Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Serie A
Autor Wiadomość
Marianne 

Wysłany: 2009-07-25, 20:55   

Moth: przeciez to Mer napisała, mamy teraz wroga w serie A :P

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-07-25, 22:58   

E tam, Milan ma to do siebie, że traci punkty z ogórkami :mrgreen: ;-) .

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

jordi

Wysłany: 2009-07-26, 17:06   

Mer napisał/a:
A co sądzicie o drużynie żótło-czerwonych?

niedoceniani, to takie skromne Newcastle ligi włoskiej, zawsze nieprzewidywalne i mimo niezbyt imponującego skladu respektowane na wlasnym podworku, ale jak zaznaczył Moth, nie dalej jak tylko wlasne podworko.
Roma interesowalem sie bardzo za czasow gry Batistuty i choc lubię Tottiego to niestety muszę przyznac że nie jest to już ten sam zawodnik co kiedyś, obniża loty, gra nierowno, ale nie sledzę na tyle serie A by nie-powierzchownie ocenić poszczególnych zawodnikow.
Wiem tylko że Riise czy Baptista to wcale slabi zawodnicy nie są a i Cicinho to pozostałośc po "resztkach" galaktycznego Realu, a i wcale niezły.

Mer, do pytania co do numerów, Zawodnicy moga obrac każdy numer od 1 do 99 bo muszą to byc numery dwucyfrowe, aczkolwiek w NBA dopuszczalne sa/były numery typu "00" bo taki numer nosił Robert Paris z czasow gry u boku Jordana w Chicago Bulls.
O ile koszulka nie jest już sygnowana nazwiskiem, piłkarz może grac z róznymi numerami w meczach kontrolnych, towarzyskich.
Ograniczenia numerów mają tez miejsce w danym klubie, gdzie piłkarz jest tak znaczącym zawodnikiem dla zespołu że po zakonczeniu kariery nie może nikt w tym klubie grac z numeren np. 10, chyba że klub/zawodnik zastrzega sobie też wyjątki od reguły.
Numerologia piłkarska, sportowa, to w ogóle fascynujący temat :D czesto piłkarze kłócą się jak dzieci o te numery. Za numer najczęściej noszony przez największe gwiazdy - uważany jest nr 10... a w Polsce zawsze będzie mi się on kojarzyć wyłacznie z Wojtkiem Kowalczykiem ;)

Hmm, chyba zbyt powaznie podszedłem do tematu :D

p.s.
Moth napisał/a:
Milan ma to do siebie, że traci punkty z ogórkami :mrgreen:

o jaaa.. Mer bij go :D
A i uwazaj bo wasz lokalny rywal się zbroi strata: Ibra prawie rowna się Kaka, bo wasza strata większa, ale Inter zyskuje za to Hleba i Eto'o (odejście Crespo czy Figo to w sumie nie strata), mineły co prawda ich współwłasności ale redukcja strat nowoprzybyłymi
wy straciliście Szewe, Bekse, Maldiniego słabo wzmacniając ich pozycje bądź alternatywne, Abate? di Gennaro?
Moth, Marianne będą jakies konkrety w Milanie?

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-07-26, 17:49   

Na tę chwilę ucichła sprawa z Lusiem Fabiano, zobaczymy jak to się skończy, ponoć Łysy znalazł jakieś kruczki prawne, które pozwolą ściągnąć brazylijczyka za 14mln (!).

Poza tym został zrobiony świetny interes, jeżeli chodzi o pozyskanie obrońcy - świetnie prezentujący się w Pucharze Konfederacji Amerykanin, Onyewu, przeszedł do Milanu na zasadzie wolnego transferu. Wraz z odejściem Kaki i Ancelottiego, motorem napędowym rossonerich będzie zapewne Ronaldinho, który błysnął dawnym geniuszem w sparingu z The Blues (fakt, faktem - porażka była, ale w takich meczach nie wynik jest ważny, a gra - ta natomiast była świetna, ofensywna i eksperymentalna. Bramki, z obu stron - fenomenalne).

Milan nadal ma konkurencyjny skład, teraz z szeregiem młodych nazwisk, przeniesionych do pierwszego składu z primavery, oraz tych, którzy wrócili z wypożyczenia. Na transfery nie poszło na razie sporo pieniędzy, podobno ma być pozyskany jeszcze jakiś napastnik, ale znając zarząd ACM, czeka nas jeszcze kilka niespodzianek. Najważniejsze, że do gry wrócił Nesta, że Thiago Silva prezentuje całkiem niezłą formę i że wreszcie obrona zaczyna przypominać tę z najlepszych czasów. Jak będzie faktycznie - to ostatecznie zweryfikuje boisko. Nastawiam się oczywiście na to, że będziemy trzecim zespołem ligi, wierzę jednak w powodzenie Milanu na europejskich boiskach, bo nie ma co ukrywać - walka na kilka frontów na pewno się nie sprawdzi. Nie z takim składem, nie z taką ławką.

I tak bajdełej - z tą 'stratą' Szewy to bym nie posuwał się tak daleko - w tej chwili to cień niegdyś wielkiego zawodnika i będąc teraz w składzie, blokował miejsca, ciągnął pensję i nic nie dawał w zamian, także ja jestem zadowolony, że ostatecznie wrócił do Londynu.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-08-06, 14:38   

Cytat:
Potwierdziły się podejrzenia włoskich mediów w sprawie tożsamości napastnika, którego transfer zapowiedział wczoraj Silvio Berlusconi. Adriano Galliani został dziś zagadnięty przez dziennikarzy, gdy wchodził do siedziby klubu przy Via Turati. Wiceprezydent rossonerich potwiedził, że chodzi o Klaasa Jana Huntelaara: “Osiągnęliśmy już porozumienie z Realem. Huntelaar przejdzie na zasadzie transferu definitywnego. Dziś wieczorem przyleci do Mediolanu, a jutro przejdzie testy medyczne i podpisze kontrakt.”

Według hiszpańskiej prasy Milan zapłaci Realowi 15 milionów euro, a Holender będzie pobierał pensję w wysokości od 3 do 4 milionów euro rocznie. Jak podaje internetowe wydanie La Gazzetta dello Sport, 26-letni napastnik ma się pojawić w Mediolanie około godziny 14.

No, myślę, że napad wygląda już całkiem ciekawie. Huntelaar stylem gry przypomina Inzaghiego - może nie efektownie, ale za to efektywnie. Mam nadzieję, że będzie godnym następcą Pippo, ale to zweryfikuje sezon.

Brak jeszcze sensownego bocznego obrońcy i zagadką pozostaje fakt, czy Abbiati dalej będzie grał pierwsze skrzypce między słupkami.

Big Sun

Wysłany: 2009-09-08, 19:10   

Serie A to od dawna moja pasja. Tzn ulubiona liga się wie. Kibicuję SSC Napoli już dobre 3 lata i właśnie jeśli chodzi o mecze najbardziej ciekawią mnie Włochy.

Odpowiedz do tematu