Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Jedynka Nirvany.?!
Autor Wiadomość
Nirvanafun 

Wysłany: 2009-03-17, 12:11   Zga

Zgadzam się w 100% Drain You to moja ukochana piosenka, może i trochę dlatego, że pierwszą ją usłyszałem. I tak kocham ten kawałek najbardziej ma w sobie to "coś".
Jeśli idzie o drugi utwór to już ciężko mi się zdecydować, ale postawie na Lounge Act rewelka.

Nirvanafun 

Wysłany: 2009-03-17, 12:16   

[quote="dillo27"]Zdecydowanie Drain You. Bo kojarzy mi się z bardzo dobrymi czasami. Z najszczęśliwszymi chwilami w moim życiu. Nie chodzi o tekst, ale o brzmienie i w ogóle. Ta melodia... wiecie o co chodzi.

Racja Drain You nr 1 :)

ada1994 
grunge fan

Wysłany: 2009-05-16, 19:04   

Drain You znakomita piosenka, ale według mnie klasyka Smells Like Teen Spirit, to chyba dlatego, ze od niej wszystko się zaczęło, od tego zaczęłam słuchać Nirvany.

berta19 
nirvana

Wysłany: 2009-05-18, 22:31   

Dla mnie ulubiona to About a Girl jest w niej to coś... ale również polly pierwsza piosenka Nirvany która mnie tak naprawdę chwyciła za serce i zakovchałam się w tym zespole

Marlena 

Wysłany: 2009-05-19, 07:16   

Dla mnie najlepsze to heart shaped box i come as you are pewnie dlatego ze mam z nimi wspomnienia z okresu buntu :D :P

Kurt47 

Wysłany: 2009-05-24, 15:31   

Ja mam takie 2 kawałki, które są dla mnie szczególne, a mianowicie Drain You i Love Buzz

aqu

Wysłany: 2009-10-21, 21:03   

HSB,Lithium,All Apologise - są to piosenki od których zaczynałam,pamiętam jak brat mi je puszczał,jak `zapoznawał` mnie z nirvaną :)

Nirabeatles 

Wysłany: 2010-01-03, 17:05   

You know you're wright, all apologies, milk it, moist vagina.

heledor 

Wysłany: 2010-01-03, 19:49   

Lake of fire !

Vi_Ru 

Wysłany: 2010-01-03, 20:54   

ale nie wymieniajcie coverów jak Love Buzz czy Lake of Fire.

@topic: logika podpowiada, że to ofc Teen Spirit ale postawie na Dumb

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-01-03, 22:31   

Niby czemu coverów nie? Interpretacja zespołu czyni z kawałka dzieło autonomiczne. Wszak gdy Hendrix zagrał "All along the watchtower" sam Dylan stwierdził że jego wersja jest lepsza ;)

Vi_Ru 

Wysłany: 2010-01-04, 16:58   

To co mnie dziwi najbardziej to że nikt do tej pory nie dał jako "jedynke" Nirvany Teen Spirit? Rozumiem, ktoś się mógł nasłuchać tej piosenki tak dużo, że już mu się tak nie podoba, ale umówmy się... Teen Spirit to najlepsza piosenka Nirvany nie tylko ze względu że grano ją w MTV, ale też krytycy ją za taką uważają. Więc powiem to: :]
Jedynką Nirvany jest Smells Like Teen Spirit!

EDIT: z całym szacunkiem dla fanów ale gdyby jedynką Nirvany byłyby piosenki typu: milk it, moist vagina, Hairspray Queen, Curmodgeon czy inne wymienione wyżej, to Nirvana nadal by była undergroundową kapelą i tylko zapaleni fani grungu wiedzieliby co to jest. Ja też te piosenki lubię, ale wątpię żeby spełniała te wymagania:
Cytat:
Jaka jest Wasza piosenka Nirvany taka, którą kochacie, która jest dla Was wyjątkowa i którą rozumiecie tak bardzo...pomaga Wam w trudnościach i zawsze macie w niej oparcie..
Ostatnio zmieniony przez Vi_Ru 2010-01-04, 17:12, w całości zmieniany 1 raz  

Consi 

Wysłany: 2010-01-04, 17:09   

"smells..." podobało mi się bardzo jak byłam 9-10 letnim szczeniakiem, ale teraz zdecydowanie postawiłabym na "radio friendly unit shifter" albo "very ape", ewentualnie "serve the servants" - dziwię się, że jeszcze nikt ich nie wymienił. jak w tym momencie słyszę "smellsa" to dostaję drgawek, nic na to nie poradzę.

trudny wybór, bo dużo piosenek nirvany jest do siebie dość podobnych - niedługie, głośne i ostro walnięte :->

heledor 

Wysłany: 2010-01-04, 17:40   

Consi napisał/a:
"smells..." podobało mi się bardzo jak byłam 9-10 letnim szczeniakiem

Ja w tym wieku to słuchałam Shakiry :shock:

Consi 

Wysłany: 2010-01-04, 18:09   

heledor napisał/a:
Consi napisał/a:
"smells..." podobało mi się bardzo jak byłam 9-10 letnim szczeniakiem

Ja w tym wieku to słuchałam Shakiry :shock:

Baa, ja też + tego, co moje starsze rodzeństwo. byłam podatna na wpływy, jak siedziałam w domu to kradłam siostrze kasety z Led Zeppelinami, Backstreet Boys albo Kelly Family i nie miałam problemów z tym, że te kapele są od siebie delikatnie mówiąc różne, miałam spory rozrzut :D

Odpowiedz do tematu