Wysłany: 2007-08-30, 19:44 Liga Mistrzów/ UEFA / Transfery / Ligi /etc.
seriea.pl napisał/a:
We czwartkowe popołudnie w Monako odbyło się losowanie fazy grupowej Ligi Mistrzów. 32 zespoły trafiły do ośmiu grup, a walka w każdej z nich zapowiada się niezwykle ciekawie. Nie doczekaliśmy się żadnej tzw "grupy śmierci" i wydaje się, że losowanie podzieliło drużyny bardzo sprawiedliwie.
Podczas gali wybrano m.in. najlepszego bramkarza, którym została Petr Cech z Chelsea Londyn, najlepszym obrońcą został wybrany Paolo Maldini z AC Milan. Nagrodę dla najlepszego pomocnika otrzymał z kolei Clarence Seedorf, także z AC Milan. Nie inaczej było także w przypadku najlepszego ofensywnego piłkarza, którym został Kaka, oczywiście z włoskiego AC Milan, który został wybrany także najlepszym piłkarzem roku.
W poniedziałkowy wieczór poznamy ostatniego uczestnika fazy grupowej, którym będzie albo AEK Ateny, albo Sevilla FC.
Grupa A: FC Liverpool, FC Porto, Olympique Marsylia, Besiktas Stambuł
Grupa B: Chelsea Londyn, Valencia CF, Schalke 04 Gelsenkirchen, Rosenborg Trondheim
Grupa C: Real Madryt, Werder Brema, Lazio Rzym, Olympiakos Pireus
Grupa D: AC Milan, Benfica Lizbona, Celtic Glasgow, Szachtar Donieck
Grupa E: FC Barcelona, Olympique Lyon, VfB Stuttgart, Glasgow Rangers
Grupa F: Manchester United, AS Roma, Sporting Lizbona, Dynamo Kijów
Grupa G: Inter Mediolan, PSV Eindhoven, CSKA Moskwa, Fenerbahce Stambuł
Grupa H: Arsenal Londyn, Sevilla FC lub AEK Ateny, Steaua Bukareszt, Slavia Praga
Zapowiada się ciekawie. Jutro natomiast odbędzie się mecz o Superpuchar Europy między Sevillą a Milanem. Co ciekawe - i piękne przy okazji- wszyscy zawodnicy Sevilli będą mieć koszulki z nazwiskiem niedawno zmarłego piłkarza - Antonio Puerty.
Mecz będzie na pewno zacięty, ja całym sobą jestem za Rossoneri.
Każda Liga Mistrzów zapowiada się ciekawie, więc nie wiem skąd te ochy i achy :)... Chociaż jedno w tym roku muszę przyznać, jako obiektywny kibic(bo nie gra klub, któremu kibicuję), że nie potrafię wskazać zwycięzcy. Kumpel chciał się ze mną o piwo założyć, ale ja nawet nie wiem na kogo wskazać. Dobre zarówno dla rozgrywek, jak i kibiców jest to, że żaden zespół nie wybija się ponad resztę i nie występuje zjawisko hegemonii... niech zwycięży lepszy :)
P.S. Mam nadzieję, że Serie A pokaże po raz kolejny, która liga jest najlepszą na świecie...
Ja liczę, że moja Barcelona znowu pokaże klasę i wygra tegoroczną edycję LM ;) Co do Puerty jeszcze to w tej kolejce La Liga wszystkie kluby miały specjalne koszulki z jego nazwiskiem i numerem [']
La Roma di Spalletti affronterà il Manchester United nei quarti di finale di UEFA Champions League. L'andata si giocherà all'Olimpico il 1° aprile e il ritorno all'Old Trafford il 9 aprile.
Arsenal - Liverpool
Roma - Manchester
Shalke 04 - Barcellona
Fenerbahçe - Chelsea"
Idę na kolanach do Watykanu z duszą przepełnioną modlitwami m.in. o to, że jak zginąć to godnie
_________________ Io sono il Lupo, impronte sulla neve, impronte presto cancellate...
...bue bue bue...
...ja nic nie wiem...nie mam nic do powiedzenia...
obstawiam że przejdzie Liverpool (za to że Arsenal pokonał Milan nie będę za nim ;P),
Roma-Manchester...hmm...wolałabym Rome, już dawno nie widziałam jej w 1/4, potem Barcelona :D, no i Chelsea, wątpię żeby Fenerbahçe się udało ;)
Po ManU można sie bylo tego spodziewac ;] Nie oglądałam wczoraj spotkan, "uczyłam sie" :P ale jestem zaskoczona, ze Chelsea przegrała.
A tak w ogole temat brzmi Liga Mistrzow... wiec warto obwiescic to całemu swiatu, ze nasza Skra Bełchatów w turnieju Final Four Ligi Mistrzow siatkarzy zajeła 3 miejsce!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum