Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Serie A
Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-05-26, 13:23   Serie A

Juhu juhu juhu..
moja najukochańsza drużyna.. z która jestem od zawsze na dobre i na złe.. wraca na stare śmieci..tam gdzie jej miejsce. Juventus powraca do Serie A

http://sport.onet.pl/0,12...toreportaz.html

Milan, Inter.. teraz zobaczymy jak przebiegac będą rozgrywki od nowego sezonu. slyszalem juz o kilku wzmocnieniach, ktore ma dostać Juventus. I najwiekszym prezentem dla mnie bedzie to, że znowu zdobeda Scudetto. Juventus pokazał, że ma charakter godny wielkiej drużyny..i stawił czoła preszkodom jakimi byly oskrżenia dzialaczy wloskiej pilki. Mysle, że grzechy zostały odkupione. Wraca mistrz, wraca pogromca.. Stara Dama pokaże na co ją stac w przyszłym sezonie.

FORZA JUVE !!

dennis 

Wysłany: 2007-06-09, 14:20   

Jeżeli chodzi o Milan, to akurat oni wcale nie zyskali na naszej degradacji, zajęli 4te miejsce w lidze, co od dobrych paru sezonów chyba(nie interesuję się nimi, to gdybam) nie zdażyło... ale co do Interu to się zgodzę, zobaczymy czy są tacy twardzi i znów 'obronią' scudetto... czekam na kolejne zwycięstwa, przede wszystkim w derby d'italia... w ostatnich latach czołówka bardzo się wyrównała, dużo zespołów jak palermo czy fiorentina nadrabiają systematycznie zaległości, do tego może dojść także torino, które od nowego sezonu współpracować będzie z Walterem Novellino, imo jednym z lepszych trenerów we Włoszech, o czym choćby świadczy zainteresowanie Juve jego osobą po odejściu Deschampsa... tak więc takie drużyny jak: Juve, Milan, Inter, Roma, Lazio, Viola, Palermo i Torino mogą nam zapewnić jeden z najlepszych sezonów w Serie A od wielu, wielu lat. Tak jak ten ostatni był najgorszym od lat i nie dlatego, że nie było w nim Juve, mówię zupełnie obiektywnie, że był nudny... nie byłbym takim optymistą jak Ty Chainer, co do zdobycia przez Juve miszcza, oczywiście chciałbym, ale tacy jak my właśnie wywierają chorą presję, a lepiej dać klubowi robić swoje... lepiej się nie nastawiać i się wykurwiście miło zaskoczyć, niż chodzić z głową w chmurach i później załamać... co do odkupienia win, to jeszcze przez długie lata będą nam wypominać, że jesteśmy złodziejami i będą nas identyfikować z triadą, po której nie ma śladu w naszym klubie... Forza Calcio!

www.myspace.com/invitropl

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-09, 14:34   

dennis napisał/a:
Jeżeli chodzi o Milan, to akurat oni wcale nie zyskali na naszej degradacji, zajęli 4te miejsce w lidze

Może wszystko wyglądałoby inaczej, gdyby nie kara ujemnych punktów, i do końca brak pewności, przez pytanie "a jak to nie wszystko? Co się jeszcze stanie?"
No, ale to gdybanie. Na dzień dzisiejszy cieszę się ze zdobycia pucharu Ligi Mistrzów.

Nie powiem, że Carletto planował 'olanie' serie A i wygranie LM, bo to bujda, ale nie jest przecież taż tak źle. Rossoneri ten sezon zakończyli na najgorzej pozycji od dobrych paru sezonów, zaprzepaścili parę szans na początku rozgrywek ligowych, i teraz to się odbiło. W każdym razie - wola walki i determinacja, doprowadziły nas do pucharu LM i zagwarantowały przyszłoroczny występ w tej klasowej piłkarskiej imprezie.

Co do serie A, liczyłem na wyższe miejsce, przynajmniej 3, które przez pewien czas było nasze... niestety, nie udało się. Mam nadzieję, że przy wznowieniu sezonu będzie już tylko lepiej i ACM będzie grać tak, jak to zrobił w spotkaniu z ManU.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

dennis 

Wysłany: 2007-06-09, 16:21   

Zapomniałem również wspomnieć o dwóch innych beniaminkach SerieA, jakimi raczej bedą Napoli i Genoa, jak wiadomo są to kluby z tradycjami... Genoa to 9krotny mistrz włoch, chociaż ostatnie sukcesy świętował chyba jeszcze przed wojną, co nie zmienia faktu, że trzeba mieć na nich oko, już dokonują poważnych wzmocnień jak choćby Marco Di Vaio, były reprezentant włoch i zawodnik Juventusu oraz Monaco czy też Valencii... Napoli to bez wątpienia klub z czołówki Calcio, 2 tytuły mistrzowskie nie robią może wrażenia, ale klub ten przynajmniej mi zawsze kojarzył się z czołówką, szkoda, że 3 lata temu zbankrutowali, ale widać przez to ich klasę, w dwa sezony awansowali z SerieC1 do SerieA. Najlepsze czasy przypadają chyba na lata gry Diego Maradony, Ciro Ferrary i innych znakomitych grajków, jak się nie mylę przygodę trenerską w Napoli zaczynał Lippi, Mistrz Świata Fabio Cannavaro jest wychowankiem tego klubu, a sam klub zajmuje 4te miejsce pod względem ilości kibiców we Włoszech, bodaj 7.5mln i tylko Milan, Juve oraz Roma/Inter(nie jestem pewien) mają więcej... naprawdę zapowiada się smaczny sezon, znając SerieA trafi się jakiś zespół niespodzianka jak to w tym roku miało miejsce z Empoli, w zeszłym roku takim klubem było Livorno, a jeszcze wcześniej Udinese... będzie smacznie :) już nie mogę się doczekać mercato i prawdziwych konkretów transferowych, a nie tylko plotek...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-09, 16:27   

Niespodzianką roku było Palermo, które mnie zszokowało swoją postawą na początku sezonu. I nawet przy tragicznej końcówce, przy niemal samych porażkach, są w górnej (6. lokata) strefie tabeli. Szacunek.
Chociaż, fakt, bo zaraz za Palermo ze stratą czterech czy trzech pktów, uplasowała się Empoli. Ale nie ma co ukrywać, przez to zamieszanie z aferą korupcyjną, serie A stanęło na głowie ; ).

dennis 

Wysłany: 2007-06-09, 17:54   

Moth napisał/a:
Niespodzianką roku było Palermo, które mnie zszokowało swoją postawą na początku sezonu. I nawet przy tragicznej końcówce, przy niemal samych porażkach, są w górnej (6. lokata) strefie tabeli. Szacunek.
Chociaż, fakt, bo zaraz za Palermo ze stratą czterech czy trzech pktów, uplasowała się Empoli. Ale nie ma co ukrywać, przez to zamieszanie z aferą korupcyjną, serie A stanęło na głowie ; ).

Dla mnie Palermo nie było niespodzianką, no może na początku sezonu kiedy trzymali się dzielnie na 3 miejscu, ale już w poprzednim sezonie udowodnili, ze są dobrzy zajmując w sezonie 05/06 6 czy tam 7 miejsce... w swoim składzie posiadali 2 mistrzów świata, tj. Barzagliego i Zaccardo(mam głupie wrażenie, ze ktoś mi jeszcze wyleciał z głowy :D ), a Empoli to zwyczajny ligowy średniak, jednak dobry sezon w wykonaniu Almirona i Saudati pozwolił im osiągnąć dobry rezultat na koniec i grę w P.UEFA.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-09, 23:15   

dennis napisał/a:
w swoim składzie posiadali 2 mistrzów świata, tj. Barzagliego i Zaccardo(mam głupie wrażenie, ze ktoś mi jeszcze wyleciał z głowy :D )

Może F.Grosso ? :)
dennis napisał/a:
Dla mnie Palermo nie było niespodzianką, no może na początku sezonu kiedy trzymali się dzielnie na 3 miejscu

No dla mnie własnie to 3 miejsce było szokiem. Nie spodziewałem się, że zaczną aż z takiego poziomu, chociaż przewidywalne było, że będą mieszać, posiadając w składzie oprócz w/w zawodników, takich graczy jak chociażby Amauri...

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-01-14, 16:38   

Podbijam temat o Serie A, zwłaszcza, że na forum mamy sporo kibiców Ligi Włoskiej i piłki nożnej w ogóle.

Co sądzicie o sytuacji przedstawiającej się w tabeli ? IMHO to ciekawa sprawa, chociaż "mój" Milan daleko w tyle (m.in. przez zaległe mecze), to i tak na brak emocji nie można narzekać.

Franz 

Wysłany: 2008-01-14, 19:57   

Ja uważam, że już teraz jest pewne, że mistrzem będzie Inter, bo po prostu na tą chwilę nie ma w Serie A drużyn mu dorównujących. Osobiście kibicuję już parę ładnych lat Juve i trochę się zmartwiłem remisem z Catanią, zwłaszcza że znów wzrosła strata do Romy... Jeśli chodzi o dalsze miejsca, to według mnie do eliminacji Ligi Mistrzów zakwalifikuje się raczej Fiorentina niż Udinese. Jak zwykle będzie ciekawa walka o utrzymanie, ale jednego spadkowicza można chyba wskazać już teraz i jest nim Cagliari. Nie uważam jednak żeby liga włoska była w tym sezonie zbyt ciekawa, to już nie te czasy gdy Juve tłukło się z Milanem o Scudetto do ostatniej kolejki...
Here we are now, entertain us''

Marianne 

Wysłany: 2008-01-20, 19:41   

Dzisiaj widzałam kawałeczk dosłownie spotkania Milan- Udinese. Mój Milan wygrał ale w doliczonym czasie.Na onecie mało napisali o spotkaniu. Czy ktokolwiek oglądał? Nie no, nie moge przetrawic że mamy 9 lokate ;/

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2008-01-21, 00:28   

Jeżeli jesteś zainteresowana, to na www.acmilan.pl są linki do skrótów bramek, na www.seriea.pl masz sprawozdanie z meczu.

Sam mecz był cholernie nudny, Udinese miało przewagę przy liczbie oddanych strzałów, jednak to my kontrolowaliśmy ogół gry; Gilardino, który wszedł na boisko z ławki rezerwowych (zmieniając Ronaldo), strzelił bramkę w 90', ratując nam 3 pkty.

Co do 9 lokaty - popatrz na liczbę rozegranych meczy. Mamy ich o trzy mniej od pozostałych klubów. Myślę, że w tym sezonie 4 miejsce, a może i walka o 3 lokatę, to cel Milanu. Po przerwie gra idzie nam zdecydowanie lepiej, mamy 6 pktów in plus, najpierw spektakularne zwycięstwo 5:2 nad Napoli (i to na San Siro, gdzie długo nie mogliśmy wygrać w tym sezonie), teraz skromne 1:0, ale w tabeli i tak poszliśmy w górę. 27 stycznia gramy u siebie z Genoą, nie jest to zbytnio wymagający przeciwnik, więc pogoń za czołówką powinna przeć do przodu ;). Wprawdzie odpuściliśmy Puchar Włoch, ale wydaje mi się, że są ważniejsze priorytety w tym sezonie, chociazby Liga Mistrzów, a i przy potencjalnym awansie Rossonerich do dalszej fazy PW byłby kłopot z terminami zaległych rozgrywek.

Marianne 

Wysłany: 2008-01-23, 16:18   

Za kogo mnie masz;P Linki znam, ale rzadko zagladam, glownie na onecie buszuje- szybciej.

3 zalegle spotkania, 9 punktow do zdobycia. Kuszaco brzmi ;) Jestem ciekawa kogo u naszych na bramce zobaczymy. Porownano ostatnio Ronalda do sinusoidy, wg mnie Dida to jeda wielka sinusoida :shock: O LM narazie jestem spokojna ;]

Lua 

Wysłany: 2008-05-03, 17:10   

jutro z tego co wiem derby: Milan-Inter :D oczywiście nie będę miała sposobności obejrzeć, dowiem się o wyniku już po wszystkim :( liczę oczywiście na zwycięstwo Milanu i dobrą grę wszystkich zawodników, fanom należy się jakaś rehabilitacja za LM (wg mnie nieudaną, 1/8 to za mało jak na Milan) :D

http://sport.interia.pl/p...derbach,1103798

haha! wygrali! :roll: :roll:

----------------

Edytuj posty.

***Moth

Meredith 

Wysłany: 2009-07-25, 18:25   

A co sądzicie o drużynie żótło-czerwonych? :)

Moim zdaniem tego sezonu nie można nazwać udanym. Kiepskie rozpoczęcie, potem pasmo wzlotów i upadków, a na końcu wylądowali zaraz po Genoa CFC, którzy mieli przewagę pięciopunktową. Trochę z Wolfy ubolewałyśmy nad 6 lokatą AS Romy. Ale najgorzej chyba boli tegoroczna wygrana Lazio i zdobycie Pucharu Włoch. Nie żebyśmy ich nie lubiły, skądże znowu... 8-) Zwłaszcza Futrzak ich uwielbia. :mrgreen: Oprócz tego występ w Lidze Mistrzów i przegrana ze słabiej grającym Arsenalem. Gdzie szukać winnych? Sądzę, że już sama polityka zarządu była zła. Mam na myśli kolejnego zawodnika Realu Madryt (Baptistę), który nie wspomógł zbytnio drużyny. Owszem, strzelił klika ważnych goli, ale suma sumarą i tak na niewiele się to zdało. Było za dużo straconych piłek, plus kontuzje i nieudolny sztab szkoleniowy. Można tez mówić o przewidywalności zespołu (taktyka 4-2-3-1). Trzeba o tym sezonie zapomnieć i patrzeć w przyszłość...

Słyszeliście, że Menez będzie grał teraz w koszulce z numerem.. 93? :shock: Skoro już tu piszę, mam pytanko, czy są jakieś ograniczenia liczbowe co do numeru koszulki? Szkoda, że mu numeru "pięćset" nie dali... ;]

Za to kapitan nie zawiódł drużyny. 12 goli w 22 meczach. Choć w sumie niewiele grał... Jest Totti, jest impreza. ;D Warto zauważyć, że nie jest to tylko utalentowany piłkarz ale także wielki człowiek: http://goal.pl/index.php?...&artykul=143810
Piękny gest z jego strony. ;-) Oby tylko więcej takich akcji było organizowanych.

Btw, widzieliście, jaką przepiękną parą są Franscesco Totti i Ilary Blasi? ;-) Tutaj macie wywiad z nimi. Ujawnili kilka szczegółów ze swojego wspólnego życia. W tym kilka pikantnych... :mrgreen: Czy tylko mi przypominają trochę Radzia i Dodę..? :mrgreen:

Tutaj macie kilka ich zdjęć. Trzeba przyznać, że ładna z nich para... ;-)

i tu z ich dzieciaczkami:

A żeby przyjemnie zakończyć... :mrgreen: Do niewątpliwych sukcesów należny zaliczyć to spotkanie:
http://www.youtube.com/watch?v=6taMLKnRlmE
Z tego, co się orientuję, to Marianne i Moth powinni poznać. :-P

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-07-25, 20:07   

Totti to bez wątpienia symbol giallorossich, z tym, że koleś we Włoszech jest również kojarzony z mnóstwem żartów, analogicznych do tych naszych - na temat inteligencji policjantów ;).

Roma to mocna drużyna, ale tylko na boiskach Serie A. Z takim składem raczej nie zaistnieją szerzej w europejskich pucharach, niestety, bo w sumie lubię patrzeć na ich grę.

Odpowiedz do tematu