Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Hokej na lodzie...
Autor Wiadomość
pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-03-22, 02:40   Hokej na lodzie...

Może i tu dacie troszeczkę się ponieść w temacie?
Jak byłem młodszy, hokej na lodzie był dla mnie miłością, prawie wszystkim ;). Teraz już troszkę mniej się tym interesuję... ;P
Jakoś się tak złożyło, że to hokej na lodzie wolę od piłki nożnej ;)=...
Hokejem zacząłem się interesować pod koniec lat 80. ( Dzięki ptoku ;)= ) Wraz z przyjaciółmi kibicowaliśmy drużynie "Unia Oświęcim" ...

Zdjęcie z sezonu 91/92. O ile dobrze pamiętam finał grali z z zespołem Naprzód Janów. Wynik widać na fotce.

Oczywiście zapaleni kibice byliśmy, jeździliśmy na prawie każdy mecz ;P w tym sezonie... Z roku na rok to się skracało do wypadu raz na jakiś czas. Fajnie było, śpiewy, emocje, a w szczególności podczas starć zawodników (filmik poniżej) :shock: :13: itd.

Może ktoś z was również interesuje się hokejem na lodzie??? Piszcie...

Unia Oświęcim sezon 2006\2007

Kibice Unia Oswiecim

Ostatnio zmieniony przez pustak 2008-03-23, 07:15, w całości zmieniany 1 raz  

jordi

Wysłany: 2008-03-22, 16:13   

pustak napisał/a:
Może ktoś z was również interesuje się hokejem na lodzie??? Piszcie...

człowieku, trafiłeś w sedno!!!!! kocham hokej na lodzie, NEW JERSEY DEVILS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakoś polski hokej mnie nie kręci, jest trochę za słaby, poza tym liga liczy 10 drużyn w tym zawsze jest monotonia, te same drużyny walczą o mistrza Tychy, Oświęcim (ostatnio nie ale wiele lat rządzili) - jak cos to kibicuję Cracovii, bo to moja miłość odnośnie piłkarskich sympatii

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-03-22, 20:24   

No tak NHL... W naszej lidze również się dużo dzieje.
W NHL mamy znanych Polskich zawodnikach jak:
Mariusz Czerkawski i Krzysztof Oliwa. Obydwoje grali (zaczynali) w GKS Tychy.

To są czary, utrzymać równowagę na łyżwach i lać się po twarzy??? Mistrzostwo świata! :roll: No nic, biznes jest biznes ;P ;)=...

Krzysztof Oliwa vs Reed Low

Krzysztof Oliwa vs Darren McCarty 98/99

Mariusz Czerkawski Tribute

Czerkawski NYI 2003-04 część 1

..wiecej walk Oliwy na OLIWA... :13:

jordi

Wysłany: 2008-03-23, 19:18   

Tak, polską ligę trochę oglądałem jak była na regionalnej trójce, cieszyłem się że w ogóle hokej wraca do łask, ale o ile to ciekawy sport o tyle chyba za bardzo moje oko przyzwyczaiło się do poziomu reprezentacyjnego czy NHL, dlatego liga polska mnie trochę męczy, ale jak mogę to i tak oglądam, bo mimo iż naoglądałem się tego wszędzie gdzie się dało, to i tak jest tam tyle zasad że ciągle się czegoś nowego można dowiedzieć, a i niektóre ulegają zmianom lub małym korektom, dosyć skomplikowana sprawa, sędziowanie hokeja to bardziej skomplikowane odnośnie samego sędziowania niż w koszykówce czy piłce nożnej.
Gdyby reprezentacje nie odstawały tak od siebie i mistrzostwa rozgrywane by były z większą ilością drużyn, co parę lat a nie praktycznie co roku to myslę że hokej zyskałby większe uznanie niż dotychczas.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-05-19, 00:00   

Rosja mistrzem świata! Rosja wydarła złoto Kanadzie

Finał mamy już za sobą :)...

To był finał marzeń w hokejowych mistrzostwach świata. Reprezentacja Rosji po pasjonującym meczu i "złotemu golowi" w dogrywce wywalczyła swoje 24. mistrzostwo świata i w liczbie tytułów zrównała się z Kanadą.

Kanada 4:5 (3:1, 1:1, 0:2; 0:1) Rosja

Po dogrywce

0:1 Siomin-Owieczkin-Fiodorow 01:23
1:1 Burns-Roy-Green 03:54
2:1 Kunitz 09:17
3:1 Burns-St. Louis-Heatley 14:51 PP2
3:2 Siomin-Korniejew-A. Markow 21:14 PP
4:2 Heatley-Getzlaf 29:56
4:3 Tierieszczienko-Siomin-Tjutin 48:55
4:4 Kowalczuk-Proszkin-Radułow 54:46
4:5 Kowalczuk-Fiodorow-Owieczkin 62:42 PP

Strzały: 29-32.

1. miejsce Rosja
2. miejsce Kanada
3. miejsce Finlandia

...i taki mały OT ( archiwum ) ;)=

kibice KS Unia Oświęcim (2008-03-07)

Unia Oświęcim vs Milano Vipers (19.10.2003)

Bójka pomiędzy hokeistami Unii Oświęcim a Milano Vipers w Pucharze Kontynentalnym (19.10.2003). Karami meczu zostało ukaranych sześciu Włochów i trzech zawodników Unii - Klisiak, Zamojski i L. Laszkiewicz.

Gandzior, DeWu - Biało-Niebieskie Barwy

:13: :13: :13:

Ostatnio zmieniony przez pustak 2008-05-19, 00:20, w całości zmieniany 1 raz  

lzp 
lzp

Wysłany: 2008-05-19, 00:12   

Jeszcze z dawnych lat pamiętam zawsze lubiałem oglądać mecze drużyny ówczesnego Związku Radzieckiego. Jak grali z USA lub z Kanadą to napierdzielanka zawsze była jak się patrzy :roll:
Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-05-19, 00:23   

lzp napisał/a:
Jeszcze z dawnych lat pamiętam zawsze lubiałem oglądać mecze drużyny ówczesnego Związku Radzieckiego.

...a najlepiej było je oglądać na "RUBINACH" ( Rubin – marka radzieckich telewizorów ) :roll: ;)=

jordi

Wysłany: 2008-05-19, 13:03   

Na Zachodzie wciąż walczy Dallas Stars z Detroit Red Wings, w rozgrywkach ligowych:
Cytat:
Drużyny te spotkały się ze sobą czterokrotnie. Trzy z tych meczów wygrała ekipa Red Wings, wynikami 4:1, 3:0 i 5:3, Dallas wygrało tylko raz – 1:0.

Ma się rozumiec że prawdopodobnie będzie finał Pittsburgh Penguins z Detroit RW, bo ci pierwsi juz awansowali do głównego finału.
Nie skreślałbym jednak "Gwiazdy" z Dallas bo przegrywali na początku 3-0 w play off a teraz jest 3-2 i w dodatku grają u siebie, ale jednak Detroit jest mocną drużyną od kilku lat - bynajmniej w lidze przed play offami zawsze spisują się fenomenalnie, no i fenomenalny Osgood w bramce! Jemu zawdzięczają czasami remisy/dogrywki przy słabszej dyspozycji atakujących.

Czekam - może za rok w finale będzie New Jersey Devils albo Wyspiarze z Nowego Jorku. Bliscy są mi tez capitalsi ze stolicy ale wolałbym finał z udziałem Diabłów.

Co do Mistrzostw Świata - kibicowałem Słowacji i Czechom, zawsze też zaskakiwała Finlandia ale tym razem skonczyli szybciej niż myśleli, te drużyny zawsze celują w złoto!

jordi

Wysłany: 2010-01-09, 03:55   

wrzuciłbym to do tematu z Pudzianem, ale że ma jakiś związek z hokejem (bo hokeista) a hokej u nas w kąciku sportowym rdzewieje (nie dziwię się, tak samo nasza liga i reprezentacja) to dla odkopania tematu wrzucę to:

http://www.sport.pl/vanco...tej_walki_.html

chociaż pewnie o zachciankach Oliwy musieliście słyszeć

jordi

Wysłany: 2010-12-01, 23:05   

bardzo dobry mecz, bardzo dobry, Lech w fazie pucharowej :mrgreen:

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2012-01-19, 01:14   

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-02-08, 15:54   

Ah hokej. Źle się stało, że przestałem się tym interesować. Nie lubię sportu ale hokej jakoś dalej do mnie trafia. Tylko pozapominałem nazwisk i nazw drużyn...
Zamknięty byłem w NHL i kibicowałem Calgary Flames. Nawet kupiłem sobie wtedy grę NHL K7... czy jakoś tak.

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-02-08, 15:57   

Jak zaczynałem się tym interesować to spytałem się ojczyma czy w NHL są jacyś Polacy.
Powiedział "Czerkawski i Oliwa. Ale tego drugiego wpuszczają by się napierdalał".
Pamiętam jeszcze jak śledziłem gazetę z programem w czasie sezonu. Udało mi się obejrzeć góra 3 mecze...
Kurde. Dalej mi się marzy być na meczu gwiazd E/W... móc to wszystko na żywo zobaczyć. W dodatku absolutną elitę światową na jednym lodzie.

Odpowiedz do tematu