Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Festival ku czci Cobainowi
Autor Wiadomość
kiriell 

Wysłany: 2009-06-26, 15:38   Festival ku czci Cobainowi

Witam, ostatnio sobie tak pomyślałam, że mógł by ktoś zrobić jakiś festiwal ku czci Cobainowi. Kurt to ktoś, kto na to zasłużył. Czemu nikt takiego czegoś nie urządzi?
Taki pan Rysiek Riedel, był niezły, organizuje się festiwale ku jego czci, czy też Hendrixowi?
Co roku odbywają się imprezy odnoszące im hołd! A Kurt Cobain? Dla niego tez powinny być organizowane podobne imprezy! Co o tym myślicie? Jakie zespoły mogłyby tam grać?
:-> :-> :-> :->

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-06-26, 18:16   

Chociaż my stere dziady,to my się piszemy na to ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Angevil 

Wysłany: 2009-06-27, 11:32   

Litości, choć byłem wielkim fanem Nirvany kiedyś to jednak takie pomysły są zdeka śmieszne
poza tym gościu, masz 14 lat, czas wielkiej ekscytacji, przejdzie ci i zmądrzejesz :]
pozdro

kiriell 

Wysłany: 2009-06-27, 11:39   

Grr... , jestem dziewczyną.. i czas wielkiej ekscytacji Nirvana, mi już przeszedł, ale i tak chciałbym żeby było coś takiego zorganizowane.

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-06-27, 14:37   

Tylko czekałam aż się ktoś starszy i doświadczony odezwie :mrgreen:

kiriell napisał/a:
Co o tym myślicie? Jakie zespoły mogłyby tam grać?

Po mojemu pomysł dobry. Dlaczego? Bo Cobain był ciekawym artystą, miał fajne piosenki, Nirvana była jednym z ważniejszych zespołów lat '90 (z deka zaokrąglając) i jakieś tam piętno w historii muzyki odcisnęła. ;-) Taki festiwal mógłby mieć fajny klimat.

Jakie zespoły bym proponowała? Niezwiązane bezpośrednio z grunge'm. Artyści tacy mogliby odświeżyć brzmienie piosenek Nirvany. Myślę też, że ich interpretacje utworów Kurta mogłyby być bardzo interesujące. Wystarczy spojrzeć na "Smells'a" w wykonaniu Tori Amos - artystka zupełnie z innej bajki, a jaki fajny cover wyszedł.

Może R.E.M., może Placebo, może wokalistka Dolores O'Riordan, może Alanis Morissette, może wspomniana Tori Amos, może Travis, może Editors, może Kasiabian, może Arctic Monkeys... Nawet Paul Banks z zespołu Interpol mógłby tutaj coś interesującego zrobić. Szkoda, że The Libertines się rozpadli, mogłoby być wesoło.

:mrgreen:

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Lua 

Wysłany: 2009-06-27, 16:07   

ja bym wolała na takim festiwalu jeśli miałby kiedykolwiek zaistnieć oprócz jakiś gwiazd promować młode zespoły grungeowe, a nóż by to komuś pomogło w dalszej karierze?

kiriell 

Wysłany: 2009-06-27, 16:13   

no, w sumie takie promowanie zespołów mogło by być. :-P

KoZA 

Wysłany: 2009-06-27, 17:34   

A ja uważam, że festiwal (jeśli do takiego w ogóle dojdzie) powinien być poświęcony nie tylko Cobainowi, ale także innym zmarłym artystom (wokalistom) tworzącym w okresie grunge'u (?).
Na myśli mam min. Wood'a, Staley'a i Hoon'a. Dawałoby to możliwość większego pola popisu zespołom wykonującym covery nie tylko Nirvany ale np. Mother Love Bone - chętnie bym usłyszała Man of Golden Words bądź Bone China 8-)

lather 

Wysłany: 2009-06-27, 22:46   

O ^^
haha xD jestem ciekawa, czy gdyby taki festiwal sie odbył, Courtney byłaby temu przychylna xD

Ruuude 
Rude girl ;)

Wysłany: 2010-03-11, 15:38   

Ona ? z całą pewnością nie xD

Lua 

Wysłany: 2010-03-11, 21:44   

dobrze by było, gdyby owy festiwal poświęcony był wszystkich tragicznie zmarłym muzykom grandżowym a nie tylko Cobainowi ;)

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-03-11, 22:41   

Cobain był ikoną tego nurtu, ale nie jedynym który tragicznie zmarł. Prawdę mówiąc, lepiej by odbył się dla wszystkich zmarłych grunge'owców. Nie tylko artystów. Również poświęcony tym nastolatkom, którzy niestety odebrali sobie życie z miłości do tego nurtu. A co do wątku Courtney: coś mi mówi że by nie przyjechała :)

KrzysiekGoJa 
KrzysiekGoJa

Wysłany: 2010-03-16, 09:38   

Łee! Ludzie co wy tak z tą Courtney? Przyjedzie czy nie, to jej sprawa, chociaż macie racje w tych osondach:D
A wracając do festiwalu, to myśle że to powinno być takie małe grungowe woodstock: kilka scen, na każdej jakaś innna atrakcja a wrzystko własnie dla poległych weteranów z lat 90 takich jak Kurt. Do takiej sceneri zrzucić wrzystkie wasze pomysły, to by wyszła impreza pierwsza klasa :mrgreen:

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-03-16, 13:52   

Ha! Się wie :)

Odpowiedz do tematu