Słyszał ktos juz zremasterowanego Blecha ? :) Moze sie ktos wypowie jak teraz brzmi ? :]
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Ale zremasterowanego BLEACH to wydał Geffen w 1992 roku.
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
Carrie Borzillo "Z pierwszej ręki. Nirvana"
strona 216
Michael Azerrad "Bądź jaki bądź. Historia Nirvany"
strona 298
Michael Azerrad "Bądź jaki bądź. Historia Nirvany"
strona 298
SUB POP
Album zremasterowano w kwietniu 1992 i wydano jako CD i kasetę. Wersja CD zawiera dodatkowe nagranie "Downer"
więc chyba obydwaj nie macie racji :P
W zdaniu powyżej przyznałeś mi rację, że album zremasterowano w 1992 roku wiec czemu niżej piszesz, że obydwaj nie mamy racji??
Po pierwsze to pytanie było o rok wydania wersji zremasterowanej, czyli rok 1992.
Po drugie jeśli by marlo przerzucił stronę w książce Azerrada to zauważyłby, że wydało to Geffen.
Poza tym Geffen nie miał praw do Bleach, więc jakim cudem miałby go zremasterować?
A jednak cuda się zdarzają, przeczytaj sobie stronę 125 w książce "Z pierwszej ręki. Nirvana" Carrie Borzillo.
Po pierwsze to pytanie było o rok wydania wersji zremasterowanej, czyli rok 1992.
Jimmy napisał/a:
Ale zremasterowanego BLEACH to wydał Geffen w 1992 roku.
Nie było żadnego pytania. Minąłeś się z prawdą, więc poprawiłem.
Cytat:
Po drugie jeśli by marlo przerzucił stronę w książce Azerrada to zauważyłby, że wydało to Geffen.
Albo jestem ślepy, albo bardzo wyraźnie widzę na podanej stronie w podanej książce, że "Bleach" wydał Sub Pop. Jeśli wątpisz w moją umiejętność czytania ze zrozumieniem, możesz nawet sprawdzić na angielskiej Wikipedii, o tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bleach_(album)
Sub Pop released a remastered version of the album on CD and cassette in April 1992
Ho
_________________ Optymista wierzy, że żyjemy w najlepszym ze światów. Pesymista obawia się, że może to być prawdą.
Raczej chodzi o to,że orginalnie bleach był wydany na winylach i kasetach,Nagrany na CD został po zremasterowaniu i dodaniu Downera.Taką wersję słyszymy kupując CD.
Natomiast obecny remaster jest remasterem tego CD z 1992.
ps. Fanatyzm? niegadamy o tym czy Novoselic lubi frytki,tylko o powstaniu "polepszonego dźwięku" jędnej z płyt.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum