Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
At reading festival DVD

Obejrzałem DVD i oceniam je na:
5
81%
 81%  [ 13 ]
4
6%
 6%  [ 1 ]
3
12%
 12%  [ 2 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 16
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-08-05, 13:08   At reading festival DVD

Nie wiem dlaczego w ciszy i bez wiekszych wzmianek na rynku w 2007 roku pojawiło sie DVD Nirvany z zapisem koncertu z Reading Festival 1992 roku,gdzie Nirvana dała niezapomniany koncert.Mam ten koncert z internetu w zajebistej jakości(choć z timecod'em)i musze powiedzieć,że to jest koncert po którego obejrzeniu żałowałem iż Nirvana nie zagra juz więcej.Samo DVD widze ma jeden minus a mianowicie brak Breed'a na samym poczatku,który genialnie wypada.Po terytorial piding jest też w orginale 10 minutowa rozpierducha na scenie,i porównując czas z plikiem z neta wychodzi na to iż powinnien być pokazany kawałek demolki gdzie min Grohl układa piramidkę z bębnów by rzucać w nią talerzem niczem w wesołym miasteczku.Nie wiem czy na DVD to będzie,lecz warto dodac,że demolkę kończy Cobain schodzac ze sceny i puszczając swoją gitarę w tłum.Generalnie koncert zajebisty i leciutki żal,że wycięto ok 10 minut z całościowej transmisji(tak naprawde to samych "scen" z nirvana to wycięto z 6-7).Koncert szczegółowo to duzo by opisywać.Genialne Drain you czy Smels(choć nie lubię tak tej piosenki),który jest poprzedzony jamem More than a fealling Novoselica i Grohla.Come as you are wgniata wokalem no i przezajebiste wykonanie All apologies.Warto dodac nagłośnienie,że nagłosnienie tego koncertu to bajka.Pogłos dodaje wokalowi Cobaina głębi,lecz nic nie ujmuje "naturalności" no i bęny Groh'la.Zajebiste są i wspaniałe i nie da się tego opisać.Super werbel i gra pełna pasji.Poprostu polecam i fajno,że wreszcie jakiś prawie pełny koncert Nirvany jest wydany ;-) Jeśli chodzi o dodatki to nie wiem czy są jakieś,ale powiem jak przyjdzie pocztą.Na stronach nic nie ma o tym.
ps.Ciekawe czemu tego Breed'a wycieli :->

Setlista:

01.Drain You [04:02]
02.Aneurysm [04:34]
03.School [02:57]
04.Sliver [02:32]
05.In Bloom [04:35]
06.Come As You Are [03:47]
07.Lithium [04:31]
08.About A Girl [03:29]
09.Tourette's [02:16]
10.Polly [02:44]
11.Lounge Act [02:40]
12.Smells Like Ten Spirit [05:49]
13.On A Plain [03:33]
14.Negative Creep [02:56]
15.Been A Son [02:10]
16.All Apologies [04:20]
17.Blew [03:38]
18.Dumb [07:13]
19.Stay Away [03:44]
20.Spank Thru [03:09]
21.Love Buzz [03:46]
22.The Money Will Roll Right In [03:25]
23.D-7 [03:51]
24.Territorial Pissing [07:10]

Total: 92:51 min

Jakby kto chciał kupić min. tu można:

Merlin.pl

Vivid.pl
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

szalikowiec 

Wysłany: 2007-09-04, 21:45   

no i jak ten koncert?

Czarek 

Wysłany: 2007-09-05, 19:17   

ja mam ten koncert dvd :) i jest rozpierducha , jest piramidka z perki , a na koniec kurt daje gitare w tłum :) zajebisty jest :) zapłaciłem 44 zł w media markt

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-03-21, 15:36   

mam. bardzo mi sie podoba ;] tylko szkoda ze nie ma Breed :(
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

Kurt47 

Wysłany: 2009-05-24, 15:57   

Mam, i nie zapłaciłem 44zł tylko 60!!! I to w EMPIKU! Chyba się zdenerwowałem xD

Angevil 

Wysłany: 2009-05-24, 21:12   

Czytałem niedawno (max miesiąc temu) że ten koncert to STRASZNY FAKE i wkrótce ma zostać wydana ORYGINALNA płyta DVD z zapisem tego show. Z tego co kojarze to chyba na profilu Nirvany na myspace jest o tym wzmianka
(chwila poszukiwań)
proszem: link
gruba sprawa tym bardziej ci co kupili :lol:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-05-25, 15:55   

ja kupiłem za 24 zł,więc raczej nieprzepłąciłem,a koncert dzięki temu mam już od 3 lat a zanim wyjdzie boot z tego to minie 2 trzy lata ;-)

Pozatym tu chodziło o fake'a z wydawnictwem nowym,co to miał niby być w maju a nie o tamto masterplanu.

Czekam bardziej na ew. Amsterdam 25.11.1991 na 31.10.1991 z moore theater no i na rock in rio z 1993,co nie zmienia faktu,że o ile ten koncert znaczy reading miażdży z DVD to po remasterze i full i bez paska to będzie wgniatał w fotel i dociskał.

Zostaje więc czekać ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Angevil 

Wysłany: 2009-05-25, 16:54   

Dokładnie 8-)
Też czekam bo choć mam ten występ z Reading Festival to jednak ten pasek z czasem ssie poważnie :-P

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-18, 01:06   

Za pare dni wychodzi kolejny boot z tego koncertu.Ciekawe czy obraz lepszy niż z masterplanu.Narazie wychodzi na to,że Breed będzie na tymże DVD.

Marianne 

Wysłany: 2009-06-18, 09:44   

A dorwał juz ktos ten wczesniejszy boot? I chce sie podzielic ;)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-18, 13:48   

Ten masterplanu to lepiej zassać poprostu avi reading festival 92,bo ich wersja to tylko tytuł danej piosenki,który przykrywa timecode podczas jej trwania no i nie ma Breed'a otwierającego.Nic więcej.Samego DVD w necie nie widziałem.

natomiast ten nowy boot jest już na torentach ;-)

Marianne 

Wysłany: 2009-06-18, 16:35   

Rozumiem, dzięki za info ;)

Angevil 

Wysłany: 2009-08-28, 21:06   

Cytat:
Nirvana's stage-annihilating performance at the UK's Reading Festival on August 30, 1992-- the one where Kurt jokingly came out in a wheelchair-- has been bootlegged to oblivion (check YouTube for proof) but it's getting an official, remastered release this holiday season.

Nirvana Live at Reading will be available November 3 in CD/DVD, CD-only, and DVD-only formats courtesy of Universal; a double-LP version comes out a couple weeks later, on November 17. Click on for the full DVD tracklist:

Nirvana Live At Reading DVD:

01 Breed
02 Drain You
03 Aneurysm
04 School
05 Sliver
06 In Bloom
07 Come as You Are
08 Lithium
09 About a Girl
10 tourette's
11 Polly
12 Lounge Act
13 Smells Like Teen Spirit
14 On a Plain
15 Negative Creep
16 Been a Son
17 All Apologies
18 Blew
19 Dumb
20 Stay Away
21 Spank Thru
22 Love Buzz *
23 The Money Will Roll Right In (Fang cover)
24 D-7 (Wipers cover)
25 Territorial Pissings

* not on CD

Źródło: http://pitchfork.com/news...ding-cddvd-due/

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-07, 02:06   

Oficjalna okładka do tegoż wydawnictwa,znaczy tego oficjalnego,a nie masterplanu ;-)

Jestem ciekaw bonusów, o których narazie nic nie wiadomo,także o ile poprawią dźwięk i tak zajebisty no i pewno jakieś remastery HD czy inne cuda.Nic tylko czekać.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-10-07, 20:21   

http://www.amazon.com/gp/...k/m3LNDSRY20NPB

School z boxa...jak dla mnie dźwięk zrobili chujowy...co to za remaster? raczej remix,bo wiem,że ślady były.

W boocie o którym pisałem w podstawie tego tematu,czyli takim masterplany,gdzie zamist timecoda był pasek cały czas i tytuły sie zmieniały,był o niebo lepszy dźwięk...reverb na wokalu Cobaina,lepiej podbite bębny,trochę ugrzecznili to DVD,oby to TYLKO jakośc z neta,ale pogłosu i podbicia nie słychać :-|

Odpowiedz do tematu