Nie wiem kto to zrobił, ale wydaje mi się, że Courtney maczała w tym palce
Tak, prawdopodobne. Tylko mam pytanie. Jak byście się czuli, gdyby zginął wam ktoś bliski i wszyscy uważali, że jesteś temu winny. Nie jestem wielką fanką Love, ale trochę mi szkoda kobiety. Tak czy siak, zazdroszczę jej tego, że znosi te plotki o smierci męża. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie. Jeszcze jedno. Czytałam cały ten temat i trochę dziwi mnie, że oskarża się członków grupy. Jak już wspomniałam, każdy ma swoje zdanie w tej kwesti. Ja twierdzę, że to samobójstwo, jednak nie wykluczam pomocy osób trzecich.
_________________ Speak truth little grunge boy...
The truth is your only weapon in this fuckin' world of sinners...
Minaa uważasz, że właśnie tak było ? nie mając siły strzelił sobie w łeb ? a tak apropo to jeśli przedawkowałby heroinę to po co jeszcze miałby strzelać sobie w łeb ?
Ostatnio zmieniony przez marigold 2010-02-14, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Jak byście się czuli, gdyby zginął wam ktoś bliski i wszyscy uważali, że jesteś temu winny.
Na pewno dziwnie, ale ona jakoś się tym za bardzo nie przejmuje z tego co wiem. Zdziwiło mnie też to jak wyzywała go na jego pogrzebie, moim zdaniem nienormalne.
Zdziwiło mnie też to jak wyzywała go na jego pogrzebie
To był jej styl, jej sposób mówienia. Przez osoby, które nie czytały jej wcześniejszych wypowiedzi, może to być podejrzane. Mimo to, mogłaby się opanować w taki dzień...
Człowieka nie zmienisz. Czytałam akurat jej "mowę" pożegnalną... było to dość ekscentryczne, ale taka już była. To, że miała taki sposób życia nie daje nam pozwolenia do oskarżania jej :)
Bardziej realna jest teoria,że ćpał z kolegami i przesadził...Ci się przestraszyli i nie chcąć być "przyczyną" przedawkowania upozorowali przedawkowanie.To jedna z 3 teori(poza samobójstwem i zabójstwem z pomocą Courtney).
Poszlak jest sporo a co do "spowiedzi" Courtney...jeśli nie udawała,to poprostu była wkurwiona i zdołowana i jej wymowa raczej była "po co to zrobiłeś" a wszelkie dynamizatory wypoweidzi to poprostu emocje.
Za samobójstwem przemawia jego natura i samobójcze próby,choć jak przyznał ostanio Grohl Cobain po próbie samobójczej(prochy i szampan) przyznał,że imprezował,przegiął i nie wiedizał co robi za bardzo.
Za pomocą Courtney przy smierci odpowiada to,że chciał zmienić testament,oraz to,że pare osób uważając,że zna prawdę w sposób dziwny zmarło
Za przedawkowaniem i upozorowaniem samobójstwa przemawia śmiertelna dawka,po której nie moglby nawet palcem ruszyć,brak odcisków palców na broni,a dokładnie "wyraźnych" odcisków palców
Notatka,a dokładnie JEDYNE słowa mówiące o samobójstwie mogły być zarowno dopisane przez kogoś,kto chciał to upozorować,zarówno bo i od Courtney i od kogoś przypadkowego.Napewno nie była to ręka Cobaina.
Tyle
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
wiesz ona ogółem go wyzywała bardzo często z tego co czytałam, przeważnie o byle co no ale ... a co do listu pożegnalnego Kurta, niech mi ktoś powie czy tam jest chodź jedno słowo o tym, że on popełnia samobójstwo i kończy z życiem. Bo nie czaje, ludzie mówią ,, no popełnił samobójstwo bo napisał list pożegnalny'' czytałam ten list dokładnie i nie ma ani słowa o skończeniu ze sobą tylko z skończeniem z nirvaną no ale ok, a i czasem nie mówcie, że 4 ostatnie linijki listu potwierdzają to, że chciał popełnić samobójstwo bo 7 najlepszych grafologów z całego świata doświadczyli, że są one podrobione i nawet nie chce nic mówić, ale jak się przyjrzałam to widać gołym okiem, że to inne pismo ;p
Miliony osób się nad tym zastanawiało. Wielu prowadziło śledztwo. Ale stało się jak się stało, choćbyśmy "grzebali" w tej sprawie całe życie, nic już nie cofnie tego co się wydarzyło. Jest jak jest. Czas to zaakceptować. Cała śmierć Cobaina owiana jest tajemnicą i spiskami. Dlaczego? Bo "przyjaciele" Kurta, którzy "znają prawdę" mają z tego kupe forsy. Nie zaskakuje Was, że za teorią morderstwa murem stoją dalsi znajomi Kurta, a za teorią samobójstwa jego najbliższe otoczenie (Love, Grohl, Novoselic)?
Ale stało się jak się stało, choćbyśmy "grzebali" w tej sprawie całe życie, nic już nie cofnie tego co się wydarzyło
Niby tak ale to tak jakby taki przeciętny człowiek został zamordowany i policja nie chciałaby się tym zająć bo stwierdziłaby, że i tak ten ktoś nie żyje to po co dalej się w to ,,grzebać''
Co innego przeciętny człowiek, co innego frontmen znanego zespołu
Człowiek to człowiek, no ale dobra ;p Czytałam też, że ojciec Courtney chce wznowić śledztwo, ale władze się nie zgadzają bo uważają podobnie, że to już się stało i nic tego nie zmieni. Dziwne bo właśnie powinni do tego dochodzić, a nie tak to zostawić.
Proszę zwrócić uwagę na słowo "przeciętny" ;)
Mało dowodów, mało kto chce zeznawać w tej sprawie. Myślisz, że nieokupowano już kiedyś budynku policji, byle tylko wznowić śledztwo? Jestem pesymistką, więc wątpie by sprawa znów ruszyła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum