Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Co zabiło Kurta Cobaina ?

Kurta Cobaina zabiło (wprost lub pośrednio):
Zbyt szybki, nieoczekiwany sukces
5%
 5%  [ 6 ]
Uzależnienie od narkotyków
16%
 16%  [ 20 ]
Problemy osobiste (bezsilność, depresja)
37%
 37%  [ 45 ]
Został zamordowany ?
35%
 35%  [ 42 ]
Nic z powyższych
5%
 5%  [ 7 ]
Głosowań: 120
Wszystkich Głosów: 120

Autor Wiadomość
MolySliver 
L7 - Everglade

Wysłany: 2011-05-29, 23:46   

Seneka:

"Ktokolwiek nieszczęśliwych, być może, odwodzi od śmierci, ten jest okrutny: śmierć bywa karą niekiedy, ale często darem; dla wielu jest ona łaską. "

tak mi się skojarzyło

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-06-05, 13:05   

Credit: AntiMusic.com

(RockAAA) Courtney Love has taken aim and unloaded both barrels at a host of targets including journalist Lynn Hirschberg who she claims was the final straw which tipped her late-husband Kurt Cobain over the edge and pushed him towards suicide.

When asked by The Fix if blaming Hirschberg for her husband’s suicide was unfair Love responded: “Stop being such an a**hole! Who do you think you are? Barbara F**king Walters? Go read that article again! Do you know what it’s like when someone sets out to do a hit piece on you?"

“As a writer, wouldn’t it be your worst nightmare if you drove someone to suicide? I hope so. Because that’s what Lynn Hirschberg did to Kurt, all right? She humiliated and emasculated him. She sent him over the edge. She deserves most of the blame for his death. Do you really want to challenge me on that fact?”
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

agata11115

Wysłany: 2011-07-24, 23:10   

Szczerze ?? Nie wiem czy się zabił czy nie, ale oglądałam film Kurt i Courtney ( polecam ) i o ile dobrze pamiętam Courtney już wcześniej zleciła morderstwo Kurta, nie wiem czemu nie wypaliło, oni byli przed rozwodem. Kurt kochał Frances, ale chyba gdy wrócił z trasy koncertowej ona wolała iść do kogoś innego i to też go podłamało. Ojciec Courtney wypowiadał się, że wątpi, by Kurt zrobił coś takiego. Na jakiejś stronie chyba detektywa ( Toma, Tima nie pamiętam )czytałam, że na broni nie było odcisków palców, myślę, że skoro Cobain miał zamiar popełnić samobójstwo nie myślałby o tym, by zatrzeć odciski palców. Także niekoniecznie ktoś go zabił w sensie, że do niego strzelił tylko po prostu mu w tym pomógł.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2011-07-24, 23:31   

Cytat:
nie myślałby o tym, by zatrzeć odciski palców.

Dość ciężkie do wykonania po śmierci :mrgreen:

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-07-25, 06:56   

Amy Winehouse nie zyje..zmarła w wieku 27 lat...
oczywiscie wiem, że to nie TEN klimat co muzyka z okolic Seattle, jednak, komercyjne media już dokladaja kolejna ikonę do klubu 27 (Joplin, Kurt, Hendrix, Morisson)

Lua 

Wysłany: 2011-07-25, 10:31   

Im dłużej żyjemy tym do "klubu" będzie dołączać mniej członków, tak mi się wydaje...

btw, nadal mnie jednak dziwi że najwięcej w ankiecie w tym temacie ma opcja "został zamordowany" :lol:

isaidgoddamn
So yeah; bigEGO

Wysłany: 2011-07-25, 16:14   

Ja wiem czy taki lol, Lua? Może kwestia tego, że jak ktoś osiąga sukces to zawsze się znajdzie jakiś znudzony i zazdrosny skurwysyn który spróbuje to zepsuć.
A Cobain miał żonę i córeczkę, którą kochał, z żoną się zajadle kłócił ponoć, moim zdaniem to świadczy o tym że im na sobie zależało mimo wszystko.
Tylko te narkotyki psują wszystko. Gdyby nie one to prawdopodobieństwo samobójstwa byłoby pewnie marginalne. Chyba, że jego przyjaciel Boddah faktycznie wkroczył do akcji zgodnie z treścią listu 'pożegnalnego'... zaś mówienie o ewentualnej chorobie psychicznej osoby już 'nieosiągalnej' wydaje się wyzwaniem.

Radośnie wykorzystuję [pozorną] anonimowość www.

Dirt100

Wysłany: 2012-03-12, 21:15   

Jak dla mnie Kurt popełnił samobójstwo z powodów osobistych i zdrowotnych. A wszystkie te teorie, że został zamordowany to otoczka zrobiona przez media. :-|

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-03-12, 21:56   

Nie wiem jak było naprawdę. Ważne, że Kurt Cobain nie żyje od 17 lat i to, nie ma żadnego znaczenia kto go zabił.
Media podają, że się zastrzelił "fani" uważają, ze zrobiła to Love.
Nie mają dowodów na to, że ona za tym stała. Są tylko domysły i słowa osób, których na oczy nie widzieli.
Podejrzenia jeszcze rozumiem... ale oczernianie osoby tylko na podstawie literek wyczytanych w internecie to przesada. Bardzo lekko to ujęte.

Pauliina 
I am doll eyes

Wysłany: 2012-03-13, 18:14   

sam się zabił.

ja juz nawet nie wierzę w to, ze Court robiła te dziwne rzeczy na kila dni przed znalezieniem ciała.

Myslę, ze ona go nawet kochała. Nie raz powtarzała, ze czula się jak niańka Cobain'a. Moze po prostu go nie dopilnowala po tym jak uciekł z Exodus'a? Sama miała lada dzień zacząc promowac najnowsza płyte Hole...a tu jeszcze Kurt z problemami

Greenish Orange 
UFO !

Wysłany: 2012-03-13, 21:01   

psychiczni muzycy zabijają się sami, czego tu nie rozumieć.

so I've decided what I'm gonna do now, so I'm packing my bags for the misty mountains, where the spirits go now, over the hills where the spirits fly, ooh. i really don't know.

leniwiec27 

Wysłany: 2012-03-15, 16:48   

Kurta Cobaina zabiła Courtney Love Cobain, ponieważ pod koniec życia, Kurt chciał ją wydziedziczyć. A tak po śmierci Kurta ona otrzymała 75% zysków. Każda złotówka wydana na Nirvanę, oznacza 0,75 zł dla Courtney.

Riot Grrrl 
niematukultury

Wysłany: 2012-03-15, 17:30   

Ja myślę, że Kurta Cobaina zabił strzał z pistoletu.

ButtholeSun 

Wysłany: 2012-03-15, 18:17   

leniwiec27 napisał/a:
Kurta Cobaina zabiła Courtney Love Cobain, ponieważ pod koniec życia, Kurt chciał ją wydziedziczyć. A tak po śmierci Kurta ona otrzymała 75% zysków. Każda złotówka wydana na Nirvanę, oznacza 0,75 zł dla Courtney.

Mmm. Rozliczanie złotówek po czyjejś śmierci : ) mrał.
A tak serio. Masz coś na poparcie swojej tezy? Jakiś namacalny, niesfałszowany dokument, zeznanie świadka, który widział to wszystko? A może sam, to wszystko widziałeś, ze tak łatwo stawiasz oskarżenia?

blazej-li 

Wysłany: 2012-03-15, 18:36   

Wątpię , że zginął "przez" Courtney. Po prostu nie poradził sobie, z tym wszystkim. Nie dał rady tego udźwignąć. Ta cała sława go dusiła. To moje zdanie. Ilu ludzi tyle wersji. Raczej nigdy nie dojdziemy do porozumienia.

Odpowiedz do tematu