...nie wiem dlaczego teraz media pokroju TVN, Wyborczej, a nawet lokalnych dziennikow typu Dziennik Zachodni czy Gazeta Krakowska nagle sobie przypomnialy jakie to byly zajebiste czasy dla muzyki...
myślę, że dlatego, że ludzie, którzy teraz pracują w tych mediach wychowali się właśnie wtedy. a to z sentymentem się wspomina czasy, kiedy było się młodszym - o czym świadczy końcówka twojego wpisu. więc nie odmawiaj tej przyjemności innym.
Broń Boże, nie odmawiam tej przyjemnosci..choć uważam, że ci ktorzy interesuja sie tamta muzyka o pewnych sprawach wiedza juz dawno, maja źródła informacji typu internet, gazety muzyczne, stacje radiowe (choc takich znam tylko dwie)..i generalnie nic nie dowiedza sie ciekawego z takich mediów jak TVN, GW, Rzepa, czy tak jak wczoraj koło 17.00 z TVP Polonia...za rok te media będa zajmowac się czyms innym jakims Avatarem 2, a taki Teraz Rock wypusci wkladkę czy artykul o ktorymkolwiek zespole lat 90tych...Radiowa Trojka pusci coś AiC czy Nirvany etc...
_________________ Pearl Jam, Alice In Chains, Tool, Faith No More, NIN, Kyuss/QOTSE, Soundgarden, RATM, Smashing Pumpkins, Bush, Nirvana....and many, many others:)
przy okazji 20 lecia Nevermindu, media nagle sobie przypomnialy, że byla sobie Nirvana a pamiętnej jesienii 1991r. wyszlo pare innych albumów, że wspomne o Ten, Badmotorfinger, Blood sugar Sex Magic, Use Your Illusion wiadomo jakich zespolów, wspomina się też Alice in Chains z rownie tragicznym finalem dla orginalnego skladu...ale to tylko magia dat, rok 1990 i lata 1992-1996 nie były wcale gorsze...
10 lat temu mało kto wspominał z taka pompa o tamtych czasach...nie wiem dlaczego teraz media pokroju TVN, Wyborczej, a nawet lokalnych dziennikow typu Dziennik Zachodni czy Gazeta Krakowska nagle sobie przypomnialy jakie to byly zajebiste czasy dla muzyki...czyzby grunge i rock tamtych czasow obrosl w legende jak lata 60 i 70te?
to proste, im coś jest odleglejsze w czasie, tym fajniejsze się wydaje. a z muzyka jest tak, że po prostu po latach pamięta się tylko o najwazniejszych zespołach, płytach, zapominając, że nie wszystko było wtedy takie wspaniałe.
Obejrzałem paramount'a i jest to czego się spodziewałem.Co prawda na słuchawkach wokal czasem znika,ale może to tylko wrażenie.Koncert zdecydowanie na duży ekran i na sporą głośność,bo jak wiadomo Nirvana live poza Grohlem to nie była stricte moc muzyczna.
Tutaj jest bardzo surowa Nirvana,bez wygładzenia niczego,chodź Cobain śpiewa tutaj czyściej niż na reading 92,ale jakie to ma znaczenie? Świetnie słychać Krista we wszystkich kawałkach i ten jego metaliczny bas. Ujęcia kamer bardzo fajne a surowość świateł mnie nie zawiodła - z resztą to jeden z ulubionych detali w tym koncercie dla mnie,właśnie oświetlenie.
Pamiętam jak 9 lat temu zobaczyłem fragment tego koncertu 1 raz i jakże byłem niepocieszony dowiadując się,że nie ma go w całości...no,ale 9 lat później jednak jest.Jako klasa mocno średnia oglądałem go na mocno średnim sprzęcie,więc blu ray czy nawet zwykłe DVD na plaźmie i kinie domowym już totalnie miażdzy system.
Uwaga tylko za forum live Nirvana: Ponoć wiekszośc blu-ray'ów ma błędna synchronizacje obrazu z dźwiękiem,więc bezpieczniej i taniej jest kupić zwykłe DVD póki co,bo pewnie zwroty będą
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum