Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Liga Mistrzów/ UEFA / Transfery / Ligi /etc.
Autor Wiadomość
anthony 

Wysłany: 2008-04-28, 22:01   

jordi napisał/a:
już kwestie Ronaldinho przerabialiśmy odnośnie co najmniej 10 klubów

Ta dogadywał się już z Milanem,Chelsea a nawet z takimi mniejszymi klubami jak Fenerbahce i Manchester City.

Ale to okienko transferowe zapowiada sie ciekawie.Cristiano Ronaldo ponoć do Realu,Ronaldinho do milanu,Benzema do Barcy,Kaka do chelsea. Drogba,Szewczenko też gdzieś raczej uciekną.Zobaczymy na początku września co z tych transferowych hitów wyjdzie.

EDIT: Moth przegrać 0-2 w ćwierćfinale Ligi Mistrzów na własnym stadionie mozna podciągnąć pod 'baty'

Poza dziadkami Maldinim i Cafu to jeszcze np Ambrosini,SerginhoFavalli,Nesta,Seedorf,Simic,Twój genialny nie mieszczący się pewnie nawet w 30 najlepszych bramkarzy świata Kalac nie są młodzi i temu nie zaprzeczysz.

a forum onetu nie czytam,kto je czyta ten o nim wspomina-easy.
Ostatnio zmieniony przez anthony 2008-04-28, 22:09, w całości zmieniany 1 raz  

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-04-28, 22:04   

anthony napisał/a:
Ale to okienko transferowe zapowiada sie ciekawie.Cristiano Ronaldo ponoć do Realu,Ronaldinho do milanu,Benzema do Barcy,Kaka do chelsea.

Sam te newsy wymyślasz, czy sugerujesz się serwisami ukierunkowanymi na głodne plotki ? :)

Kaka ma kontrakt do 2013 roku (przedłużony w tym sezonie o rok), a i nie zanosi się żeby chciał opuścić klub na podstawie prawa Webbstera.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

jordi

Wysłany: 2008-04-28, 22:08   

Moth napisał/a:
przy takim, np. Valdes'ie to geniusz bramki :).

nie wiem dlaczego w Wiktora dalej wierzą, to że jest Katalończykiem? do dupy z sentymentami i nacjonalizmem w klubie

Moth napisał/a:
Cafu i Maldini (który swoją drogą nadal trzyma świetny poziom)?

co by nie było Maldini to duchem wieczny młodziak, w Milanie stawiają na umiejętności i formę a nie na młodziaków, problem w tym że wolno wprowadzaja zmiany pokoleniowe i to może się na nich strasznie odbić, choć akurat do tej pory radzą sobie, to jeden z najlepiej poukładanych klubów w Europie, problemy, słabe mecze nie powodują u nich szaleńczych ruchów, zreszta ostatnio Barca się na takiej polityce wzoruje, bo głowne ogniwo drużyny Rijkaard wciąż trenuje drużynę, a po jego odejściu rozsypaliby się jak domek z kart bez brakującej części.

Lua 

Wysłany: 2008-04-28, 22:09   

też mi się tak wydaje, w wielu wywiadach podkreśla że jest bardzo przywiązany do Milanu ;)
ja dziś widziałam to http://sport.interia.pl/p...anu,1101283,102

i wątpię że dojdzie do skutku ;) najpierw miał być Real, teraz Chelsea? Kto jeszcze? ;P

btw, pod koniec maja chyba ujrzymy jego synka ;D będzie mały Kakaldhinio ;P

edit: podobno to ma być Lucca lub Luca, teraz przeczytałam :P
Ostatnio zmieniony przez Lua 2008-04-28, 22:14, w całości zmieniany 1 raz  

anthony 

Wysłany: 2008-04-28, 22:13   

Moth napisał/a:
anthony napisał/a:
Ale to okienko transferowe zapowiada sie ciekawie.Cristiano Ronaldo ponoć do Realu,Ronaldinho do milanu,Benzema do Barcy,Kaka do chelsea.

Sam te newsy wymyślasz, czy sugerujesz się serwisami ukierunkowanymi na głodne plotki ? :)

Kaka ma kontrakt do 2013 roku (przedłużony w tym sezonie o rok), a i nie zanosi się żeby chciał opuścić klub na podstawie prawa Webbstera.
Berlusconi kake za drogbe i szewe puściłby raczej do chelsea.Chociaż jak dla mnie Kaka to obecnie jeden z 3najlepszych pilkarzy globu i wątpie aby go puscili.Co do cytatu z mojej wypowiedzi słówko 'ponoć' jest kluczowe.

Barcelona ma lepszego bramkarza wychowanka ale w bramce Liverpoolu :-? Chociaż też genialny Reina to nie jest...

