Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Olimpiada: Pekin 2008
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-07-29, 21:36   Olimpiada: Pekin 2008

Temat zbiorczy do dyskusji przed,po i w trakcie.Wielkimi krokami zbliża się to wydarzenie wazne chyba dla każdego sportowca,zarówno kibicowego jak i wyczynowego.Liczymy wszyscy na udane starty polaków a ja także na to iż USA zdobędzie złoty medal w kosza niszcząc wszystkich na drodze w pięknym stylu,bo tak bym chciał ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

was01 

Wysłany: 2008-08-11, 00:39   

temat się zbytnio nie rozwinął :-P Ale podsumuję pierwsze dni. Polska mocno zawodzi (pływacy) choć nadzieje jak zwykle były wielkie. Ładnie grali dziś piłkarze ręczni (poza małymi fragmentami gdzie tracili koncentracje i pieorzyli proste akcje). Siatkarzy nie widziałem ale rozgromili Niemiaszków 3-0 więc tyż dobrze było. :-P I tak jak się spodziewałem nagle pojawili się sportowcy Państwa Środka o których nie słyszano specjalnie wiele a zadziwiają wynikami (pływacy głównie bo o ile mi wiadomo w pływaniu to Chiny potęgą nigdy nie były). No i zajmuja pierwsze miejsce w klasyfikacji medalowej.

MaaD 

Wysłany: 2008-08-13, 18:44   

tragedia :shock:
I uprawiać fantastyczny sport."

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-08-13, 19:10   

Dokładnie...to olimpiada letnia a wydaje się jakby była zimowa.Dajemy caiał we wszystkim a w tym co jest odwrotnie to jesteśmy io tak daleko od celu,że strach,że tez w tym damy ciała ;-)

Potrzeba szybkiej reformy sportu...
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

mrowka_eliza 

Wysłany: 2008-08-14, 12:39   

No co wy! Dzisiaj coś szalejemy. Myślę tu o siatce i judo! :mrgreen:

Tekst dnia: "Sędziowie się na nas uwzięli, faworyzują Chinki" :lol: - zapomniałam dodać , że przy różnicy punktów 25:45

:121:

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-08-14, 12:48   

Narazie tylko siatkarze,jeden judoka i piłkarze ręczni pokazują że jakoś można .Reszta najlepiej żeby wróciła już do domu.Po prostu śmiech na sali.Wstyd.Dzisiaj jak usłyszałem wywiad z Korzeniowskim po jego występie to spadłem z krzesła .....ze śmiechu.

bdz 

Wysłany: 2008-08-14, 13:15   

garnek napisał/a:
Narazie tylko siatkarze,jeden judoka i piłkarze ręczni pokazują że jakoś można .Reszta najlepiej żeby wróciła już do domu.

Jeszcze nie można zapomnieć o Leszku Blaniku, finał w konkurencji: skok przez stół odbędzie się 18.08. W eliminacjach poszło mu bardzo dobrze, zobaczymy czy uda się zdobyć jakiś medal. Ciekawa też jestem co zaprezentuje Monika Pyrek.

garnek 
garnek

Wysłany: 2008-08-14, 13:22   

"Reszta do domu" to miałem na myśli tych co juz nie mają po co tam być.Nawet nie nadają się na kibiców którzy by wspierali pozostałych.Tych co jeszcze mają szansę coś zdobyć jak na przykład Blanik.

was01 

Wysłany: 2008-08-14, 16:08   

No to pozastali Blanik, piłkarze ręczni, siatkarze o ile ich nie zje stres i Monika Pyrek która złota i tak nie zdobędzie. 4 medale dla jednej z najliczniejszych reprezentacji IO. Żenada.

A najbardziej wkurwia mnie jak nasi sportowcy mówią że dla nich sukcesem jest już sam fakt brania udziału w IO. To jest sukces dla krajów np. Bangladeszu, Mozambiku, Fidżi gdzie nie ma ani specjalnych warunków do uprawiania sportu ani pieniędzy na wyposażenie. A nasi sportowcy którzy dostaja kupę szmalu i mają gdzie trenować takie rzeczy mówią. :evil: I jeszcze "sukcesy" typu 'pobicie rekordu polski'. No fanastycznie, tylko czy trzeba jechac na drugi koniec świata żeby pobijać rekordy polski?

hook 

Wysłany: 2008-08-15, 12:43   

Mi sie olimpiada bardzo podoba, poza tym, że nie mam telewizora, Polacy jak dotąd jeszcze medalu nie zdobyli (choć już czytałem że walczyć będą szpadziści o złoto:D ) oraz to, że igrzyska odbywają się w kraju gdzie demokracji i przestrzegania praw człowieka próżno szukać to mi się baaardzo podoba to wszystko.. i duch olimpijski, też mi się podoba, mamona, mamona, mamona.. a sport gdzieś tam daleko w tyle;)

bdz 

Wysłany: 2008-08-15, 15:58   

hook napisał/a:
choć już czytałem że walczyć będą szpadziści o złoto:D

Niestety złotego medalu nie udało się zdobyć, ale jest srebro - pierwszy medal Polaków na tych Igrzyskach.

Aha, warto zaznaczyć, że słowo olimpiada to okres pomiędzy kolejnymi igrzyskami, więc tak naprawdę nie mamy do czynienia z "Olimpiadą w Pekinie", ale z Igrzyskami Olimpijskimi w Pekinie. Ale to tak na marginesie tylko. ;-)

hook 

Wysłany: 2008-08-15, 19:06   

bdz napisał/a:
Niestety złotego medalu nie udało się zdobyć

HAH!! Udało się w pchnięciu kulą :D Gratki Polsko :D

Lua 

Wysłany: 2008-08-16, 17:03   

no i srebro w szermierce, ale to slabiutko jak narazie ;) liczylam na cos w plywaniu ale sie przeliczylam. trzymam kciuki za wioslarzy.

___

btw, nie mam polskich znakow na walijskim laptopie.

szalikowiec 

Wysłany: 2008-08-17, 19:01   

nie wiem jak wy, ale dla mnie wielkim zawodnikiem okazał sie na tej olimpiadzie Kołecki. mimo ze nie wygrał to pokazał wielki charakter i wole walki. szacunek

MaaD 

Wysłany: 2008-08-18, 16:10   

O ile niedziela nalezala do Polakow, dzisiaj w wiekszosci konkurencji zdecydowanie nam sie nie ukladalo. Jedynie nasze druzyny nie zawiodly. Wiecej, wiecej medali! :shock:
I uprawiać fantastyczny sport."

Odpowiedz do tematu