Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
PlusLiga mężczyzn- siatkówka.
Autor Wiadomość
Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-09, 00:39   PlusLiga mężczyzn- siatkówka.

Macie swoich faworytów w PLS? Swój ukochany zespół? Ulubionego zawodnika? Trenera? Kogo stawiacie w roli przegranego tegorocznej ligi?

Moim ukochanym zespołem jest ZAKSA Kędzierzyn- Koźle od wielu lat. Kibicuję temu klubowi, jeżdżę za nim po kraju, oddaję mu sercę. A co do wyników ZAKSY w tym roku, to mogę powiedzieć tylko tyle, że nastroje przed sezonem były kapitalne, a oczekiwania bardzo wygórowane. Stawiano ich w roli faworytów nie pamiętając jednak, że to nie nazwiska na kartce wygrywają spotkania. Tak, Zagumny, Ruciak, Gato, Jarski, Czarnowski, Świder, to wszystko zobowiązuje. Zobowiązuje i wręcz zmusza do dobrej, ambitnej gry. Każdy oczekiwał wyników. Wieluń, Polibuda, Fart Kielce, Jastrzębie? Szybkie 3:0 i do domu. Mieliśmy walczyć ze Skrą i Resovią o mistrza. Na razie niestety tej walki nie widać, nie ma ambicji i chęci wygrywania. Czyżby zawodnicy pokroju Gumy doszli do wniosku, że "kontrakt ma, pieniadze będą, nie muszę już nic więcej''? Wydaje mi się, że nie.
Jestem fanem ZAKSY od kilku lat i wiem, że ten zespół stać na lepsze wyniki. Pokażą w Play Offach co potrafią, na pewno. ZAKSA GRA NA MAKSA!

Zaskoczeniem jest AZS Częstochowa, który od paru sezonów sytuował się gdzieś w środku, glębi tabeli. A tu? Proszę. Murek wrócił, Nowakowski dojrzał i łupią chłopcy z każdym. Dzisiaj z Olsztynem przegrali, ale w 5 setach, co i tak jak na ich obecną formę jest zaskoczeniem.

Faworyt? Chciałbym ZAKSĘ, chciałbym w końcu kolejne mistrzostwo. Chciałbym takich osiągnięć jak za czasów pamiętnego Mostostalu! A patrząc realnie? Skra, bankowo. Z takim budżetem, nazwiskami, z takim szerokim składem i równą ławką rezerwowych w tym kraju, może poza wyjątkowymi meczami, nie podskoczy im nikt.

Zapraszam do dyskusji. :mrgreen:

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-19, 12:28   

Czyżby forumowa brać nie okazywała zainteresowania polską siatkówką? Toż to piękny sport, silna liga, znakomite osiągnięci. Znajdzie się też coś dla pań. Tak, przystojni zawodnicy.

Jestem doprawdy niepocieszony tym brakiem zainteresowania. :lol:

Spleen 

Wysłany: 2011-01-24, 14:41   

To ja Cie pociesze,bo ja się interesuje,a nawet sama gram:).Ale z drugiej strony Cie zasmuce,bo mój faworyt to Resovia Rzeszów.Skoro już zdobyli wice to widocznie stać ich na więcej,tym bardziej mając Grozera na ataku i Igłe-Libero;).Wkurzyłeś mnie tym hasłem:
"Znajdzie się też coś dla pań. Tak, przystojni zawodnicy."
No i co z tego?
Wpieprza mnie to ogromnie że wśród damskiej części kibiców i fanów przeważają delikwentki "interesujące"się daną drużyną/zawodnikiem nie z względu na jego umiejętności a wygląd zewnętrzny.A reszta od razu wrzuca wszystkich do jednego worka mniemając,że wszystkie są takie,a tu niespodzianka,bo nie:).I jeszcze zgodzę się z stwierdzeniem że liga dobra,a nawet zaryzykuje że lepsza od włoskiej i rosyjskiej,i mam ku temu podstawy-nie mówiąc o tym że nie mamy problemów z wypłaceniem się zawodnikom,to stale się rozwijamy,a jakoś nie potrafię tego dostrzec u obu wyżej wymienionych.

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-01-24, 17:49   

Ja gram na w-fie często w siate! Całkiem dobrze mi idzie, bo umiem serwować z wyskoku! A co do profesjonalnych rozgrywek: interesuje się na tyle, że jak reprezentacja Polski gra na ME bądź MŚ to oglądam na Polsacie prawie każdy mecz! Co do ligi polskiej: nie mam zdania, ale zapewne kibicuje jakieś drużynie z Poznania ;]

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-24, 19:51   

@Spleen.
Nie wrzucam wszystkich pań do jednego wora, tak po prostu często bywa, że interesują je przystojni zawodnicy.

Co do Ligi. Resovii nie lubię. Nie lubię ze względu na to, że dążą do grania całą szóstką zawodnikami zagranicznymi. Nie podoba mi się to, że w polskiej lidze gra tylu zagraniczniaków. W Resovii tym bardziej. Teraz naturalizowali Achrema (bo tak się teraz nazywa, już nie Akhrem). Grozer? Toż to najsłabszy punkt całej Sovii. Przeciętny atakujący, tak samo jak u nas w Kędzierzynie Kuba Jarosz. Wielka gwiazda, a zawodnik dysponujący jedynie siłą i zamykający oczy przy każdym ataku. Ale Travica go nie zdejmie, bo przecież prezentuje włoską szkołę trenerską. I to jest błąd, choć Stelmach robi to samo. Józefacki za Grozera na boisko i Resovia może powalczyć z każdym, nawet ze Skrą. Igła? To trzeba ci oddać, że masz racje. Jak dla mnie, poza Zatorskim najlepszy libero w lidze. Nie powinien dostawać już powołania do kadry, bo na posterunku jest Dębiec, Wojtaszek i Zator. Myślę, że w tym sezonie mają realne szanse na srebrny medal, bo do Skry to im (nie)stety jeszcze bardzo daleko.
Martwi słaba postawa Piotrka Gacka w ZAKSIE.
Właśnie niedawno wróciłem z Warszawy z finału Pucharu Polski. I widać wyraźnie kto ma jakie szanse medalowe i że Skra miesza i dzieli w lidze.

PlusLiga nie jest mocniejsza od rosyjskiej i włoskiej ligi. To Włosi mają na koncie zwycięstwo w Lidze Mistrzów (Trentino), a Rosjanie mają lepsze zespoły (Zenit, Rubin). No i mają najlepszych graczy oczywiście dzięki najlepiej opłacalnym kontraktom.

@radi
Graj w siatkę bo to piękny sport w którym zawsze coś się dzieje i nie można się nudzić. Ja sam gram i sobie chwalę. Jak masz TV4, to w soboty i czasami w środy leci PlusLiga, zobacz!

Spleen 

Wysłany: 2011-01-26, 13:38   

Wiedziałam że o tym wspomnisz;].No cóż,też mi się to nie podoba,ale wpływu na to nie mam.Jednak to nie jest dla mnie wystarczający powód żeby przestać kibicować Resce.Co do Aleha,to sądzę że to była JEGO własna decyzja,myślę że po prostu lepiej mu się żyje w Polsce gdzie są lepsze standardy życiowe niż w Białorusi.Co do Grozera to się nie odwołam bo z tym Józefackim to masz 100% racji,no wiec nie ma co dyskutować.Ale nie zgodzę się z tym że to przeciętny zawodnik.Ano wiem że Skra miesza,dzieli i w ogóle aż strach wymawiać nazwę i tak dalej.I źle mnie zrozumiałeś,nie chodziło mi o to która liga mocniejsza,ale gdzie się lepiej gra.Swoją drogą jak obstawiasz dzisiejszy mecz Jastrzębski Węgiel kontra Wieluń?wiem że Węgiel jedną ręką wygrał na wyjeździe 3:0,ale coś mi mówi że tym razem już im tak łatwo nie pójdzie...zważywszy na tą ich formę która przypomina sinusoidę...

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-26, 13:57   

Będę się upierał, że Grozer jest przeciętny. W kadrze nie, ale w PLS nic ciekawego nie pokazuje? Nie kibicuję Resovii nie dlatego, że ma wielu zagraniczniaków. Po prostu podoba mi się styl gry ZAKSY Kędzierzyn, mieszkam i wychowałem się niedaleko Kędzierzyna. Nie podoba mi się to, że na najważniejszych, newralgicznych pozycjach Sovia stawia na zagranicznych. Nie oszukujmy się: Baranowicz, Cernic, Grozer, Alek, Millar, Ilic. To wszystko zagraniczni siatkarze. Nie mówię, że nie lubie Reski, po prostu jej nie kibicuję. Aleh mówił, że sam podjął tę decyzję, ale pod naporem klubu, żeby Ryan Millar mógł załapać się do szóstki, przez co Wojtek Grzyb usiadł na ławie.
Ptaki wygrają z Wieluniem. Nie ma bata, aż tak słabi nie są. 3:1 dla Jastrzębia. Wieluń gładko spadnie z ligi. Ważniejsze dla mnie jest spotkanie ZAKSY z Delectą Bydgoszcz. Galaretki są dosyć mocne w tym sezonie. A my mamy jeden punkt straty do AZS-u Częstochowa, który gra z Fartem i modlimy się, żeby stracił tam chociaż punkt. Za dwie godzinki na halę i będziemy drzeć mordy byle ZAKSA wygrała.

ZAKSA GRA NA MAKSA!

Spleen 

Wysłany: 2011-01-26, 14:23   

Ja kibicuję Resovii tak mniej więcej od 2008 roku,wcześniej bardziej interesowałam się koszem,aż nadszedł czas kiedy mój ekhem,wzrost się już nie nadawał do tej gry,ktoś mnie zabrał na mecz siaty i przerzuciłam się na siatę,(tu przynajmniej nadaje się na Libero;>).Potem większa grupa znajomych z Rzeszowa można powiedzieć "przeciągła mnie na swoją stronę"no i tak zostało.Bo tu u mnie w mieście to tragedia, mam tylko dwie znajome które tak samo jak ja się interesują,na dodatek jedna jest za Skrą a druga za Czewą.Ja się nie oszukuję,też potrafię wydedukować to co Ty;].Gdzie to usłyszałeś o Alehu,pierwsze słyszę,choć nie wykluczam że prawdziwe.Obecnie siedzę w szpitalu wiec jestem do tyłu i trochę niedouczona jeśli chodzi o najnowsze informacje.Co do Galaretek i Twojej ZAKSY,przyznam się bez bicia,nie odzywałam się bo akurat chwilowo jestem za Delectą z racji tego że gra w niej Siltala jeden z moich ulubionych zawodników ogólnie.To będzie pewnie pytanie retoryczne,ale widziałeś tą akcje z nogą w jego wykonaniu?to była MIAZGAAA.Mimo wszystko dobrze życze ZAKSIE:).

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-26, 15:24   

Widziałem. Silti jest ok, tak jak większość Finów. Aleh sam mówił, że klub stwierdził, że jego polski paszport dobrze im wszystkim wyjdzie.
Ciekawe, czy znowu Grzesiek Szymański znowu w Kędzierzynie nie będzie chciał udzielić wywiadu, bo stwierdzi że Kędzierzyn to wieś a on na wsi się nie wypowiada. Tak już kiedyś było. Nie powiedział nic bo on nie wieśniak.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2011-01-26, 16:09   

Hindenburg napisał/a:
Czyżby forumowa brać nie okazywała zainteresowania polską siatkówką? Toż to piękny sport, silna liga, znakomite osiągnięci. Znajdzie się też coś dla pań. Tak, przystojni zawodnicy.

polska liga wygląda tak: w siatkówkę gra 12 zawodników, a na końcu i tak wygrywa skra. to sie robi powoli nudne.

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-26, 16:25   

Nie robi się nudne.
Nie walczy się tylko o mistrzostwo, bo walka o miejsca pozostałe jest bardzo zacięta i zażarta. I Resovia, i ZAKSA, i Czewa, i Polibuda Warszawa, i Delecta mają szansę na medal, więc walka trwa i na pewno nie jest nudno.
A Skra? Skra to zespół doskonały.

Spleen 

Wysłany: 2011-01-26, 17:13   

Jak wyżej+Skra zespół kasiasty;].
Ou,nie wiedziałam że Grzesio ma takie (za)wysokie mniemanie o sobie,intresting.

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-26, 19:33   

Hej łopa.
ZAKSA 3 : 0 Delecta.
Grzesio bufonek coś się dzisiaj nie popisał. Mu trener Wspaniały nawet powiedział, że jest na boisku tylko dlatego, że Konarskiego nie ma i nie ma go kto zmienić. Ma o sobie Grześ wysoką samoocenę. Mówi, że przecież jest wielkim i dobrym zawodnikiem z miasta (wtedy grał w JAstrzębskim Węglu) i w wiosce takiej jak Kędzierzyn nie może się wypowiadać bo nie jest wieśniakiem. Skra wygrywa 2:1 narazie z Polibudą. Wieluń WYGRYWA z Jastrzębskim 2:1, ale jeszcze wiele się może wydarzyć. Resovia wygrywa z Olsztynem.
No i najważniejsze. Czewa przegrywa w Kielcach z Fartem 2:1 i już straciła punkt i pewnie będzie na 4 miejscu a na 3 wejdzie ZAKSA:) Świetnie. :)

Genialna jest ta liga. Moje całe życie się kręci wokół niej i na niej opiera:)

Spleen 

Wysłany: 2011-01-28, 12:25   

I dobrze mu pojechał;D.Ja nie lubię zawodników co dużo mówią a mało pokazują,a znalazłoby się kilku takich.Co do Wielunia i Jastrzębia,to jak widać dobre miałam przeczucie.To nie jest ta sama drużyna co kiedyś...no i brawa dla ZAKSY:).

Hindenburg 

Wysłany: 2011-01-28, 12:35   

Jastrzębie ma 3 zawodników na poziomie: Gaspariniego, Divisa i Grzesia Łomacza. Tyle.

Odpowiedz do tematu