Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Jedynka Nirvany.?!
Autor Wiadomość
Lord 
Killer

Wysłany: 2008-03-21, 20:30   Jedynka Nirvany.?!

Jaka jest Wasza piosenka Nirvany taka, którą kochacie, która jest dla Was wyjątkowa i którą rozumiecie tak bardzo...pomaga Wam w trudnościach i zawsze macie w niej oparcie..Czy jest taka wyjątkowa piosenka dla Was w repertuarze Nirvany.?
Ja mam taką piosenką a jest nią zdecydowanie Pennyroyal Tea....a Wy macie, jak tak to jaką..?

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2008-03-21, 20:47   

No ja mam Lithium. Kawalek ktory poprostu rozprasza kazda niechec do zrobienia czegos, jest tak naladowany pozytywnie i daje takiego kopa ze hej! Jest jeszcze lepszy jak sie gra do niego na basie i jak sie gita trzesie to wtedy az sie chce wszystko niszczyc ;p

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-03-21, 20:56   

no ja mam w sumie 2. Pierwszy to You know you`re right, bo to w ogole moj ulubiony kawalek. A drugi , podobnie jak poprzednika - Lithium. :)
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

jordi

Wysłany: 2008-03-21, 21:35   

Aneurysm - to jest takie skrzywienie muzyczne że strasznie mnie kręcą utwory rozwijające przesadnie początek wchodząc do finalnej części utworu celebrując go poprzedzającymi dźwiękami, mistrzami takich początków są Pink Floydzi, Guns N Roses, Genesis, Led Zeppelin czy Metallica.

Max 
Irrational

Wysłany: 2008-03-22, 18:05   

YodaM napisał/a:
No ja mam Lithium. Kawalek ktory poprostu rozprasza kazda niechec do zrobienia czegos, jest tak naladowany pozytywnie i daje takiego kopa ze hej! Jest jeszcze lepszy jak sie gra do niego na basie i jak sie gita trzesie to wtedy az sie chce wszystko niszczyc ;p

Też jedna z moich ulubionych piosenek Nirvany (chociaż najulubieńszych mam w chuj dużo), ale mam dokładnie taką faze jak Yoda, że aż mi się gitarę zachciewa rozpierdalać :13:

Lua 

Wysłany: 2008-03-22, 19:18   

Lounge Act... chociaż jak słyszę 2 pierwsze linijki refrenu to mi się rzygać chce bo są one czymś co jest zupełnie przeciwne do mojej obecnej sytuacji i bardzo boli, to jednak podoba mi się cała reszta, melodia, wokal, mam wrażenie, że jest ona tak naiwnie wesoła i prosta...

Druga to Aneurysm, już gdy po raz pierwszy ją usłyszałam, coś mnie w niej ujęło, miałam wrażenie że jest inna niż wszystkie... i słuchałam całymi dniami... i rozpływałam się słysząc ten wokal Kurta... "Come on over, do the twist...ahaaa". 8-) uwielbiam, całość.

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2008-03-22, 19:19   

Ja przechodziłam już różne fazy, odloty, fascynacje i miłości, ale najbardziej lubie chyba Rape Me - bo było pierwsze i zrobiło na mnie takie wrażenie, że musiaąłm posłuchac więcej (ach, lata mojej młodości ^^)

Mariusz 
skin and bones

Wysłany: 2008-03-22, 20:07   

Breed ? Ten kawałek ma moc, zawsze chętnie do niego wracam. Nie, żebym się tam zagłębiał w tekst czy coś, że mi pomaga przetrwać trudności, ciężkie chwile, bo wtedy to raczej muzyka pogarsza mój stan, po prostu lubię jej posłuchać.

szary 

Wysłany: 2008-03-25, 20:01   

Come As You Are najpiekniejszy utworek w wykonaniu Nirvany, zawsze mi sie podobał, jest nastrojowy, pasuje zawsze, choć bym nie wiem jaki miał humor to moge tego słuchać, poprostu geniusz

NeonDevil 

Wysłany: 2008-03-26, 11:50   

School - swego czasu próbowałam założyć zespół, bezskutecznie z wielu powodów (również z powodu mojego niskiego poziomu gry :-P ) i było to tak samo do dupy pod względem personalnym, jak w szkole. Smaku estrady oczywiście nie zaznałam i już nie zaznam, ale domyślam się, co Kurt miał na myśli. Ze wszystkich płyt Nirvany najbardziej lubię właśnie "Bleach".

Carleone

Wysłany: 2008-03-31, 03:36   

Sappy - jak dla mnie to piosenka numer 1 ;) Zaraz obok You're know you right i serve the servants. Oczywiście nie są to jedyne piosenki nirvany które uwielbiam ;)

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-05-08, 21:00   

"Dumb".

I think I'm dumb or maybe just happy to zdanie jest czymś niesamowitym ... Nie wiem czy Kurt wymyślił je sam czy gdzieś usłyszał , ale to jest desiderata ;]

Marianne 

Wysłany: 2008-05-08, 21:42   

Desi co?;p
Nie moglam sie zdecydowac :P Stawiam na Breed, zakochałam sie od pierwszego usłyszenia. Grunge 100%

BlueGold 
xD

Wysłany: 2008-05-09, 13:17   

Marianne napisał/a:
Desi co?;p

Tylko ja w szkole mam od czasu do czasu coś przydatnego?? :-D
O ile się nie myle to tekst, który zawiera wskazówki na temat szczęśliwego życia :)

marlo 

Wysłany: 2008-05-23, 14:49   

Kiedyś to było Lithium, a teraz Territorial Pissings. Kiedy nic mi się nie chcę, zakładam słuchawki, włączam tę piosenkę i wyobrażam, że przeładowany emocjami wykrzykuję ją dla tysięcy fanów, którzy skaczą i bawią się w niesamowitym tempie...
Coś cudownego, a jakiego daje kopa! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu