Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Liga Mistrzów/ UEFA / Transfery / Ligi /etc.
Autor Wiadomość
lukaszo 

Wysłany: 2010-11-04, 21:45   

Niewiem za bardzo co po takim meczu moge napisac.Kolejorz po raz kolejny zaskoczył :!: :!: po tej bramce na 2 i 3 do jednego byłem w kompletnym szoku,jak zwykle emocjonujące końcówki,,awans coraz bliżej :111:
Injac znowu piękna bramka,Arboleda-można mówic,że miał troche szczęscia,alebył tam gdzie byc powinien,w końcu Możdzen,ta bramka sprawiła,iż nie wiedziałem przez chwile co się dzieje ;-) Kurcze,ciężko w to uwierzyc,ale Lech był naprawde lepszą drużyną od najbogatszego(albo prawie) klubu świata,ktorych gwiazdy można wymieniac bez końca,wiem ze już wcześniej to powtarzałem,ale
To jest wlaśnie magia futbolu

Lua 

Wysłany: 2010-11-04, 21:55   

co za emocje! przyznam szczerze, nie interesują się aż tak losami polskich drużyn, ale kiedy Lech Poznań wygrywa 3-1 z Manchesterem City... wow!

jordi

Wysłany: 2010-11-05, 07:22   

zazdroszczę wam że oglądaliście mecz na żywo, ja niestety nie mogłem tym razem, ale z wynikiem byłem na bieżąco i mecz obejrzę obowiązkowo,
mnie akurat już nikt nie musi pytać o wrażenia (pomimo nie oglądanego meczu) bo nie dość że polska drużyna to jeszcze Kolejorz, PRZECIEŻ ONI WYGRALI Z DRUŻYNĄ PRETENDUJĄCĄ DO TYTUŁU ZDOBYWCY PUCHARU LIGI EUROPEJSKIEJ !!! a o Możdżeniu to już było mówione i prorokowano że to talent nie z tej ziemi, ale i ja pobłażliwie na takie podniety zapatrywałem się. Skoro Wiara Lecha typowała głównie remis to co za wariaci typowali zwycięstwo i to z handicapem?
Oczywiście nie chcę jako "gorąca głowa" twierdzić że to zasługa Bakero, bo ta maszynka istniała przecież za Zielińskiego, jeszcze 4-1 z Wisłą - już tamten mecz pokazywał ich wysoką formę (który przynajmniej oglądałem) i utwierdził mnie w przekonaniu że Lech motywuje się w tym sezonie jedynie na duże firmy, musi jednak zacząć wygrywać i z kopciuszkami ligowymi, bo często po europejskim "hurra!" sprowadza nas na ziemię i zbija z tropu tworząc każdy mecz enigmatycznym widowiskiem albo z traumatycznym albo z euforycznym finiszem niczym szkocki bicz - raz zimny prysznic raz gorące głowy - a mówią że w piłce nożnej ciężko o równowagę psychiczną, te zmienne nastroje zabezpieczają przed wystrzałem wody sodowej ;)
I dobrze, Lech wreszcie nawiązuje do wielkiego sezonu Wisły, a tym meczem nawet przebija osiągnięcia Białej Gwiazdy z Parmą, Barceloną i innymi (mierzę po bramkach i wyniku, cały mecz obejrzę dzisiaj więc wybaczcie że coś innego bierze górę nad obiektywną oceną).
Tyle bo przegaduję sam siebie.

jimmy1611 

Wysłany: 2010-11-05, 22:38   

manchester nie ma za dobrych wspomnien z polskimi zespołami najpierw Grodzisk teraz Lech;) dla nas to szczeglne jest kazde takie zwyciestwo bo jestesmy ubodzy pilkarsko nie da sie ukryc... ale potrzeba nam chociaz jednej takiej druzyny jak Lech albo kiedys Wisła zeby cały narod mogl sie pasjonowac jej meczami bez wzgledu na to jakiej druzynie kibicuje sie na codzien...oczywiscie fajnie by bylo widziec jeszcze ktoras druzyne na tym etapie ale narazie to chyba tylko marzenia...

jordi

Wysłany: 2010-11-08, 06:58   

Można do znudzenia powtarzać to samo, ale dlaczego ciągle chcą grać w dziada?

Na weekendzie niestety Chorzów górą, Puławy górą :/

lukaszo 

Wysłany: 2010-12-02, 15:37   

Jordi w temacie Hokej na lodzie to była świadoma aluzja do stanu boiska? :mrgreen:
Nie chce mi się znowu powtarzac ,chwaląc poszczególnych graczy.Zadaje sobie jedynie pytanie:Ile jeszcze oni są w stanie ciągle sprawiac niespodzianki w pucharach?
I najważniejsze w końcu będziemy miec polski zespół na wiosne(chociaż 1/16 jest w lutym) w pucharach od czasów...Kolejorza z sezonu 2008/09.Teoretycznie,po tym co pokazali w grupie mają szanse pokonac każdego,ale to tylko teoria.System pucharowy a Grupa to 2 różne sprawy.Po tych ciężkich bojach rywal mógłby byc z gatunku tych łatwiejszych do pokonania,chociaż wiadomo,na tym etapie słabych już nie ma.2 prośby do Bakero:
1.Jacek Zieliński żąglował bramkarzami,miałem nadzieje, że pan przestanie,bo jak mawia Jan Tomaszewski bramkarz jest jak matka,musi byc jeden.Zresztą Jordi szerzej o tym pisał wcześniej
2.W zimowym oknie koniecznie trzeba sprowadzic 2 klasowych napastników,bo nie może byc tak jak w meczu z koroną,że zmieniany jest Rudnevs i zespól zostaje bez napastnika.

Co do samego meczu to tradycyjnie było sporo nerwów,kilka razy widziałem już piłke s w bramce Kotorowskiego,ale najważniejsze,że mamy awans.Swoją drogą Czesław Michniewicz musi byc niezle zdziwiony,bo przed startem fazy grupowej mówił ,że jak lechici zdobędą punkt to ,należy będzie się cieszyc,Troche się pomylił,jednak rozumiem go,no bo kto przypuszczał że lech wyrzuci za burte starą dame?

jordi

Wysłany: 2010-12-02, 16:02   

Michniewicz taki wielki fan, znawca-realista i suchy statystyk, dlatego z Lecha robił taktycznie Chelsea, bo mu wystarczają np zwycięstwa 1-0 i chowanie dupy żeby nikt w nią nie kopnął. Mam do niego szacunek jak większość fanów Lecha, bo to od niego można powiedzieć wszystko się zaczęło.

ale gdyby doczłapali się do 1/4 Pucharu Layne Staleya to byłbym wielce zdziwiony :mrgreen:

Lua 

Wysłany: 2011-02-25, 10:07   

2-0, bardzo mi szkoda Lecha. Szkoda że obudzili się na 10 min przed końcem. Szkoda że tak jak w końcówce nie grali od początku do końca. Nie jestem może super kibicem i znawcą, ale wciągnęłam się oglądając wcześniejsze mecze i kibicowałam im. Tyle dobrych meczów przed tą przerwą zimową, a teraz..?

Lua 

Wysłany: 2011-08-16, 23:15   

Tak sobie przeglądam na jutjubie wyczyny pana Pirlo... swoją drogą jeden z moich ulubionych piłkarzy. A Milan nie przedłużył z nim umowy. Ech... :/

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-08-16, 23:37   

I tak wszystko wygra Barca. A jak nie Barca to ManU albo Real. Piłka europejska jest ostatnio nudna.

Lua 

Wysłany: 2012-04-04, 08:34   

Cytat:
I tak wszystko wygra Barca.

niech Barca spada po wczorajszym meczu z Milanem. jak Barca nie może to sędzia pomoże :-P .

szkoda, że 2 najmocniejsze moim zdaniem drużyny lm trafiły na siebie już w ćwierćfinale.

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2012-04-04, 12:16   

W tegorocznej edycji jestem całym sercem za Bayernem.

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2012-04-04, 18:16   

Lua napisał/a:
niech Barca spada po wczorajszym meczu z Milanem. jak Barca nie może to sędzia pomoże .

Popieram z całego serca. Osobiście nie lubię żadnego z tych klubów, ale to co wczoraj na tym boisku się wyprawiało przechodzi ludzkie pojęcie. Jeden z piłkarzy Milanu (bodajże Ibrahimovic to był) został CELOWO popchnięty przez Alveza w polu karnym, ale sędzia jedenastki i tak nie podyktował. Gdyby to Alves został tak potraktowany, to pewnie skończyłoby się czerwoną kartką dla gracza Milanu i karnym dla Barcy. Poza tym jeszcze oliwy do ognia dolewali komentatorzy, którzy podniecali się karnymi Messiego, jakby były kolejnymi cudami świata... Aż odechciewało się oglądać.

Tak jak Radivaar, liczę na Bayern. Zasłużyli na tą wygraną.

Last.fm | Filmweb

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2012-04-05, 12:09   

Ja w tej edycji kibicuje Chelsea. ManU i ManC odpadły więc na arenie zostają tylko londyńczycy, a ja tak jak kiedyś za Mourinho ich nie lubiłem, tak teraz denerwuje mnie Barca, niech więc Chelsea wyeliminuje Barcelonę, a w finale zobaczymy. Z 4 półfinalistów mają teoretycznie chyba najmniejsze szanse na puchar.

lukaszo 

Wysłany: 2012-04-05, 16:50   

sztruks napisał/a:
jak kiedyś za Mourinho ich nie lubiłem, tak teraz denerwuje mnie Barca

Masz tendencje do nie lubienia drużyn,które są na topie ;-)

Jeśli chodzi o mnie,to dupa tam LM,ważne żeby Bielsa poprowadził mój kochany Athletic Bilbao do tryumfu w Lidze Europejskiej.

Odpowiedz do tematu