Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Co zabiło Kurta Cobaina ?

Kurta Cobaina zabiło (wprost lub pośrednio):
Zbyt szybki, nieoczekiwany sukces
4%
 4%  [ 5 ]
Uzależnienie od narkotyków
16%
 16%  [ 19 ]
Problemy osobiste (bezsilność, depresja)
36%
 36%  [ 42 ]
Został zamordowany ?
36%
 36%  [ 42 ]
Nic z powyższych
6%
 6%  [ 7 ]
Głosowań: 115
Wszystkich Głosów: 115

Autor Wiadomość
what? 

Wysłany: 2010-04-13, 23:49   

Lajla napisał/a:
Może ja się wypowiem..
Ciach

A moim zdaniem nie mamy prawa mówić, że został zabity przez Courtney. Nie wiemy jak było i prawdopodobnie się nie dowiemy, ale...
Trzeba wziąć pod uwagę, że przez kilka ostatnich dni, a nawet tygodni Kurt był naprawdę podłamany. Od początku nie miał szczęśliwego życia. Większość "fanów" po prostu nie może przyjąć do siebie tego, że ich ukochany idol - Kurt się zabił.
Kwestia 3 krotnej śmiertelnej dawki heroiny - organizm osoby, która jest już w takim stopniu uzależnienia (nie piszcie mi tu o tym, że brał na ból żołądka itp - to akurat wiem) ma większą tolerancję do narkortyków, niż normalny "zdrowy" człowiek. Poza tym - o jakim "odkładaniu narzędzi" mówisz ? Jeżeli osoba popełnia samobójstwo, to wszystko dokładnie planuje i jeżeli to było samobójstwo, to strzelbę prawdopodobnie miał gdzieś "pod ręką".
Ale tak jak mówiłem - obie wersje (ta z morderstwem i samobójstwem) są prawdopodobne, ale gdybać... to sobie możemy. Wiem tyle, że z samego szaczunku do Kurta nie powinno się rozdrapywać jego prywatnych spraw, czy głaszać się po wszelakich forach "Kurt się nie zabił, ta dziw^$#a Courtney go zabiła !!111!!".

Grungert

Wysłany: 2010-10-30, 14:08   

What ? ma rację, ja też myślę że ta suka go zamordowała.Po zażyciu potrójnej dawki heroiny, chyba nie był by w stanie, się zastzelić.Ktoś korzystał z jego karty kredytowej.
Rozmawiał z Courtney o rozwodzie nie był z nią szczęśliwy...straciłaby wszystko.A na jego śmierci, ona zyskała najwięcej...Niech się piepszy cipa jebana...!!!

Consi 

Wysłany: 2010-10-30, 14:28   

Grungert, myślisz, że jakby nawet ona nie maczała w tym palców (co jest niesamowicie mało prawdopodobne jak dla mnie) to sam by nigdy się nie zabił, szczególnie, że już próbował wcześniej to zrobić?

Kala 

Wysłany: 2010-10-30, 18:52   

Grungert napisał/a:
Niech się piepszy cipa jebana...!!!
bez przesady...!

Grungert napisał/a:
Ktoś korzystał z jego karty kredytowej.
Kiedy Kurt uciekł z ośrodka ,Love zablokowała jego karty.

Wiele jest teori... Jak dla mnie 'morderstwo' zostało wymyślone przez anty fanów Courtney,przez media i samych fanów Kurta,którzy po prostu myslą 'on sobie nie mógł tego zrobić,przecież miał dziecko itp' Bla Bla Bla. Takie Gadanie czy sie zabił czy go zamordowano nie przewróci go do życia.
Osobiście wierzę w samobójstwo.Ale to nie istotne...
A poza tym... o Morrisonie krążyły plotki,że nadal zyje...a śmierć była upozorowana aby mógł prowadzić normalne życie.[to chyba było o Morrisonie o ile się nie mylę;)] Ludzie wymyslają co popadnie.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-10-30, 19:02   

Właśnie...bez bluzgów proszę i BŁAGAM!!! Jak ktoś nie ma nic innowacyjnego do powiedzenia to niech po prostu zaglosuje w ankiecie,bo to się już nudne robi :->
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

muller 
Nightrain

Wysłany: 2011-03-29, 14:31   

ja jestem za teorią że kurta zniszczyła courtney :13:

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-04-12, 08:05   

muller napisał/a:
ja jestem za teorią że kurta zniszczyła courtney :13:

Słaba psychika....połaczona z choroba żoładka (wrzody,nowotwor?)...z depresja...z narkotykami...ze slawa....z głupia zoną....szkoda, ze strzelając w leb nie pomyslal o corce...bo dla niej mógl się leczyc, olać ten zespól...dac na luz na parę lat..i teraz w 2011 nagrać cos jak Kurt Cobain solo....

Hindenburg 

Wysłany: 2011-04-12, 08:08   

Myślisz, że nie myślał o Frances? Myślał, i to bardzo wiele.
Nie jest tak łatwo porzucić miłość do muzyki, czy czegokolwiek, zapomnieć o karierze. Nie rzucisz zespołu z dnia na dzień i nie zaczniesz się leczyć. Narkotyki wyniszczyły go, były od niego stokroć silniejsze. To nie jest taka prosta sprawa, że jak chcesz, to się wyleczysz.

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-04-12, 09:36   

zdaję sobie sprawę, że artysta..i wogole czlowiek majacy problemy z psychika i ze zdrowiem nie mysli w kategoriach "a co będzie z moim dzieckiem jak odejde"...mogl jednak sprobować, mogl ktos mu pomoc...stosunki z Novoseliciem i Grohlem nie byly najlepsze (kasa - podsycany temat przez Love)..generalnie czyby przezył dolek, czy nie..zespol i tak by skończyl zywot..choć może by nagrali jedna płytę...

garnek 
garnek

Wysłany: 2011-04-12, 14:14   

Kala napisał/a:
A poza tym... o Morrisonie krążyły plotki,że nadal zyje...a śmierć była upozorowana aby mógł prowadzić normalne życie.[to chyba było o Morrisonie o ile się nie mylę;)] Ludzie wymyslają co popadnie.
Cholera wie.Może Kurt też żyje i się ukrywa. Ostatnio słyszałem w radio,że Hendrix też żyje.W końcu dziwne jest to,z Morrison,Hendrix,Joplin no i Cobain odeszli mając po tyle samo lat. A może to był pakt z :13: i po porostu nadszedł dzień zapłaty?

coccinelle 
coccinelle

Wysłany: 2011-05-04, 22:07   

czytałam książkę o śmierci Kurta. dwóch gości doszło do innych dwóch gości ;) którzy powiedzieli, że Courtney zapłaciła im za zabicie męża. zrobili im testy na prawdomówność i nie kłamali. niby je można oszukać, ale trzeba być wybitnym człowiekiem, a nie zwykłym sklepikarzem. to było w pierwszej części, może w drugiej się to jakoś wyjaśni. ;)
może wielkie Jam Session Hendrix'a nadal trwa i zaprasza tam innych zajebistych wykonawców, razem ćpają i śmieją się z nas wszystkich za wymyślanie teorii ich śmierci? :D szczególnie z mojej... ;)
Meet you on the other side

Lua 

Wysłany: 2011-05-05, 16:05   

Dziwi mnie mimo wszystko, że najwięcej głosów w sondzie (36) ma opcja "został zamordowany". Co prawda zaraz potem są "problemy osobiste" które nie są absurdalne ( w przeciwieństwie do morderstwa) i chyba najbardziej przyczyniły się do jego samobójstwa, wystarczy spojrzeć na życiorys Cobaina, to, jaką muzykę tworzył, jakie teksty pisał, co mówił, to wszystko moim zdaniem wyśmienicie prowadziło go do samobójstwa i on chyba sam o tym wiedział (?). Czemu ktoś miałby mordować człowieka już i tak znajdującego się na granicy śmierci (bezskuteczne odwyki, depresja) ? Bez sensu, te wszystkie plotki i teorie spiskowe które podniecają ludzi, te wszystkie śledztwa które wciąż niczego nie udowodniły.

Hindenburg 

Wysłany: 2011-05-05, 17:19   

Co to za różnica? No?

I tak nigdy się tego nie dowiemy, nie dostaniemy dowodów i nikt na pewno nie stwierdzi jak było.

Szły mróweczki przez zielony las...
i śpiewały cichuteńko tak:
DO BOJU, DO BOJU, DO BOJU KĘDZIERZYN!

MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-05-05, 23:08   

cobaina fascynowały samobójstwa, on w duszy pewnie wiedział, że popełni kiedyś to samobójstwo. tym bardziej, że próbował od małego.

Morderstwa nie wykluczam, ale PRZECIEŻ TO TAKIE LOGICZNE ŻE SIĘ ZABIŁ. wiązał ze śmiercią pewne uwolnienie, swoistą nirwanę, i mówił o tym, pisał czy cokolwiek. a jak wiemy nie miał łatwo, z takich czy innych względów. Może i był momentami szczęśliwy, ale depresja maniakalna... dragi... może i wkurwiająca żona... i ta sława! ;p

zabił się i się pewnie cieszył że to w końcu zrobi, ja na jego miejscu czułabym ulgę, a ludzie tak strasznie się użalają... rozkminiają to. i po co? niema go i już. Jest OK. przecież śmierć nie jest taka zła, każdego czeka, a jemu pewnie było i przyjemnie umierać po działce H.

Ps. JEŻELI jednak ktoś go zabił może się przyzna na łożu śmierci i będzie kabaret. coś to zmieni? na pewno nie.

Lua 

Wysłany: 2011-05-06, 08:40   

MolySliver napisał/a:
PRZECIEŻ TO TAKIE LOGICZNE ŻE SIĘ ZABIŁ.

dokładnie, o to samo mi chodziło w moim poście :-P

Odpowiedz do tematu