Kupiłam pod wplywem chwili. A w domu, jak zaczęłam czytać, to jakoś poczułam chęć, żeby go zwrócić. Sama nie chciałabym, żeby ktoś czytal moj pamiętnik. Ale dobra, sumienie kupującego zelżało. Teraz raczej nie chciałabym go oddać. Lubię wieczorem sobie przeczytać kawałek. Może i jestem dziwna, cóż, nie zmienię się.
Miałam wtedy naprawdę wielką chęć kupienia książki związanej z Nirvaną, Kurtem. A mój empik jest strasznie wybrakowany, więc złapałam. Zaraz odłożyłam, przeszłam się po galerii, wróciłam i kupiłam. Żadnej innej książki nie było.
_________________ Grunge, isn't that some gross shade of greenish orange?
ja kupiłam na allegro uzywke 'come as you are' za 15 zeta. Ksiązka godna polecenia. Przeczytałam ja 2 razy ;D Na dzienniki się skuszę. Za bardzo szanuje prywatność Kurta...
A wiecie... Ja mam zamiar kupić sobie te dzienniki.. Wiem, że to prywatność Kurta, ale większość jego tajemnic, lub "krępujących" dla niego spraw została wycięta i nie ukazana w "Dziennikach" A poza tym już tyle osób na świecie to przeczytało, więc nie ma powodu do histerii. Skoro już jest uważam, że trzeba z tego skorzystać. :)
_________________ Apatia mojego pokolenia. Obrzydza mnie. Obrzydza mnie też moja własna apatia, bycie tchórzliwym i nieprzeciwstawianie się rasizmowi, seksizmowi i wszystkim innym -izmom, na które kontrkultura narzeka od lat.
Kurt nie miał nic przeciwko czytania jego pamiętników. Często zostawiał je otwarte porozrzucane po mieszkaniach w których mieszkał, i osoby które przewijały się po domu czytały te tyrady, notatki...
Nie wiem w czym widzicie problem. Zostało to wydane jak książka więc jest to do czytania dla każdego.Czyli treść nie jest już żadną tajemnicą.Koleś nie umiał napisać powieści w której by umieścił swoje emocje więc pisał pamiętnik.A teraz został wydany i może przeczytać go każdy.Więc przestańcie już pitolić " oj kupiłem/kupiłam a teraz mam wyrzuty sumienia bo co by kurt na to powiedział?" Kurt nie żyje i raczej ma to głęboko w d...e,jeśli ją ma tam gdzie jest,czy ktoś czyta jego pamiętnik czy nie. Chcesz go lepiej poznać kup i czytaj.Ja tego nie robię bo g....o mnie to obchodzi o czym myślał kiedy siedział na kiblu czy w parku.Ale przez taką lekturę niektórzy może lepiej zrozumieją jego twórczość muzyczną i dlaczego ćpał,i dlaczego strzelił sobie w łeb(poniekąd).A może te pamiętniki to tylko jedna wielka fikcja a wy się zamartwiacie jego prywatnością.Po prostu ,masz tą książkę- czytaj .Chcesz kupić to kup i przeczytaj.
Jestem w posiadaniu Dzienników Kurta i je czytałam z kilka razy. Tak super osobistych rzeczy tam nie było, no może oprócz tej "smierdzącej ****" tej laski .
Witam serdecznie,
mam do sprzedania Dzienniki Kurta Cobaina w cenie 15 zł + przesyłka. Są w idealnym stanie. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.
Dziękuję.
Drażliwy temat. Bo z jednej strony upubliczniać czyjeś prywatne zapiski, pokazywać je całemu światu i wystawiać do oceny to nie uczciwe, a jednak wiele z Was utrzymuje,"że cenzorzy wycieli te fragmenty co ważniejsze/intymniejsze i dali nam tylko kilka nie istotnych faktów"- ale wtedy to po prostu komercja, której nie warto podtrzymywać., isn't it?
_________________ "Słowami również można dotykać, nawet czulej niż dłońmi."
Jeśli o mnie chodzi, to nigdy nie mam zamiaru kupić i przeczytać tego dziennika. Sama prowadzę dziennik, nie chciałabym, aby ktokolwiek czytał go, nie wspominając o opublikowaniu i wydaniu go w kilkuset tysiącach egzemplarzy.
_________________ "Nikt nie umiera bez utraty dziewictwa... Życie pierdoli nas wszystkich." K. Cobain
Czytałem je kiedyś, pożyczyłem je od kumpla, który pożyczył je od koleżanki. Ogólnie wydaje mi się że to ciekawa książka, a czy jest moralna? Nie zastanawiałem się, choć to niezły chwyt marketingowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum