Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Kurt i masakra na koncercie
Autor Wiadomość
Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-11-02, 21:21   Kurt i masakra na koncercie

Ostatnio rozbawiła mnie pewna rzecz którą znalazłem w internecie :)
dotyczy jednego z koncertów które również udało mi się zobaczyć w internecie... mój Boże... w internecie jest wszystko xD

...David Grohl: Pewnego razu graliśmy gdzieś koncert i odsłuchy odmówiły nam posłuszeństwa. Kurt zupełnie nie słyszał samego siebie. A musisz wiedzieć, że stół mikserski stał z boku sceny. I w połowie występu Kurt podszedł do tego stołu mikserskiego i z całej siły uderzył w niego gitarą. Faceci, którzy nagłaśniali koncert, dostali szału. Najgorsze było jednak to, że ten stół był własnością jednego z ochroniarzy - wielkiego draba z tatuażami na całym ciele, wyglądającego naprawdę groźnie. Gdy więc jakiś czas potem Kurt wskoczył w tłum i próbował wdrapać się z powrotem na scenę, ten ochroniarz skorzystał ze sposobności, by go uderzyć. Kurt nie wytrzymał. Chwycił gitarę i rozbił ją facetowi na głowie. Ten zawył, oczy zalała mu krew. Tak, Kurt nieźle zaświrował (śmiech). To było zabawne. To znaczy, wtedy byliśmy raczej przerażeni. Ale gdy myślę o tym dziś, nie mogę powstrzymać się od śmiechu...

To że Kurt lubił sobie zrobić małą masakre na scenie to już fakt wiadomy. Co jakiś czas szła się chrzanić jakaś gitarka albo inne cuda związane ze sceną.
Co wy o tym myślicie? :)
jak dla mnie stanowi to swoisty znak rozpoznawczy dla agresji zawartej w tej muzyce :)
nazwać można to jednym słowem: "czad" :D
I'd feel better dead

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-11-02, 21:27   

Nie wiem czy nie chodzi tu o fragment koncertu z "With the lights out".

Cobain przy Love buzz leci kawałek w tłum.Ściąga ochroniarz,daje mu w dziub i jak Kurt pada na ziemie to poprawia z kopa.Wtedy Novoselic szybko do neigo startuje,ale zaraz potem jest cięcie.Może to to.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-11-02, 21:29   

Zgadzam się że grunge często wywołuje odmienne stany psychiczne np. właśnie agresje. Ale to nie zmienia faktu ze ta muzyka jest zła. A koleś ze sceny mógł wziąśc to za żart i zawsze rozwiązać to pokojowo :) No ale cóż stół należał do...

Greg Like napisał/a:
wielkiego draba z tatuażami na całym ciele, wyglądającego naprawdę groźnie

... więc i IQ miałe pewnie małe. Też określam to jako czad! a nawet moc! ;p

Schodami do nieba :) - Teraz pod niebem znaleźć mnie można :)

---

LOVE BUZZ - czyli stąd do wieczności :]

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-11-02, 21:35   

JAMik napisał/a:
Cobain przy Love buzz leci kawałek w tłum.Ściąga ochroniarz,daje mu w dziub i jak Kurt pada na ziemie to poprawia z kopa.Wtedy Novoselic szybko do neigo startuje,ale zaraz potem jest cięcie.Może to to.

Tak to dokładnie chodzi o ten koncert :)
a rozpieprzanie gitary jest jak narbardziej kozackie
I'd feel better dead

Mabh 

Wysłany: 2006-11-02, 23:28   

Fajnie jest sobie pooglądać jak ktoś rozpieprza sprzęt na scenie. Jednak ja bym się na coś takiego nie poważyła, szkoda by mi było gitarki i nagłośnienia. No chyba, że kasą bym srała :-) Dopiero wtedy poważyłabym się na coś takiego :-)

"If I can't be my own, I'd feel better dead."

www.mabh.blog.onet.pl

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-02, 23:40   

Widziałem, widziałem. Ponoć po koncercie ten ziom z ekipą czekał na Nirvanę, a ci spieprzyli taksówką.
W ogóle niezły schemat był, jak Kurt mu przyjebał w łeb, ten ziom później coś tam chciał Kurtowi zrobić i Dave, wielki koks, wyskoczył zza perki gotowy do obrony kumpla : P świetne.

A co do rozwalania gitar - to chyba nie Nirvana to zapoczątkowała... tylko cholera nie pamiętam jaki zespół/wykonawca zaczął to robić pierwszy...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-11-02, 23:41   

YodaM napisał/a:
Zgadzam się że grunge często wywołuje odmienne stany psychiczne np. właśnie agresje. Ale to nie zmienia faktu ze ta muzyka jest zła.

Ta muzyka jest zła? :-)
Nie tylko grunge wywołuje takie stany, ale ogólnie muzyka rockowa. Zresztą, może nie tylko rockowa.

Kumpel wspominał mi,że na którymś koncercie, w przerwie między utworami, Kurt wskoczył na perkusję i złamał nogę.Spoko zadymiarz :lol:

Mabh 

Wysłany: 2006-11-02, 23:46   

Taak... to jest piękne. Na niektórych klipach (chyba nawet na większości) z koncertów jest fragment jak Kurt rzuca się na perkusję. Dobrze, że złamał tylko nogę, przecież mógł się nadziać na jakieś wystające części i byłoby po Kurcie. Jedyny plus z tego byłby taki, że nie byłoby podzielonych zdań co do kwesti jego śmierci.

www.mabh.blog.onet.pl

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-02, 23:49   

Wtedy zaczęliby obwiniać Dave'a , że niby to ukartował itd ;-)
A zdjęcie Kurta na perkusji jest na wewnętrznej stronie okładki "Bleach" , jesli się nie mylę.

hook 
mgr inż.

Wysłany: 2006-11-02, 23:50   

Opisana przez Dave'a sytuacja jest powszechnie znana.. tutaj nagranie:

http://www.youtube.com/wa...related&search=

Ale to nie cała historia, podobno po koncercie na nich czekala banda tego duzego goscia;) Gdzies czytalem o tym wiecej;)
A ów fragment znalazl się równiez na filmie: Nirvana Live! Tonight! Sold Out!!.. to taka ciekawostka, jak ktos nie widzial posiadam, moge udostepnic.
Jezus nie przebacza nam dlatego, że się nawróciliśmy, ale czyni to wpierw, byśmy mogli się nawrócić.
Chociaż nikomu nie wyrządził krzywdy i w Jego ustach kłamstwo nie postało. Spodobało się Panu zmiażdżyć Go cierpieniem

Mabh 

Wysłany: 2006-11-02, 23:52   

Moth napisał/a:
Wtedy zaczęliby obwiniać Dave'a , że niby to ukartował itd

Albo zastanawialiby się, czy on sam się rzucił, czy ktoś, albo coś ;-) go popchnęło. Co jak co, ale na koncertach robili niezła rozpierduchę. Kiedyś się uśmiałam, bo jedna znajoma mówiła do mnie, że Nirvana to taki fajny spokojny zespół. W tym momencie pojawił sie u mnie banan na gębie, po czym pytam się dlaczego tak sądzi. A ona, że oglądała koncert Unplugged in NY. Poradziłam jej, żeby obejrzała kilka teledysków, albo ściągnęła inne koncerty. Kiedy spotkałam ją następnym razem zdanie o Nirvanie miała już zupełnie inne :-D

[ Dodano: 2006-11-02, 23:53 ]
hook napisał/a:
jak ktos nie widzial posiadam, moge udostepnic.

To ja bardzo poproszę :-)

www.mabh.blog.onet.pl

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-11-02, 23:55   

A kojarzycie schemat, jak Krist podrzucał swój bas i w pewnym momencie tak go podrzucił, że spadł mu na łeb ? :-D Też to gdzieś widziałem : P Co za akcja :lol:

hook 
mgr inż.

Wysłany: 2006-11-02, 23:59   

Jesli sie wchodzilo na scene na wpolprzytomnym, w zaawansowanym stanie upojenia alkoholowego to niestety takie rzeczy sie zdarzaly..
jest tez kawalek na ktorym cobain kopie w tylek chrisa bo temu sie zachcialo podrzucac gitara na scenie.. nawet widzialem to opatrzone komentarzem chrisa.. jak zwykle na luzie;)
Jezus nie przebacza nam dlatego, że się nawróciliśmy, ale czyni to wpierw, byśmy mogli się nawrócić.
Chociaż nikomu nie wyrządził krzywdy i w Jego ustach kłamstwo nie postało. Spodobało się Panu zmiażdżyć Go cierpieniem

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-11-03, 07:02   

Taaa Nirvana dawała naprawde niezapomniane koncerty xD
Tajniacko 8-) .

Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-11-03, 08:35   

Moth napisał/a:
A kojarzycie schemat, jak Krist podrzucał swój bas i w pewnym momencie tak go podrzucił, że spadł mu na łeb ? :-D Też to gdzieś widziałem : P Co za akcja :lol:

rozdanie nagród MTV 1992 :) potem dace podchodzi do mikrofonu i krzyczy "Axl? where are you axl?! axl!? hey!" a kurt dewastuje perkusje :)
I'd feel better dead

Odpowiedz do tematu