EDIT: jordi
Cytat:
co by nie było Maldini to duchem wieczny młodziak, w Milanie stawiają na umiejętności i formę a nie na młodziaków, problem w tym że wolno wprowadzaja zmiany pokoleniowe i to może się na nich strasznie odbić, choć akurat do tej pory radzą sobie, to jeden z najlepiej poukładanych klubów w Europie
To jeden z najlepiej poukładanych klubów w Europie który w tym sezonie osiągnie NIC.Oraz Prawdopodobnie w następnym zagra tylko w pucharze UEFA.Moim zdaniem 'wieczne duchem młodziaki' już umiejętności i forme mają coraz gorsze.
Ostatnio zmieniony przez anthony 2008-04-28, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  

jordi

Wysłany: 2008-04-28, 22:14   

Moth napisał/a:
Jordi - Berlusconi zrezygnował z fotela prezydenta Milanu, angażując się w politykę ;). Kasy na przeboje transferowe nie ma, więc pewnie letnie mercatto będzie skromne, ale mam nadzieję, że dobrze pomyślane (vide transfer Pato).

Tak tyle że we Włoszech czy Hiszpanii wcale nie trzeba oficjalnie "siedzieć" w zarządzie klubu żeby mieć dużo do powiedzenia na temat transferów itp - przykład - choćby Berlusconi w Milanie, Cruyff w Barsie, di Stefano w Realu itd.

Moth napisał/a:
Sam te newsy wymyślasz

wydaje mi się że skoro Bravo Sport tak pisze to wiarygodne źródło :D

anthony 

Wysłany: 2008-04-28, 22:21   

jordi napisał/a:

Moth napisał/a:
Sam te newsy wymyślasz

wydaje mi się że skoro Bravo Sport tak pisze to wiarygodne źródło :D
ale zabawne :-? a kto przed chwilą pieprzył o wymianie Ronaldinho na Kake?Pierdoleni napinacze.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-04-28, 22:25   

anthony napisał/a:
Poza dziadkami Maldinim i Cafu to jeszcze np Ambrosini,SerginhoFavalli,Nesta,Seedorf,Simic,Twój genialny nie mieszczący się pewnie nawet w 30 najlepszych bramkarzy świata Kalac nie są młodzi i temu nie zaprzeczysz.

Hm, jeżeli zawodnik pod 30-stkę to dla Ciebie "dziadek", to ja nie mam więcej pytań, kolego :). Co do Kalaca - za długo grzał ławę, żeby być nawet w setce najlepszych bramkarzy. Szansę dostał po kontuzji i słabej formie Didy - wykorzystuje ją natomiast genialnie.

Rada na przyszłość - nie sugeruj się statystykami, tabelami, wykresami czy wiekiem zawodników. Po prostu oglądaj mecze i na ich podstawie stwierdzaj, gdzie grają słabe "dziadki" do wymiany, a gdzie zawodnicy, którzy sprawdzają się grając na wielu "frontach" (liga, Puchar Świata, Liga Mistrzów, etc.) :).

Co do "batów" - przegrać 0-2 na własnym boisku to wstyd. Gdybyś jednak był lepiej zorientowany, zauważyłbyś pewną dziwną tendencję Milanu (w tym sezonie) - tj. pecha San Siro, gdzie to właśnie on w dużej mierze sprawił, że w tej chwili rossoneri walczą o 4. pozycję w Lidze. Natomiast wyjazdowe spotkania obfitują w bilans najkorzystniejszy, pośród wszystkich zespołów Serie A. W każdym bądź razie, bieżący sezon w wykonaniu Milanu to piach, to że odpali z Ligi Mistrzów nie było dla mnie żadną niespodzianką, a i fakt, że renowacje w składzie są potrzebne też nowością nie jest. Myślę, że pare posunięć w obronie + zmiennicy dla takich "dziadków" jak Seedorf, czy Ambro (i w sumie Kaka' - ostatnio obchodził 26 urodziny, starość nie radość :) ) rozwiążą sprawę.

Ostatnio zmieniony przez Moth 2008-04-28, 22:29, w całości zmieniany 2 razy  

Marianne 

Wysłany: 2008-04-28, 22:28   

Ogladasz tylko LM? Nie pisalbys takich bredni o Kalacu, gdybys widzial jak gra.

anthony napisał/a:
: Moth przegrać 0-2 w ćwierćfinale Ligi Mistrzów na własnym stadionie mozna podciągnąć pod 'baty'

Chyba nie. Baty by byly, jak by zaprezentowali niski poziom, nie radzili sobie na boisku etc. A nie baty, bo mecz o polfinaly, mecz na wlasnym stadionie.

Co z tego, ze nie sa najmlodsi jesli sa zgrana druzyna. Nie wiem, czy wiesz, ale kazdy pilkarz sie kiedys zestarzeje. To znaczy, ze jest gorszy, bo starszy? ;] Riquelme tez ma juz 30 na karku a jest to niesamowity pilkarz, miec takiego w skladzie to byloby cos ;]

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-04-28, 22:29   

anthony, jeszcze jeden wulgaryzm na G-F i dostaniesz bana. Wpakuję Ci go własnoręcznie, bo zauważyłem, że już dwa warny masz. Nie będę się z Tobą patyczkował i jeżeli czytałeś uważnie regulamin Grunge - Forum (w co wątpię), to zapewne zauważyłeś tam punkt o publicznym ostrzeżeniu. Właśnie je czytasz. Zrobisz z tym co zechcesz, to moje ostatnie słowa n/t pouczenia Twojej osoby. Albo zachowujesz się dalej jak gówniarz i się żegnamy, albo dostosowujesz posty adekwatnie do wieku.

Lua 

Wysłany: 2008-04-28, 22:32   

właśnie, nieraz na najstarsze lata osiąga się szczyt kariery piłkarskiej ;) wiek świadczy też o dużym doświadczeniu co nie raz ratuje zespół z opresji. Wracając do Kaki ;) to chce on zakończyć swą karierę w wieku 36 lat http://sport.interia.pl/p...ego,1100878,102

i oby grał jak najdłużej i jak najlepiej, tego mu życzę ;)

anthony 

Wysłany: 2008-04-28, 22:34   

Moth napisał/a:
anthony, jeszcze jeden wulgaryzm na G-F i dostaniesz bana. Wpakuję Ci go własnoręcznie, bo zauważyłem, że już dwa warny masz. Nie będę się z Tobą patyczkował i jeżeli czytałeś uważnie regulamin Grunge - Forum (w co wątpię), to zapewne zauważyłeś tam punkt o publicznym ostrzeżeniu. Właśnie je czytasz. Zrobisz z tym co zechcesz, to moje ostatnie słowa n/t pouczenia Twojej osoby. Albo zachowujesz się dalej jak gówniarz i się żegnamy, albo dostosowujesz posty adekwatnie do wieku.

To na cholere rozpoczynasz warz z jordim w normalnej dyskusji prowokacje i najeżdzanie? :-? Gorszym rozczarowaniem pod względem zespołowym tego sezonu od Milanu jest tylko hiszpańska valencia.Nie wiem czemu bronicie i uwazacie za juniorów chyba najstarszą drużyne w obecnej edyzji LM.A no tak-to wina San Siro!

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-04-28, 22:37   

Cytat:
właśnie, nieraz na najstarsze lata osiąga się szczyt kariery piłkarskiej ;)

Wystarczy przytoczyć przykład ze składu naszych rywali - Del Piero (34l), który gra fenomenalnie, Trezeguet (31l), Luca Toni (31l - Viola), czy też ktoś od nas - Inzaghi (35l), który wpakował w ostatnim meczu hat-tricka. Natomiast tacy zawodnicy jak Maldini, którzy pomimo 40 na karku czarują grą i wkręcają w ziemię o połowę młodszych zawodników, to już żywe legendy :).

anthony, potrafisz uzasadnić co ma wiek do formy i dyspozycji poszczególnych zawodników? "Chyba najstarsza". Dobrze, że napisałeś "chyba". Sprawdź składy Interu Mediolan, bądź Realu Madryt. Jeżeli nie potrafisz dyskutować na poziomie, to po prostu się zamknij. Jeżeli twoje riposty ograniczają się do rzucania mięchem - również odpuść sobie posty na tym forum.

Marianne 

Wysłany: 2008-04-28, 22:41   

Nalezy tez zadac pytanie, jak to mozliwe ze "najstarsza druzyna w obecnej edycji LM" wygrywa z "mlodszymi druzynami":)

anthony 

Wysłany: 2008-04-28, 22:46   

Moth napisał/a:

anthony, potrafisz uzasadnić co ma wiek do formy i dyspozycji poszczególnych zawodników? "Chyba najstarsza". Dobrze, że napisałeś "chyba". Sprawdź składy Interu Mediolan, bądź Realu Madryt. Jeżeli nie potrafisz dyskutować na poziomie, to po prostu się zamknij. Jeżeli twoje riposty ograniczają się do rzucania mięchem - również odpuść sobie posty na tym forum.
Przeczytaj tylko kto pierwszy zjechał z poziomu dyskusji,zaczął rzucać mięchem w moim kierunku i 'po prostu się zamknij'. :-?

Co ma wiek do formy? Chociażby atrybuty takie jak refleks,szybkośc,przyspieszenie,wytrzymałosć z wiekiem tracą na wartości.Nie chce mi się dokładnie sprawdzać ale średnia wieku zespołu wspomnianego Realu raczej byłaby niższa pewnie o jakieś 3,4 lata niż rossonerich.

Odpowiedz do tematu