Na niektórych klipach (chyba nawet na większości) z koncertów jest fragment jak Kurt rzuca się na perkusję. Dobrze, że złamał tylko nogę, przecież mógł się nadziać na jakieś wystające części i byłoby po Kurcie.
Owo słynne rzucenie sie na perkusję miało miejsce w czasie koncertu w Reading w 1991 roku a spora część tego występu można zobaczyć w filmie dokumentalnym Dave Markeya "1991:The year punk broke". Kurt po tym skoku miał wystawiony bark.
Hmm... Ostatnio zastanawiałam się - ciekawe ile gitar w sumie Kurt rozwalił na koncertach Oj chyba troszkę by się tego uzbierało
_________________ Czasami wolę być zupełnie sam,
Niezdarnie tańczyć na granicy zła,
I nawet stoczyć się na samo dno,
Czasami wolę to niż czułość waszych obcych rąk...
właśnie oglądałem ten incydent z ochroniarzem, nie wie ktoś pod jaką nazwą może być ten film do ściągnięcia, a może ktoś zna inne ciekawe koncerty w necie z incydentami wokalisty Nirvany?
najbardziej pożądane przeze mnie są - pierwszy wspomniany i koncert w Reading w 1991 jak się na perkusję rzuca
Ten filmik z ochroniarzem normalnie wymiata Kurt mu tak fajnie jeb, jeb i jeb z tej gitary Hahaha, cudnie to wygląda poprostu Prawie codziennie sobie go puszczam
Jak Kurt się rzuca w tłum to ten ochroniarz chcę go zdjąć i wtedy Cobain przypieprza mu gitarą.
No pewnie, przecież to od razu się w oczy rzuca, widać wszystko wyraźnie... A Ty Holly chyba miałaś wyobrażenie, że walnie go gitarą i wiury się posypią dookoła, i z gitary zostaną trociny...
Tak, miałam inne wyobrażenie, bynajmniej nie takie o jakim piszesz
Poza tym czytając wcześniejsze posty wnioskowałam, ze najpierw przywali mu ten koleś, a potem dostanie gitarą. Ale jak widać nie doczytałam.
Nie musisz tak od razu na mnie najeżdżać.
Zresztą twoja sprawa.
_________________ Ku-Klux-Klan to jedyne czarnuchy.
Wyskrobać Chrystusa.
Zabić większe i mniejsze z dwojga złego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum