Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Kurt Cobain jako Newest Guitar Hero Character
Autor Wiadomość
kiriell 

Wysłany: 2009-08-29, 22:58   Kurt Cobain jako Newest Guitar Hero Character

Więcej informacji tutaj (z ultimate guitar)
Jak to przeczytałam to trochę zwątpiłam... eee
Ja dosyć tak szanuję Kurta i to co stworzył i myślę że z tego co o nim wiem, to by sie wkurzył za takie coś ...
To jest takie komercyjne co ludzie robią.. a on własnie chciał uniknąć komercji..
Ehh czyta przesada.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?;>

stipe 
kaleka

Wysłany: 2009-08-29, 23:40   

Taa http://nathblog.com/wp-co...ero-nirvana.jpg
Skoro roi się od tandetnych koszulek z ryjem Kombajna, to czemu nie GH ? Wg mnie to i tak lepsze niż kawał szmaty z nadrukiem ;)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-08-30, 00:19   

zanim podam dla mnie plusa i minusa ciekawi kto posiada "prawa" do postaci/osoby Cobaina i zezwala/zabrania na uzycie jego twarzy.

minusy: generalnie pewnie będzie to strasznie plastkikowe i w ogóle,choć może i komiczne,a Cobain miał poczucie humoru

plusy: dzięki poprzednim gitar hiro można uzyskać tracki z neverminda w jakości studyjnej...fajnie bedzie słyszeć smellsa na tracki do "analizy" czy lithium live,jak to Grohl gra na zywo tak "sam w Sobie".

Tak ja to widze ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Angevil 

Wysłany: 2009-08-30, 23:02   

JAMik napisał/a:
plusy: dzięki poprzednim gitar hiro można uzyskać tracki z neverminda w jakości studyjnej...fajnie bedzie słyszeć smellsa na tracki do "analizy" czy lithium live,jak to Grohl gra na zywo tak "sam w Sobie".
True true

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-08-31, 14:28   

kiriell napisał/a:
Ja dosyć tak szanuję Kurta i to co stworzył i myślę że z tego co o nim wiem, to by sie wkurzył za takie coś ...

No, biedny, nietykalny przecie. :111:

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Angevil 

Wysłany: 2009-09-02, 20:46   

link

Litości...
Rozumiem że Kurt Cobain jest częścią szeroko pojętej popkultury, ale targać gościa na prawo i lewo, wtykać go jako nalepki na buty czy grafika w grze komputerowej?
:-/

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-09-03, 14:54   

Angevil napisał/a:
Rozumiem że Kurt Cobain jest częścią szeroko pojętej popkultury, ale targać gościa na prawo i lewo, wtykać go jako nalepki na buty czy grafika w grze komputerowej?

Cena sławy. Podobnie jak James Dean i rzesza innych, mniej lub bardziej wykreowanych, buntowników pokolenia.

Hole 
girl

Wysłany: 2009-09-03, 19:57   

O tak, i torebki z Marylin Monroe za 10 zł - widziałam w Gdyni.

Nie wiem, kto za tym stoi - ale co za różnica? Może Frances sobie zarobi.

Każdy artysta, który rozpoczyna karierę musi liczyć się z tym, że może mu się ona wymknąć spod kontroli. Jeden fałszywy krok, źle podpisany kontrakt, odrobina słabości - wszystko to może spowodować, że ci 'tru' będą o tobie mówić 'komercha'.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-09-03, 20:08   

Ja tam bym chciał być na jego miejscu :P.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2009-09-04, 00:52   

najzabawniejsze w tym jest to, że w tej samej grze będzie można wcielić się w hendrixa i johnny'ego casha, co już nie budzi kontrowersji, mimo że obaj są tak samo martwi jak cobain, a muzykami byli nieporównywalnie lepszymi.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-09-04, 02:35   

Ok.Ripy z Lithium i Smellsa już na dysku som,więc GH5 sie przydał ;-)

jedyny minus to chujowa dosyć jakość,ale zawsze to coś
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Angevil 

Wysłany: 2009-09-04, 10:32   

Nie wiem co jest w tym zabawnego. Nie sądże też żeby twórcy takich gier sugerowali się tym "który gitarzysta jest na tyle dobry żeby go wsadzić do gry", już raczej "których znanych gitarzystów by tu wsadzić do gry". Zauważ że brakuje tu takich wirtuozów jak Page, Morse, Vai i wielu wielu innych "oldskulowców". Gry mają się sprzedawać a nie zastępować rankingi, oferować produkt który ktoś kupi bo np. chce pograć Cobain'em.

Psyychodelik 

Wysłany: 2009-09-05, 10:03   

Ja bardzo szanuje Kurta Cobaina , jego muzykę i całą jego twórczość .. I choćby dlatego nie chciałabym pograć sobie jako Kurt w jakiejś gierce ;/ Tak jak już inni pisali , myślę że Cobain nie był by zadowolony ... A tak w ogóle , ciekawe ile sobie Courtney zarobi na postaci męża ? ...

Norbert 

Wysłany: 2009-09-05, 12:00   

A ja powiem, ze gdybym był w gimnazjum i by mi rodzice kupili gh to bym z checia pogral sobie z kurtem, a najlepiej to jeszcze jakby wyszlo rockband - nirvana xD

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2009-09-05, 15:10   

Angevil napisał/a:
Nie wiem co jest w tym zabawnego. Nie sądże też żeby twórcy takich gier sugerowali się tym "który gitarzysta jest na tyle dobry żeby go wsadzić do gry", już raczej "których znanych gitarzystów by tu wsadzić do gry". Zauważ że brakuje tu takich wirtuozów jak Page, Morse, Vai i wielu wielu innych "oldskulowców". Gry mają się sprzedawać a nie zastępować rankingi, oferować produkt który ktoś kupi bo np. chce pograć Cobain'em.

zabawne jest to, że wszyscy się podniecają, że jak można bezcześcić pamięć cobaina i nie byłby zadowolony z tego, że jest bohaterem gry, ale nikt tak nie pisze o hendriksie i cashu, którzy są w dokładnie takiej samej sytuacji, czyli są martwymi legendami (nieporównywalnie większymi) i też mogliby nie być z tego powodu zadowoleni.

Odpowiedz do tematu