Choć maja niefascynujące stroje, nie moga wyjść z 2 ligi, no czasami pokażą "dobra piłkę" to i tak kibicuję Jagielloni. Dlaczego? Patriotyzm lokalny, solidarność, przyzwyczajenie?...
_________________ "Jedno wam powiem, życie idioty to nie jest bułka z masłem"
Ulubiona drużyna piłkarska? Oczywiście że Manchester United ! Jestem ich kibicem przynajmniej od 10 lat, pamietam występy Erica Cantony, młodziutkiego wtedy jeszcze Ryana Giggsa... wiele mozna by pisac...
Jak byłem mały, gdy graliśmy w piłkę to ja zawsze chciałem być Peterem Schmeichelem, albo Andy Colem!
Nigdy nie zapomnę tego jaki byłem zły gdy Ferguson w 94 wyprzedał wszystkich kluczowych zawodników i zastąpił ich jakimiś braćmi Neville, Beckhamem i rudawym Scholesem...
Teraz kibicuje im raczej z sentymentu, bo to co sobą teraz reprezentują niestety tylko smuci. (szczegolnie jak sie gra na zakladach i na nich postawi sie troche kasy )
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Moja ulubiona drużyna to moi klasowi piłkarze, nawet naszej kadrze narodowej daleko do nich. W ubiegłym roku pierwsi z rozgrywek odpadli, przegrywają wszystkie mecze, ostatnio nawet z pierwszakami Ale i tak bardzo ich lubie
_________________ Nie próbuj mnie uczyć swoich tez
Kiedy mówić "tak" - kiedy mówić "nie"
Nie prowadź do reguł bram
Nie każ żyć jak każe plan
Kiedyś dość mocno kibicowałam Lechowi Poznań. Strasznie się cieszyłam, jak zdobyliśmy puchar w meczu z Legią Ale w zasadzie mi to przeszło. Całkiem miło mi usłyszeć,że Lech wygrał jakiś mecz, ale nie przywiązuję do tego właściwie żadnej wagi.
JAMik napisał/a:
Warszawa...warszawa warszawa...CWKS Legia...warszawa warszawa
CWKS Kurwa!!
Kiedyś ta przyśpiewka mi towarzyszyła
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Od około 20 lat niezmiennie Real Madrid Club de Fútbol. Pamięta ktoś tu jeszcze Hugo Sánchez'a i jego bramki? To były czasy... Z polskich zespołów Pogoń Szczecin
_________________ 2006 Praga
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga
FC Barcelona i Polonia Przemyśl (sekcja piłki i kosza), można dodać tez kilka innych i z Polski i z zagranicy, ale to by już nie było w liczbie pojedynczej, choć i tak już nie jest (Bilbao, WHU, Lech itd.), w każdym razie najbardziej jestem przywiązany do najbliższego mi miejscowego klubu, małe stawiam ponad większymi, taki lokalny patriotyzm.
Z zagranicznych Barcelona (jak byłem mały to dostałem moją pierwszą koszulkę Rivaldo który grał wtedy w Barcelonie ), no i jeszcze AC Milan, a z polskich to Wisła Kraków (z poczucia jak to jordi ujął lokalnego patriotyzmu )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum