakieś afery, niezdrowa atmosfera i Jego osobiste niesnaski z piłkarzami. Wydaje mi się, że reprezentacja to dobro narodowe, a nie pole gierek osobistych trenera. Liczyć się powinna aktualna forma i przydatnośc danego zawodnika, a Smuda eliminuje jednego za drugim, bo mu podpadli.
Jak na moje oko Smuda powinien jak najszybciej opuścić tą kadrę. Był, jest i będzie na zawsze piłkarskim Nikodemem Dyzmą i jeśli ktoś mi udowodni, że tak nie jest to ma ode mnie paczkę mentosów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum