Wysłany: 2008-06-07, 17:01 Polska - Niemcy EURO2008
Jutro gramy pierwszy mecz z Niemcami na Euro
Szczerze powiem, dawno nie czułem takiego napięcia przed meczem reprezentacji, widać to wszędzie, w tv, na ulicach (we Wrocku kupe aut z flagami na dachach, flagi na budynkach)..
obstawiam wynik: 2:0 !! dla Polski
na youtubie fajowskie filmiki przedmeczowe, tak jak ten:
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Mecz jak mecz, szkoda tylko, że media ze sportu zrobiły wojnę polsko-niemiecką. Teraz teoretyczna przegrana zrodzi faktyczną kompromitację naszej drużyny, a że składu tak mocnego jak Niemcy nie mamy (i to już od dawien dawna), przypominać chyba nie trzeba.
Wierzę w Polaków, bo Portugalię pokonać potrafiliśmy. Trzeba jednak umieć rozgraniczyć historię/politykę od sportu, który powinien być neutralny i jednoczyć zamiast dzielić. Cholernie górnolotnie to brzmi, ale niestety mam taką przypadłość, że krew mnie zalewa gdy widzę kretynizm w mediach (objawiający się zresztą po obu stronach).
Chciałbym zobaczyć dobry mecz, zakończony 3 pktami dla Polaków, nieważne w jakim wyniku, byleby z ładną grą okraszoną zwycięstwem.
Hah, fajowy filmik.
O jutrzejszym meczu powiem tyle.. moze Boruc nam bramke strzeli, hihi. Sie nie moge doczekac jutrzejszego spotkania. Stanowczo za duzo sie o nim mowi, by go nie obejrzec.
Teraz teoretyczna przegrana zrodzi faktyczną kompromitację naszej drużyny, a że składu tak mocnego jak Niemcy nie mamy (i to już od dawien dawna), przypominać chyba nie trzeba.
Nie zrodzi. Wszystko zostanie wytłumaczone kontuzjami trapiącymi nasz zespół, szczególnie Błaszzczykowskiego.
Co do wyniku? Realnie dobrze będzie jak skończy się 0:1 dal Niemiec, chodź myślę, że będzie 0:2.
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
lzp: Etam, jak przegramy to trudno, nie pierwszy raz i nie ostatni.. tylko, że my ten mecz wygramy, dość miernoty w tym 40 milionowym kraju, prawie 30 lat posuchy musi się skończyć
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
myślałam że mamy szanse, ale po ostatnim meczu z Danią...słabo jest jak na razie. mam nadzieję że teraz będzie lepiej...słyszałam, że Błaszczykowski nie zagra (?). Jeśli tak to wielka szkoda. Może uda się chociaż zremisować... ale chyba będzie 2:1 dla Niemiec...
EDIT: niech Wam będzie... wygramy! 2:1 dla Polski!
Nie chodzi tu o samą wygraną .... Mi najbardziej zależy na ujrzeniu nagłówków niemieckich gazet po meczu "Polacy grali brutalnie", "Sędzia odebrał nam zwycięstwo", "Agresywni Polacy", "Przegralismy przez kiepską murawę" itd :)
_________________ "Mówi się, że nie można żyć bez miłości. Osobiście uważam, że ważniejszy jest tlen."
Dr. Gregory House
Nie chodzi tu o samą wygraną .... Mi najbardziej zależy na ujrzeniu nagłówków niemieckich gazet po meczu "Polacy grali brutalnie", "Sędzia odebrał nam zwycięstwo", "Agresywni Polacy", "Przegralismy przez kiepską murawę" itd :)
Jak narazie się zanosi że będziesz musiał jeszcze 4 lata poczekać
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum