Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Aktualności
Autor Wiadomość
Marianne 

Wysłany: 2008-10-27, 21:26   Aktualności

Topic do wrzucania niusów. Nirvana już nie koncertuje, mimo to ciągle się coś wokół niej dzieje. Takze mozna umieszczac info o Nirvanie w tv, może znowu będzie unplugged emitowany :P

Bad news for those looking forward to see Flipper performing live with former Nirvana bassist Krist Novoselic, as part of their reunion tour this fall.
According to Rolling Stone, San Francisco punks Flipper were forced to cancel their upcoming tour after bassist Krist Novoselic, formerly of Nirvana, left the band to take care of "responsibilities at home." Flipper are seeking a new bassist.

According to The Guardian, biographer Charles R. Cross claims his upcoming book, Cobain Unseen may be the final word on the late Nirvana frontman.
With Love's blessing, Cross sifted through the debris of Cobain's life, a rich seam of journals, art projects, snapshots and strange knick-knacks.
"It felt chilling," says Cross. "You'd go through his artwork and some of it would have pieces of him on it. He would glue his fingernails to the edges of dolls, there'd be blood in phials."
The most striking items provide the spine of Cobain Unseen and they're knitted together with new archive photos. The cover image, of a pensive Cobain pushing his hand toward the camera, was sourced from undeveloped film, shot by Cobain and Love as their stardom peaked.
Cross suggests there's not much chance of any new Nirvana songs to emerge.
"Those things may be the final word," says Cross. "Until then you couldn't get more into his mind unless you walked into his Olympia apartment in 1990, where you'd basically see the exact same things that are in this book."
Cobain Unseen comes out October 27

Wygląda na to, ze to dzisiaj. Na tłumaczenie w naszym języku zapewne jeszcze poczekany.Info zaczerpniete z www.nirvanaclub.com

Marianne 

Wysłany: 2008-11-13, 22:55   

Widze, ze mam topic na wyłączność 8-)

Po pierwsze, ukazała sie ksiazka Crossa:

Mozna wygrac darmowa kopie. Wystarczy odpowiedziec na proste pytanie, zamieszczone na www.nirvanaclub.com. 5 osob zostanie wylosowanych. No, ksiazka zapewne bedzie po angielsku. Ja juz podałam swojego maila i wysłałam odp ale nic na niego nie przyszlo, żadne potwierdzenie, nic :evil:

This weekend(10-31-2008) marks the 20th anniversary of Nirvana's legendary Love Buzz/Big Cheese 7", released as part of the Sub Pop Singles Club, in November of 1988.

Polecam przeczytać artykul, poswiecony grunge'u ogólnie. Ciekawy jest:
:arrow: http://www.guardian.co.uk...8/oct/31/grunge

Ma początku stycznia ma sie ukazac kolejna ksiazka o Nirvanie. Przegięcie jak dla mnie, ile można. Jeszcze Prawdziwej Historii nie mam a tu juz kolejna w kolejce
:arrow: http://www.ultimate-guita...nuary_2009.html

A teraz najciekawsze:
The Internet Nirvana Fan Club, NFC, has learned exclusively that another Nirvana DVD is to be released officially by Nirvana's label, Universal. The DVD will contain the legendary performance at England's Reading Festival where the band played in August, 1992. A release date has not yet been determined.
The video recording which runs for over 90 minutes features one of Nirvana's finest live performances, with a setlist that includes many of the best tracks from their catalogue at the time. There's also an early performance (with alt. lyrics) of the song that would eventually become tourette's, as well as funny covers and jams.

In early 2005, a time-coded PRO-shot video of the show started circulating in the Nirvana collector's circles. This recording has since been released unofficially on DVD and can be found in some stores.
At this time, there's no further details on the official Universal DVD release of the Reading 1992 show (such as technical specs, extras, etc). A 2009 release is most likely.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-11-14, 00:09   

No to się zgłoszę w tym topicu.

Jeśli chodzi o niezależne newsy apropo Nirvany to warto dodać,że pewna grupa włochów planuje za ok 3-4 miesiące wydać DVD z archiwami apropo zespołu pieśni i tańca Nirvana.Jest to o tyle szczególna wiaodmość,że widziałem "trejlera" tegoż dzieła i sa tam proszoty i wywiady,ktrych nigdy niewidiałem na jutjubie,czy gdziekolwiek,więc perełka sie szykuje ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Marianne 

Wysłany: 2008-11-14, 12:37   

Masz jeszcze tego "trejlera"? ;) Tzn link albo cus?
Ciekawe, bo myslałam, ze wszystkie wywiady na youtub(i)e widziałam.. parę razy :111:

Angevil 

Wysłany: 2008-11-14, 19:29   

Dołączam się do kółka adoracji Nirvany i proszę o tego magicznego linka

lukaszo 

Wysłany: 2008-12-29, 17:55   

Nuta.pl

Gitara należąca niegdyś do Kurta Cobaina została sprzedana na aukcji za 100 tysięcy dolarów. Cena jest o tyle wygórowana, że instrument jest zniszczony.

Sprzedaż Fendera Mustanga potwierdził kurator projektu Experience Music w Seattle. Gitara należała do muzyka imieniem Sluggo znanego z The Grannies i Hullabaloo, który na początku działalności Nirvany, zamienił się z wokalistą instrumentem, choć ten był zepsuty. Cobain zniszczył bowiem Fendera podczas występu i nie stać było go na zakup nowego.

Kurt Cobain popełnił samobójstwo w 1994 roku.

gimli 
z toporem :>

Wysłany: 2009-01-04, 13:42   

Nirvana-prawdziwa historia

2009-01-18 godzina 20:00
Gdzie?Pod Kogą
ul. Garbarska 14
Kraków

Salon Literacko-Muzyczny: Nirvana. Prawdziwa historia

- promocja książki "Nirvana. Prawdziwa historia" Everetta True (przeł. Piotr
Matela, Wydawnictwo In Rock)

- kilka coverów Nirvany oraz autorski koncert zagra małopolski zespół The
Recycling Center.

(informacje ze strony http://krakow.dlastudenta.pl )

Wybrałabym się, niestety nie mam z kim.

Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2009-01-05, 17:21   

ja bym sie wybrał ale mam za daleko ;p
I got my time machine, got my 'lectronic dream

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2009-04-02, 18:45   

http://www.miastomuzyki.pl/?p=news&id=3716 nie wiem czy ktos wrzucal czy nie, ale dosc ciekawe :]

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-04-02, 18:48   

czekam na remastery na CD.

Podbity i wzmocniony,podgłośniony Nevermind chyba rozniesie wszystko ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2009-04-02, 18:53   

A no, jesli teraz i tak brzmi nie najgorzej to po remasterze bedzie czad do kwadratu :]

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Marianne 

Wysłany: 2009-04-02, 20:27   

Czytałam o tym wczoraj, wrzuce link, tyle, ze po ang jest wszystko: http://www.livedaily.com/news/18508.html
No nie mam zdania co do tego ;)

lukaszo 

Wysłany: 2009-04-21, 16:35   

Nie ma to jak dobra wiadomosc,od razu po szkole :-P Reading na DVD :!: :

Nie tak dawno Krist Novoselic wyjawił, że zostało jeszcze sporo niewydanych materiałów wideo dokumentujących karierę Nirvany. Okazało się, że basista mówił prawdę.

4 maja ukaże się wydawnictwo "Life Takes No Prisoners" zawierające zapis występu formacji w 1992 roku podczas festiwalu w Reading. W repertuarze Amerykanów, na który złożyło się 27 piosenek, znalazł się m.in. cover "More Than A Feeling" Boston oraz interpretacja hymnu USA, "The Star Spangled Banner".

Show przeszedł do historii, gdyż Kurt Cobain pojawił się na scenie na wózku inwalidzkim i przez cały czas pozostawał w szpitalnej pidżamie.

Oto tracklista "Life Takes No Prisoners":
"The Rose"/ "Intro"
"Breed"
"Drain You"
"Aneurysm"
"School"
"Sliver"
"In Bloom"
"Come As You Are"
"Lithium"
"About A Girl"
"Tourette's"
"Polly"
"Lounge Act"
"More Than A Feeling"/"Smells Like Teen Spirit"
"On A Plain"
"Negative Creep"
"Been A Son"
"All Apologies"
"Blew"
"Dumb"
"Stay Away"
"Spank Thru"
"Love Buzz"
"The Money Will Roll Right In"
"D-7"
"Territorial Pissings"
"The Star Spangled Banner"

Ostatni longplay tria to "In Utero" z września 1993 roku.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-04-21, 20:06   

w 2007 owo wydawnictwo,tyle,że bez Breed'a wydał masterplan,zapewne za zgodą nirvany,więc wątpie by zostało to jeszcze raz wydane.Mogli by za to wydać rock in rio z 93,bo nie ma zbyt dobrego materiału w necie z tego.

Marianne 

Wysłany: 2009-04-24, 18:18   

Troche sie wyjasnilo w tej kwestii: http://blogs.myspace.com/nirvana

Cytat:
The official Nirvana ‘Live At Reading’ DVD (to be announced in a future posting) will include restored video with pristine visual quality, re-mastered audio from the original audio masters in TRUE 5.1 surround sound, and a wealth of exclusive bonus features.

8-)

I jeszcze jeden komentarz, tym razm z http://www.nirvanaclub.com

Cytat:
The story in NME yesterday concerning a DVD entitled Life Takes No Prisoners relates to a bootleg release and NOT an official Universal Music release.

We regret bringing the story here.

As of now, no official release date has been set for the Nirvana 1992 Reading DVD. It is believed that it will be out in November.

Odpowiedz do tematu